به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، محمدرضا رحیمی در دهمین همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی (آیکوپمس ۲۰۱۲) اظهار داشت: این همایش دو سالانه ارتباط پایدار بینالمللی و تبادل علم و دانش بین اصحاب اندیشه را به دنبال دارد.
* لزوم توجه به آیات الهی درباره دریا
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: لازم است با تدبیر مناسب و بهرهگیری از علم و اندیشه و دستاوردهای تخصصی این صنعت، نسبت به افزایش بهرهبرداری از دریاها تلاش کنیم.
رحیمی با بیان اینکه اولین تمدنهای بشر در حاشیه دریاها و رودخانهها پدیدار شده است، گفت: دوسوم مردم دنیا در حاشیه تا ۶۰ کیلومتری دریاها زندگی میکنند و زیباترین شهرهای صنعتی در سواحل دریاها قرار دارد.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه لازم است آیات قرآن در مورد آب و دریا استخراج و بررسی شود، اضافه کرد: از سازمان بنادر و دریانوردی میخواهم در مورد آب و دریا، آیات قرآن را استخراج کند و پس از تفسیر، در اختیار صاحبان علم و دانش در حیطه دریا، قرار دهند.
رحیمی افزود: در قرآن کریم آمده است که ۷۰ درصد زمین را آب و ۳۰ درصد آن را خشکی فراگرفته است و این امر با خلقت انسان پیوندی مرتبط دارد، زیرا ۷۰ درصد بدن انسان را نیز آب تشکیل میدهد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: محیط کره زمین برابر است با مجموع طول رگها، پی و اعصاب بدن، ضمن آنکه در قرآن ۷۰ بار به دریا و ۳۰ بار به زمین اشاره شده است.
* خلیج فارس مهمترین مرکز تأمین انرژی دنیا
رحیمی اضافه کرد: ذخایر انرژی در فلات قاره فراوان است و خلیج فارس، مهمترین مرکز تأمین انرژی دنیا است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: دریا و سواحل، حلقه اتصال و پیوند کشورها است و ایران با دارا بودن ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل، سهم قابل توجهی از اتصال کشورها را برعهده دارد که باید از این نعمت خدادادی بهرهبرداری بیشتر شود.
رحیمی با اشاره به لزوم توسعه گردشگری با محوریت دریا، تصریح کرد: باید از ظرفیتهای اصلی دریا در این باره استفاده شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سال گذشته بیش از ده میلیون نفر مسافر توسط حمل و نقل دریایی جابهجا شدند، تصریح کرد: توسعه باید دریامحور باشد؛ در این باره جلساتی برگزار شده و سازمان بنادر اقدامات مطلوبی را انجام داده است.
* توسعه ۱۱ بندر تجاری و ساخت ۶۰ بندر کوچک چند منظوره
رحیمی اظهار داشت: توسعه ۱۱ بندر اصلی و آغاز عملیات اجرای ۶۰ بندر کوچک چندمنظوره از فعالیتهای مطلوب سازمان بنادر است ضمن آنکه امسال ۴۰ بندر کوچک چندمنظوره بهرهبرداری میشود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه بنادر و سواحل کشور، اظهار داشت: ظرفیت ترانزیتی کشور، سالانه ۲۰ میلیون تن است که این رقم باید به ۵۰ میلیون تن افزایش یابد.
* سوخترسانی کشتیهای خلیج فارس را باید خود بر عهده بگیریم
رحیمی ضمن تأکید بر لزوم توسعه سیستم بانکرینگ (سوخترسانی به کشتیها) اظهار داشت: سالانه ۶۰ هزار کشتی از مسیر خلیجفارس عبور میکنند که باید بخش قابلتوجهی از سوخترسانی این کشتیها در اختیار ایران باشد، اما متأسفانه هنوز کشورهای همسایه، از ما سوخت کشتی میخرند و به کشتیهای دیگر عبوری میفروشند.
معاون اول رئیس جمهور ضمن تأکید بر لزوم هاب شدن بندر شهید رجایی طبق اهداف برنامه، اظهار داشت: در راستای اهداف سند چشمانداز باید توسعه و تجهیز بنادر، هر چه بهتر عملیاتی شود.
* توجه به شورای عالی صنایع دریایی و گسترش صنایع دریایی
رحیمی افزود: مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شده است که همانند مطالعات آمایش نوار ساحلی، تمام کاربریهای این نوار را مشخص کرده است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در این راستا مناطق حفاظتشده، گردشگری، صنعتی، تجاری و حمل و نقلی در نوار ساحلی مشخص شدهاند.
رحیمی افزود: همچنین شورای عالی صنایع دریایی به طور منظم تشکیل جلسه میدهد و با برگزاری آخرین جلسات تا ماه آینده، قطعاً صنایع دریایی کشور گسترش مییابد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: ۱۰ کیلومتر عرض نوار ساحلی میتواند رقم قابلتوجهی از صنایع ساحلی با اشتغالزایی مطلوب در خود جای دهد.
رحیمی با اشاره به اینکه در توسعه سواحل و بنادر، هنوز کار زیادی داریم، اضافه کرد: شورای عالی صنایع دریایی به طور منظم پیگیری میشود.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: در راستای گسترش صنایع دریایی و سرمایهگذاری در سواحل، باید نیروی دریایی کشور هر چه قویتر عمل کند.
به گزارش فارس، در پایان این مراسم از دستگاه «پایشگر بصیر خلیج فارس» رونمایی شد.
نمایشگاه بینالمللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایشها…
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…