محققان پژوهشگاه مواد و انرژی، موفق به ساخت نانوالیافی شدند که در تولید عایقهای حرارتی و الکتریکی، ساخت رزینها و سرامیکهای مختلف و تولید غشاها کاربرد دارد.
یکی از الیاف پرکاربرد در صنعت، الیاف مولایت است. هر چقدر ساختار این الیاف مصنوعی یکنواختتر و دارای خلوص بالاتری باشد، بر بازده آن افزوده میشود.
پژوهشگران کشور در یک کار تحقیقاتی، با بهینهسازی شرایط فرایند تولید این محصول، نانوالیافی یکنواخت و فاقد هرگونه عیب ساختاری، اعم از تشکیل مهره یا ساختارهای نواری شکل، تولید کردند. میانگین قطر نانوالیاف مولایت به دست آمده، کمتر از ۱۰۰ نانومتر است و خلوص بسیار بالایی دارد.
جهت تولید این محصول، از روش الکتروریسی بهره گرفته شده است. این روش در مقایسه با سایر روشهای ریسندگی معمول مانند ریسندگی تر، ریسندگی خشک و ذوب ریسی، منجر به تولید محصولی خالصتر و با محدوده ابعادی کوچکتر( حتی در مقیاس نانو) میشود. از دیگر ویژگیهای این روش، داشتن فرآیندی ارزان، پیوسته و نسبتا ساده است.
در این پروژه، پارامترهای موثر بر فرایند، نظیر نوع و غلظت محلول پلیمری، دمای کلسینه کردن و نیز نوع عملیات حرارتی انتخابی، بر دمای کاربردی نانوالیاف مولایت و شکل آنها، به طور همزمان مطالعه و شرایط بهینه تولید محصولی با بهترین عملکرد، تخمین زده شده است.
نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Ceramics International منتشر شده است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…