Categories: اخبار نساجی

سال ۹۰ سال رکوردشکنی در واردات برنج

 

دبیر انجمن برنج ایران گفت: در حالی هم‌اکنون مقداری برنج ایرانی در انبارهای شهرهای شمالی کشور ذخیره شده است که مسئولان اخیرا اعلام کرده اند که برنج هندی به زودی در بازار توزیع خواهد شد.

جمیل علیزاده شایق درگفتگو با مهر دربیان چرایی واردات برنج همزمان با برداشت این محصول از شالیزارهای کشور اظهارداشت: درحال حاضر که کشاورزان مشغول برداشت برنج از شالیزارهای خود هستند، برنج خارجی به کشور وارد می شود، چون واردات این محصول منحصر به یک بازه زمانی خاصی نیست.

وی درخصوص میزان متوسط مصرف برنج و میزان متوسط تولید برنج در کشور بیان داشت: مصرف برنج مردم سالانه به طور متوسط در حدود ۲ میلیون ۸۰۰  تا ۲ میلیون و ۹۰۰ هزارتن برآورد می شود، درحالی که میزان تولیدبرنج در کشورمان سالانه بطور متوسط در حدود ۲ میلیون و ۲۵۰  تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن است.

دبیرانجمن برنج ایران دربیان پیش بینی میزان تولید برنج در سال جاری نیز گفت: با توجه به اینکه سال گذشته در حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن برنج در کشور تولید شده است، امسال هم پیش بینی می شود به همان میزان برنج در کشور تولید شود.

وی با اشاره به اینکه حداکثر با انجام ذخیره سازی باید در حدود ۶۰۰ هزارتن برنج به کشور وارد کنیم، گفت: از سال ۱۳۸۵ به بعد در حدود ۹۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج به کشور وارد می شود.

سال ۹۰ سال رکوردشکنی در واردات برنج

شایق درعین حال تصریح کرد: البته در سال ۹۰ که اتفاقا سال خوبی برای تولید برنج داخلی بود در حدود یک میلیون و ۵۲۰ هزارتن برنج به کشور وارد شد که در نوع خود رکورد عجیبی بود!

وی درخصوص قیمت برنجهای خارجی در بازار جهانی عنوان کرد: قیمت برنج‌های خارجی از حدود ۲۸۵ دلار تا حدود ۱۰۵۰ دلار در هرتن متغییر است.

دبیرانجمن برنج ایران با بیان اینکه طبیعتا وزارت صنعت برای واردات به دنبال خرید برنجهای گران قیمت خارجی نمی‌رود، قیمت برنج وارداتی که وزارت صنعت خریداری می کند را در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار در هرتن اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده برنج خارجی با توجه به هزینه های جانبی که دارد ارزان تر از برنج داخلی است، گفت: مردم کشور هم به دلیل ارزان بودن برنج خارجی ناچارا این محصول را مصرف می کنند.

شایق با بیان اینکه باید قبول کنیم که هزینه تولید برنج داخلی بالاست، یکی از مهمترین دلائل بالارفتن هزینه تولید برنج  درکشوررا خرد شدن و کوچک شدن مساحت شالیزارها ی شهرهای شمالی کشورعنوان کرد.

وی اضافه کرد: در مقطعی در شالیزارهای شهرهای شمال کشور ۱.۲ هکتار متوسط واحد بهره برداری بود که هم اکنون این عدد به ۰.۷ هکتار رسیده است.

دبیرانجمن برنج ایران افزود: باوجود اینکه هم اکنون مقداری برنج در انبارهای شهرهای شمالی کشور ذخیره شده است، مسئولان اخیرا در مازندران اعلام کرده اند که برنج هندی به کشور وارد شده و به زودی توزیع خواهد شد!

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

2 روز ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

2 روز ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

2 روز ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

3 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

4 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

4 روز ago