Categories: اخبار نساجی

سهم پروژه های گازی از بودجه ۹۱ چقدر است؟

 

لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ در حالی به مجلس ارائه شد که به موجب آن و بر اساس آنچه در قانون برنامه پنجم توسعه ذکر شده، وزارت نفت و شرکت های زیر مجموعه آن مکلف هستند ۸۵.۵ درصد از درآمدهای حاصله را به حساب دولت واریز کرده و ۱۴.۵ درصد از این درآمدها را جهت سرمایه گذاری در صنایع بالادستی مورد استفاده قرار دهند.

سهم ۲۳ درصدی صندوق توسعه ملی از صادرات گاز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، همچنین براساس تبصره دوم جزء اول، بند «ح» ماده ۸۴ قانون برنامه پنج ساله پنجم، بانک مرکزی موظف است ۲۳ درصد از صادرات گاز طبیعی را پس از کسر ارزش گاز خام طبیعی وارداتی به حساب صندوق توسعه ملی واریز کند.

عوارض۵۰ ریالی مشترکان و بودجه ۸۰۰ میلیارد تومانی شرکت گاز

همچنین براساس بند «د» این قانون، شرکت ملی گاز ایران موظف است علاوه بر دریافت نرخ گاز مبنا، به ازای مصرف هر متر مربع مکعب گاز ۵۰ ریال به عنوان عوارض از مشترکان دریافت و پس ازواریز به خزانه، عین وجه دریافتی را برای اجرای طرح های زیر بنایی، انتقال گاز، توسعه گازرسانی به شهرها و روستاها، مشترکان صنعتی، مقاوم سازی، بهینه سازی و بازسازی تاسیسات هزینه کند و البته این منابع به عنوان درآمدهای این شرکت محاسبه نخواهد شد.

مجتبی شیخ بهایی مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، پیش از این در ارتباط با ۵۰ ریالی که این شرکت بابت عوارض مشترکان دریافت می کند، گفت: متاسفانه وام های شرکت ملی گاز تاکنون به طور کامل محقق نشده و هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان بودجه اختصاصی ما تا کنون به طور کامل به دست ما نرسیده است. در چنین شرایطی قطعا عوارض ۵۰ ریالی که بابت گازرسانی دریافت می شود کمک بسزایی به اجرای پروژه های گازی کشور می کند.

وی در عین حال عنوان کرد: با دریافت عوارض ۵۰ ریالی از مشترکان، شرکت ملی گاز سالانه حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد که تامین قطعی این بودجه کمک می کند تا ما پروژه هایی را که در دست اقدام داریم پیش ببریم.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران همچنین اظهار کرد: اگر تا پایان سال وام هایی که به شرکت ملی گاز اختصاص یافته، محقق نشود، این شرکت در اجرای پروژه های خود و همچنین پرداخت بدهی های پیمانکاران با مشکل مواجه خواهد شد، چرا که در حال حاضر هم ما بابت پروژه های مختلف تا حدی به پیمانکارانمان بدهکاریم.

وی در عین حال یادآور شد: البته وام هایی که ما پیش بینی کرده بودیم، سال گذشته دریافت کنیم، اما در سال جاری پرداخت شده، کمک خوبی بود تا ما بتوانیم برخی پروژه های خود را پیش بریم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago