صادرات ۲۰۰ میلیون دلاری استان قم به خارج از کشور
ابوالفضل خاکی با اشاره به صادرات استان قم اظهار کرد: صادرات استان در سال گذشته در حدود ۲۰۰ میلیون دلار بوده است و کالاهای صادراتی استان قم بیشتر صنایع پلاستیک، مواد پتروشیمی، فرش دستباف، کفش و فرش ماشینی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان قم ادامه داد: فرش دستباف استان قم یک برند جهانی است، اما این کالا بیشتر از استانهای دیگر کشور به خصوص تهران صادر میشود و چون آمار صادرات این فرشها در آمار صادرات قم درج نمیشود، آمار صادرات استان به درستی حجم صادرات قم را نشان نمیدهد.
وی افزود: مهمترین کشورهایی که صادرات استان قم به آنها صورت میگیرد، کشورهای عراق و افغانستان هستند، پس از آن دو کشور، صادرکنندگان استان قم هم به کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس و کشورهای آسیای میانه صادرات زیادی داشتهاند و در مجموع طی سالهای اخیر ۳۰ کشور جهان خریدار کالاهای صادراتی استان قم بودهاند.
خاکی با اشاره به رشد صادرات در سال جاری گفت: ما در چهار ماه اول امسال نسبت به سال گذشته، افزایش صادرات را از استان قم شاهد بودیم. اگر مشکل تامین نقدینگی واحدهای تولیدی استان رفع بشود، در ۶ ماهه دوم سال شاهد رشد بیشتر صادرات استان قم خواهیم بود.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان قم ادامه داد: دولت اخیرا برنامهای را برای تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی آغاز کرده و در این راستا سهمیههایی را برای استانهای مختلف در نظر گرفته که پرداخت این سهمیهها به واحدهای تولیدی در کارگروههای استانی در حال بررسی است.
وی افزود: طی سالهای اخیر شاهد ورود سرمایه گذاران به استان قم و ایجاد واحدهای بزرگی صنعتی در استان همچون کارخانه سیمان، پتروشیمی و پلاستیک بودیم، به همین دلیل در چند سال اخیر سمت و سوی صادرات استان قم از کالاهای سنتی به سمت کالاهای صنعتی رفته است.
خاکی با اشاره به صادرات صنعتی استان قم اظهار کرد: ۸۰ درصد صادرات استان، کالاهای صنعتی است. در استان قم ۶ شهرک صنعتی داریم و دولت اخیرا به واحدهای صنعتی کمک کرده و تسهیلاتی را برای آنها ایجاد کرده تا واحدهای متوقف شده خودشان را دوباره راه اندازی کنند و تولید بیشتری داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان قم ادامه داد: ورود به بازارهای بزرگ در حوزه صادرات نیاز به دو مقوله دارد، اول اینکه محصولات ما کیفیت بالایی داشته باشند، دیگر اینکه قیمت تمام شده محصولات ما هم پایین باشد و اگر این دو شرط را رعایت کنیم، در صادرات موفق میشویم.
وی افزود: در مواردی کالاهایی که پیش از این از کشور چین به کشورهایی همچون افغانستان و عراق صادر میشد، اکنون از ایران به این دو کشور منطقه صادر میشود. طی سالهای اخیر به سوی سرمایه گذاری مشترک رفتیم و شرایطی را در استان قم فراهم کردیم تا سرمایه گذاران خارجی به این استان بیایند.
خاکی با اشاره به ظرفیتهای استان قم در حوزه سرمایه گذاری اظهار کرد: ظرفیتهای خوبی در حوزه تامین مواد اولیه در استان قم وجود دارد تا سرمایه گذاران خارجی با فناوری خود به این استان بیایند و با بخش خصوصی استان قم سرمایه گذاریهای مشترکی را در این استان ایجاد کنند.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان قم ادامه داد: طی سالهای اخیر چندین سرمایه گذاری مشترک بین ایران و چین را در استان قم شاهد بودیم. در شهریور ماه هم یک هیأت چینی به استان قم میآید تا با مسئولان دولتی و بخش خصوصی استان مذاکراتی را داشته باشد.