اخبار فرش ماشینی

صادرکنندگان فرش دستباف از ابزارهای حمایتی صندوق ضمانت استفاده نمی کنند

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران می گوید: با وجود ظرفقیت های مناسب این صندوق، اما صادر کنندگان حوزه فرش دستباف از ابزارهای حمایتی آن جهت تامین مالی استفاده نمی کنند.

طاهر شه حامد با اشاره به حجم صادرات کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار فرش دستباف در سال گذشته اظهار کرد: صادرکنندگان در جهت تامین مالی قبل و بعد از حمل و همچنین پوشش های بیمه ای آن برای انواع ریسک های سیاسی و تجاری موجود در جهت اطمینان از وصول مطالبات استقبال نداشته اند.

وی توضیح داد : در سال ۹۱ از گروه کالایی فرش و صنایع دستی تنها ۵/۱۳ میلیون دلار از خدمات صندوق ضمانت صادرات بهره مند شده اند در حالی که برای حمایت از این صنعت، ظرفیت لااقل ۲۰ برابری برای توسعه صادرات وجود دارد.

وی در نشستی با تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش دستباف با تجلیل از تلاش هنرمندان و تولید کنندگان هنر- صنعت فرش دستباف آنها را به استفاده از ضمانت نامه های اعتباری تولیدی صندوق فراخواند و افزود: در این محصول صندوق، سازوکار بدین صورت است که صادرکننده فرش به صندوق مراجعه و مورد اعتبار سنجی قرارمی گیرد.

براساس گزارش صندوق ضمانت صادرات، شه حامد گفت که این صندوق با بررسی وضعیت اعتبار، خوش حسابی و توان مالی صادرکننده، میزان اعتبار وی را نزد تولید کننده فرش ایرانی تضمین می کند. بدین صورت تولید کننده می تواند به صورت اعتباری و صرفا با اخذ مبلغی به عنوان پیش پرداخت و با خیالی آسوده فرش تولید شده خود را در اختیار فروشنده اصلی یا تاجر ایرانی جهت صادرات قرار داده و از بازگشت پول خود نیز مطمئن باشد .

وی گفت: اگر تاجر در سررسید مقرر وجه مورد مطالبه تولید کننده فرش را پرداخت کند، صندوق ۱۰۰ درصد ارزش وجه مورد تضمین را به تولید کننده پرداخت خواهد کرد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

شه حامد، تمایل به نقد فروشی، با حاشیه سود بسیار پایین برای تولید کنندگان فرش دستباف را بلای جان این هنر صنعت عنوان کرد و گفت: در این صورت تمام سود آن نصیب دلالانی می شود که در چرخه تولید هیچ دخالتی ندارند.

وی ادامه داد: قیمت بالای تمام شده فرش دستباف و از سویی وجود رقبای خارجی ازهند، پاکستان، چین، ترکیه و غیره که اغلب آماده کپی برداری از فرش ایرانی هستند و از سوی دیگرعدم توجه تولید کنندکان به تغییر سلیقه خریداران خارجی به طورملی قدرت رقابت صادرکنندگان فرش ایران را پایین می آورد.

این مقام مسئول افزود: در چنین شرایطی به طور حتم نسیه فروشی یا فروش اعتباری نقش تعیین کننده ای در کسب مجدد سهم فرش دستباف ایرانی از بازار جهانی خواهد داشت. البته در فروش اعتباری به طور حتم ریسک هایی وجود دارد که صندوق آماده حمایت حداکثری از صادرکنندگان در جهت پوشش آنها است .

وی در بخشی دیگر بر ناکافی بودن بازاریابی برای فرش دستباف ایرانی در عرصه بین المللی تاکید کرد و برگزاری نمایشگاه های تخصصی در ایران و حضور تجار ایرانی را در نمایشگاه های بین المللی جهت توسعه بازارها بسیار سودمند برشمرد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×