اخبار نساجی

صنعتگران: مسئولان اسامی واحدهای تولیدی استفاده کننده از یارانه را اعلام کنند

دبیر کارگروه ستاد تحول اقتصادی گفت: طی ۹ ماهه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها ۱۴۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی جهت تخصیص به واحدهای صنعتی، به وزارت صنعت پرداخت شده است.
بر این اساس ، اکثر فعالان اقتصادی در بخش صنعت اعلام می کنند، تاکنون هیچگونه پولی از محل درآمد هدفمندی یارانه ها دریافت نکرده اند.
محمد رضا فرزین در گفت وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: طی ۹ ماهه اول سال اجرای قانون هدفمندی یارانه ها حدود ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان یارانه به بخش تولید اختصاص یافت که از این رقم هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی در اختیار بخش صنعت قرار گرفته است.
وی افزود: طی ۳ ماهه پایانی سال ۸۹ و ۶ ماه اول سال جاری مجموع پرداخت های نقدی و غیرنقدی از محل یارانه ها به بخش تولید شامل صنعت، کشاورزی، خدمات و حمل و نقل حدود ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که از این محل به دو صورت نقدی و غیرنقدی یارانه به بخش صنعت تعلق یافته است.
فرزین تصریح کرد: طی ۹ ماهه ابتدایی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی به بخش صنعت بابت اعطای خط اعتباری انرژی و بهینه سازی فرآیند تولید اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، یارانه غیرنقدی نیز بابت سهمیه گازوئیل و به عنوان کمک بلاعوض به بخش صنعت پرداخت شده است.

از دریافت یارانه ناامید شدیم
دبیر انجمن تولیدکنندگان ظروف شیشه و بلور با بیان اینکه هیچ پولی از محل درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها به این بخش نرسیده است، گفت: از یک سال پیش تاکنون افزایش قیمت انرژی و مواد اولیه و واردات بی رویه باعث تعطیلی برخی واحدهای تولیدی در کشور شده است.
سید علی موسوی اظهارداشت: ضرر حاصل از تعطیلی واحدهای صنعتی باعث بیکاری کارگران شده و این مسئله به اشتغالزایی در کشور لطمه وارد کرده است.
وی بیان اینکه در حال حاضر تعداد کمی واحد تولیدکننده شیشه و بلور در کشور فعال هستند، گفت: تا دو سال پیش حدود ۱۰۰ واحد در این صنعت فعال بودند اما بعد از انتقال تعدادی از واحدها به شهرک های صنعتی و افزایش قیمت مواد اولیه و انرژی طی یک سال اخیر قیمت تمام شده تولید در این واحدها افزایش یافته است.
وی با اشاره به اشتغالزایی بالای صنعت ظروف شیشه و بلور در کشور تصریح کرد: این صنعت تعداد کارگران زیادی را در خود جای داده و به همین دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی در این بخش لطمه زیادی را به اشتغال کشور وارد خواهد کرد.
دبیر انجمن شیشه و بلور ادامه داد: مبلغ گاز مصرفی برای یک واحد دارای کوره مواد مذاب در تولید ظروف شیشه و بلور هر ماه قبل از هدفمندی یارانه ها حداکثر تا ۵/۱ میلیون تومان بود که هم اکنون به ۱۴ میلیون تومان رسیده است.
وی تصریح کرد: صنعتگران ناامیدوارانه به تولید ادامه می دهند و دیگر پیگیر دریافت تسهیلات یارانه ای نیستند، زیرا امیدی به این مسئله ندارند.
وی ادامه داد: حتی پرداخت وام نیز در شرایطی که تولیدکنندگان با ضرر روبرو هستند تاثیری نخواهد داشت و این مسئله را قبلانیز به مسئولان بخش صنعت اعلام کرده ایم.

قطعه سازان سهمی نبرده اند
عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان گفت: هیچ رقمی از یارانه بخش صنعت به قطعه سازان نرسیده است.
در حالی مسئولان دولتی از پرداخت ۷۷۰۰ میلیارد تومان یارانه به بخش تولید در ۹ ماه گذشته خبر می دهند که محمدرضا نجفی منش عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان در گفت وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: طبق اعلام مسئولان وزارت صنایع قرار بود برای واحدهای صنعتی خط اعتبار انرژی گشایش شود که این اتفاق در صنعت قطعه سازی نیفتاد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مبلغی از محل بهینه سازی به صنعت قطعه سازی اختصاص یافته یا خیر گفت: چیزی در این مورد نشنیده ایم. همچنین دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه هیچ رقمی از درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه ها به صنعت خودروسازی داده نشده است، گفت: حتی خط اعتباری انرژی نیز به تولیدکنندگان این صنعت اختصاص نیافته است.
احمد نعمت بخش اظهار داشت: دولت به منظور رشد بخش صنعت باید به واحدهای تولیدی تسهیلاتی ارائه کند تا بتوانند خط تولید خود را بهینه سازی کند.
وی افزود: در صورت اختصاص تسهیلات به صنعت خودرو می توان میزان مصرف انرژی توسط ماشین آلات را در کارخانه ها کاهش داد و علاوه بر این با دستیابی به تکنولوژی روز نسبت به تولید قطعات و خودروهای با مصرف انرژی مناسب اقدام کرد.

دست های خالی صنایع
درحالی دبیران انجمن صنایع نساجی و غذایی از عدم اختصاص یارانه بخش تولید به این دو صنعت خبر می دهند که لازم است مسئولان دولتی به طور شفاف اسامی واحدهای تولیدی استفاده کننده از یارانه ۷۷۰۰ میلیارد تومانی را اعلام کنند.
مسئولان دولت پیش از این اعلام کردند که طی ۹ ماه گذشته ۷۷۰۰ میلیارد تومان یارانه در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به واحدهای تولیدی پرداخت شده است. این درحالی است که بسیاری از صنایع از دریافت این یارانه اظهار بی اطلاعی می کنند.
در همین رابطه، پیش از این دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی با بیان اینکه میزان یارانه اختصاص یافته به بخش صنعت شفاف نیست، گفته بود: مسئولان وزارت صنایع معتقدند که ۳ هزار واحد صنعتی از خط اعتباری انرژی برخوردار شده اند ولی ما از هر واحد صنایع غذایی که سوال می کنیم، می گوید تسهیلاتی دریافت نکرده است.

روزنامه کیهان، شماره ۲۰۰۲۷ به تاریخ ۲۸/۶/۹۰، صفحه ۴ (اخبار اقتصادی)

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×