صنعت فرش چین و هند از ایران پیشی گرفت

رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی گفت: متاسفانه صنعت فرش چین و هند از ایران پیشی گرفت.

محمد بهاروند در خصوص انتظارات بخش غیر دولتی در تخصیص واقعی بودجه‌های حمایتی مصوب، اظهار داشت: تولیدکنندگان فرش دستباف اعم از خصوصی و تعاونی، برای تولید، ‌ بازاریابی و عرضه فرش‌ که عموماً هم در بازارهای خارجی عرضه می‌شود متحمل هزینه‌های سنگینی می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر مجموعه‌های غیردولتی با تحمل هزینه‌های سنگین از حمایت دولتی برخوردار نباشند نمی‌توان شاهد بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی کشور باشیم.

بهاروند با اشاره به اینکه بافنده و تولید‌کننده در گام نخست و فروشنده و صادرکننده فرش در گام دوم بازیگران اصلی صنعت فرش دستباف محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی اگر فرش دستباف ایران به لحاظ جایگاهی کوه دماوند هم باشد به سادگی دچار فرسایش شده و نابود می‌شود. وی ضمن تاکید براینکه طی سال‌های گذشته، مشکل گشایش «LC» و بالا بودن هزینه‌های سربار تولید بزرگ‌ترین ضربه‌ها را به صنعت فرش دستباف وارد کرده است، افزود: متاسفانه به رغم پیگیری‌های مستمر در مجلس و دولت، هنوز این مشکلات برطرف نشده است.

بهاروند تصریح کرد: تسهیلات بانکی پشتوانه فعالان صنعت فرش است ولی این صنعت با بالا‌ترین رقم صادراتی و اشتغالزایی، رقم ویژه‌ای را در بودجه کشور به خود اختصاص نداده است. متاسفانه با برخورد سلیقه‌ای در راستای حمایت از صنعت فرش دستباف در ‌‌نهایت مشکلات، گریبانگیر ۱۰ میلیون نفر نیروی کار این حوزه خواهد شد.

وی تاکید کرد: ‌ در بازار رقابتی امروز جایی برای کار فردی و گروهی بدون حمایت مجموعه دولت و نظام نیست، در دنیای امروز شاهد سبقت پرشتاب رقبای اقتصادی هستیم به طوری که نمونه بارز آن پیشی گرفتن صنعت فرش چین و هند از ایران و حضور فعال در بازارهای جهانی است.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی، تصریح کرد: ‌ دولت به عنوان نهاد اجرایی کشور مکلف به اجرای مصوبات مجلس و تکالیف است چرا که مجلس عرصه انعکاس واقعیت‌های تلخ و شیرین جامعه و نیاز‌های توسعه‌ای کشور است و با توجه به واقعیت‌ها قوانین را مصوب می‌کند و لذا هرگونه کوتاهی در این مسیر زمینه بروز تضادهای فعالیتی در حوزه اقتصاد و اتلاف منابع و اعتبارات را سبب خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago