صنعت و تجارت باید به سوی ایجادهلدینگ های تجاری پیش برود
رییس مجمع واردات با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به موضوع هلدینگ های بزرگ گفت: رقابت در عرصه صنعت و تجارت در ابعاد جهانی و رسیدن به رونق اقتصادی مستلزم تغییر رویه ها و ایجاد تنوع در تشکیل شرکت های تعاونی از جمله تشکیل شرکت های تعاونی مادر (هلدینگ) است.
محمدحسین برخوردار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان این که امروزه استفاده از ساختار شرکت های مادرتخصصی در بسیاری از کشورهای پیشرفته و در برخی از کشورهای در حال توسعه، متداول است، افزود: با این حال متاسفانه در کشور ما تلقی صحیحی از فعالیت های تعاونی نشده و آن را محدود به یک بنگاه کوچک یا یک فروشگاه خرده فروشی می دانند.
وی اضافه کرد: جهان هم اکنون برای رفع بسیاری از مشکلات خود در حوزه مدیریت سازمان های بزرگ، تشکیل شرکت های تعاونی مادر(هلدینگ) را به عنوان یک راهکار عملیاتی پیشنهاد می کند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران از جمله مزایای هلدینگ ها را دسترسی به قابلیت های گسترده، به اشتراک گذاری منابع، صرفه جویی اقتصادی، شهرت و اعتبار، ایجاد یکپارچگی فعالیت ها و هم افزایی، افزایش سوددهی، امکان رقابت درسطوح بالاتر، فعالیت در عرصه جهانی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از مدیران با ابعاد پیچیده مدیریت شرکت های مادر تخصصی چندان آشنا نیستند و لازم است سیاست گذاران کلان اقتصادی کشور با بررسی و شناخت کامل، راهبردهای نوین برای هدایت بنگاه ها به سمت ایجاد هلدینگ ها ترسیم کنند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران ادامه داد:البته با توجه به تجربه محدودی که در خصوص ایجاد و اداره شرکت های تعاونی زیر مجموعه توسط شرکتهای تعاونی مادر در مقیاسهای بزرگ وجود دارد، ورود بخش تعاون به این بخش باید با سنجش همه جوانب و بررسی مسایل و مشکلات شرکتهای مادر و ارایه راهکار و برنامه جهت جلوگیری از بروز این مسایل در تعاونیها باشد.