مد و پوشاک

طراحی و دوخت لباس بومی در کشور دچار اشکالات ریشه‌ای است

خبرگزاری فارس: مدیر عامل تعاونی طراحی و تولید پوشاک بانوی اسوه ایرانی گفت: ریشه طراحی و دوخت لباس بومی در کشور دچار اشکال است و هنوز در طراحی مدل‌های بومی تخصص کافی نداریم.

خاطره رضایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: در لباس‌های سنتی اقوام مختلف ایران نحوه پوشش کامل را می‌توان مشاهده کرد و هم‌اکنون طراحان بسیاری با الهام گرفتن از پوشش‌های سنتی مشغول طراحی مدل‌های بومی اما بدون توجه به علائق جوانان هستند.

وی افزود: طراحان داخلی تلاش بسیاری در ارائه مدل‌های متنوع با رنگ‌های شاد می‌کنند اما در نهایت هنگام برش و دوخت لباس استانداردهای لازم به کار نرفته و جنبه سنتی و اسلامی آن لحاظ نمی‌شود.

این طراح لباس با بیان اینکه کپی برداری از مدل‌های ارائه شده توسط طراحان یکی از مشکلات اساسی آنها است، گفت: مدل‌های ارائه شده توسط طراحان داخلی توسط تولید کنندگان کپی برداری شده و بدون در نظر گرفتن چارچوب‌های اسلامی به تولید انبوه می‌رسد و در نتیجه شاهد لباس‌هایی با طراحی سنتی اما خالی از روح اسلامی در بازار لباس کشور هستیم.

رضایی ادامه داد: در طراحی مدل‌های بومی باید از متخصصان در حوزه تلفیق حجاب و پوشش یعنی افرادی که در حوزه فرهنگ پوشش و حجاب کار می‌کنند استفاده کرد و نمایشگاه‌های پوشش ایرانی و اسلامی باید در این جهت حرکت کنند که از نیروهای متخصص بیشتر استفاده کنند و مدل‌های متنوع را به صورت تلفیقی میان طراحی کلاسیک و مدرن ارائه کنند تا بتوان جوانان را جذب کرد و شاهد کاربردی شدن مدل‌های ارائه شده در نمایشگاه‌های پوشش ایرانی و اسلامی شد.

وی گفت: ریشه طراحی و دوخت لباس در کشور دچار اشکال است مدل‌های بومی باید تخصصی‌تر و با جذابیت بیشتر ارائه شوند اما هنوز در طراحی مدل‌های بومی تخصص کافی نداریم از این رو نتوانسته‌ایم جوانان کشور را به سمت مدل‌های داخلی جذب کنیم.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×