طراحی و دوخت لباس بومی در کشور دچار اشکالات ریشهای است
خبرگزاری فارس: مدیر عامل تعاونی طراحی و تولید پوشاک بانوی اسوه ایرانی گفت: ریشه طراحی و دوخت لباس بومی در کشور دچار اشکال است و هنوز در طراحی مدلهای بومی تخصص کافی نداریم.
خاطره رضایی در گفتوگو با خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: در لباسهای سنتی اقوام مختلف ایران نحوه پوشش کامل را میتوان مشاهده کرد و هماکنون طراحان بسیاری با الهام گرفتن از پوششهای سنتی مشغول طراحی مدلهای بومی اما بدون توجه به علائق جوانان هستند.
وی افزود: طراحان داخلی تلاش بسیاری در ارائه مدلهای متنوع با رنگهای شاد میکنند اما در نهایت هنگام برش و دوخت لباس استانداردهای لازم به کار نرفته و جنبه سنتی و اسلامی آن لحاظ نمیشود.
این طراح لباس با بیان اینکه کپی برداری از مدلهای ارائه شده توسط طراحان یکی از مشکلات اساسی آنها است، گفت: مدلهای ارائه شده توسط طراحان داخلی توسط تولید کنندگان کپی برداری شده و بدون در نظر گرفتن چارچوبهای اسلامی به تولید انبوه میرسد و در نتیجه شاهد لباسهایی با طراحی سنتی اما خالی از روح اسلامی در بازار لباس کشور هستیم.
رضایی ادامه داد: در طراحی مدلهای بومی باید از متخصصان در حوزه تلفیق حجاب و پوشش یعنی افرادی که در حوزه فرهنگ پوشش و حجاب کار میکنند استفاده کرد و نمایشگاههای پوشش ایرانی و اسلامی باید در این جهت حرکت کنند که از نیروهای متخصص بیشتر استفاده کنند و مدلهای متنوع را به صورت تلفیقی میان طراحی کلاسیک و مدرن ارائه کنند تا بتوان جوانان را جذب کرد و شاهد کاربردی شدن مدلهای ارائه شده در نمایشگاههای پوشش ایرانی و اسلامی شد.
وی گفت: ریشه طراحی و دوخت لباس در کشور دچار اشکال است مدلهای بومی باید تخصصیتر و با جذابیت بیشتر ارائه شوند اما هنوز در طراحی مدلهای بومی تخصص کافی نداریم از این رو نتوانستهایم جوانان کشور را به سمت مدلهای داخلی جذب کنیم.