وزیر بازرگانی،گفت: وزارت بازرگانی همه تلاش خود را برای حمایت از تولید داخلی و مدیریت صحیح برای جلوگیری از واردات غیرضروری انجام میدهد.
مهدی غضنفری که برای پاسخ به سوال ملی میگلی نژاد، عیسی جعفری و سنایی، نمایندگان بوشهر، کبودر آهنگ و نهاوند در صحن علنی مجلس حضور یافته بود،افزود: براساس قانون برنامه چهارم دولت تنها میتواند از طریق تعرفه جلوی واردات را بگیرد و بر همین اساس وزارت بازرگانی همه تلاش خود را برای حمایت از تولید داخلی و تقویت صادرات غیرنفتی انجام داده است.
غضنفری افزود: نتیجه تلاشهای دولت چنان بوده است که در برنامه چهارم ۵۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی پیش بینی شده بود اما کشور موفق شد ۷۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته باشد.
وی اظهار داشت: براساس قوانین موجود منعی برای واردات وجود ندارد مگر این که مشکل شرعی وجود داشته باشد.
غضنفری اظهار داشت: ما در آغاز برنامه چهارم توسعه به ازای هر دلار صادرات غیرنفتی ۶/۳ دهم دلار واردات داشتیم درحالی که در سال پایانی برنامه در مقابل هر دلار صادرات، ۶/۲ دلار واردات داشتیم.
وی با مقایسه میزان واردات در سال های ۸۷ و ۸۸ گفت: در سال ۸۷، ۵۶ میلیون دلار واردات داشتیم که در سال ۸۸ این رقم به ۵۵ میلیون دلار رسید، در عین حال در سال ۸۸ نسبت به ۸۷ میزان صادرات غیرنفتی ۱۶ درصد افزایش داشته است.
وزیر بازرگانی با ارایه آماری از میزان واردات کالا طی این دو سال گفت: در سال ۸۷ برابر ۶۰میلیارد دلار واردات داشتیم که تحت تاثیر برنامههای اجرا شده برای اجرای مدیریت واردات در وزارت بازرگانی این رقم در سال ۸۸ به ۵۶ میلیارد دلار کاهش یافت.
وزیر بازرگانی یادآور شد: از دیگر موفقیت های وزارت بازرگانی در اجرای سیاست های کنترل واردات این است که در روزهای پایانی سال ۸۸ و اوایل ۸۹ با وجود نیاز بازار حتی یک کیلو میوه و کالای اساسی وارد کشور نشد و نیاز کشور از محل تولیدات داخلی تامین شد.
غضنفری از تدوین ۱۴ برنامه ویژه مدیریت واردات در وزارت بازرگانی خبر داد و گفت: افزایش تعرفه واردات محصولات کشاورزی هنگام برداشت، اطلاع رسانی از تغییرات ضوابط بهداشتی و سلامتی، جلوگیری از ثبت سفارش و واردات کالا با برند تولید کنندگان داخلی، تشکیل ستادهای استانی و منطقهای برای تنظیم بازار، تامین یارانه برای به بازار رسانی برخی محصولات کشاورزی، پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه به حلقههای مختلف تولید و توزیع محصولات کشاورزی همچنین خرید تضمینی برنج پرمحصول شمال از جمله برنامههایی است که از سوی وزارت بازرگانی برای کنترل واردات و رونق بخشی به تولیدات داخلی در وزارت بازرگانی پیگیری میشود.
وی اظهار داشت: سیاستهای وزارت بازرگانی بر این است که کالاهای داخلی با کیفیت بالاتر در کشور تولید، عرضه و مصرف شود.
غضنفری خاطرنشان کرد: ما موظف هستیم در همه برنامههای تنظیم بازار با محوریت تولید داخلی حرکت کنیم و این سیاست را به صورت خریده پذیری ادامه میدهیم.
سپس مهدی سنایی نماینده نهاوند در توضیح سوال خود درخصوص علت واردات بی رویه انواع محصولات کشاورزی و میوه از خارج از کشور به شکلی که به تولید داخلی صدمه زده است،گفت: واردات بی رویه باعث افزایش بی کاری و از بین رفتن تولید داخلی میشود.
وی با ارایه آماری اظهار داشت: بررسی روند اجرا شده در کشور ثابت میکند که واردات کالا بی رویه بوده است.
سنایی با بیان این که ۸ میلیون هکتار زمین تحت پوشش آبیاری در کشور وجود دارد گفت: کشور ما استعداد تولیدات به اندازه چندین برابر میزان مورد نیاز خود را دارد.
وی به عنوان نمونه،گفت: واردات شکر طی ۴، ۵ سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته چنانکه شکر در سال ۸۳ با تعرفه ۱۵۰ درصد به میزان ۱۹۰ هزار تن وارد کشور شده در حالی که در سال ۸۴ این میزان به بیش از ۲ میلیون تن رسیده است.
سنایی اظهار داشت: یعنی فقط واردات شکر طی ۴ سال، ۴ برابر شده است.
نماینده نهاوند مدعی شد این موضوع عام است و تنها منحصر به شکر نمیشود چنانچه کشور ما از صادر کننده گندم به وارد کننده گندم تبدیل شده است.
سنایی در ادامه با اشاره به تاثیر خشکسالی در کم شدن میزان تولید داخلی گندم اظهار داشت: اگر چه خشکسالی و عواملی از این دست موثر است اما واردات بی رویه تاثیر اصلی را داشته است.
وی همچنین آماری از واردات غلات و انواع واردات میوه های باغی ارایه کرد و گفت: جناب وزیر بپذیرند که سیاست های غلط طی این سال ها اجرا شده و اصلاح این سیاست ها در شرایط فعلی برای نجات تولید داخلی ضروری است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: دولت در قانون بودجه سال ۸۷ مکلف شده بود که تعرفه واردات محصولات کشاورزی را معادل تعرفه واردات خودرو تعیین کند در حالی که این قانون اجرا نشده است.
غضنفری در پاسخ به توضیحات سنایی، گفت: ما هر سال صد درصد گندم تولید شده توسط کشاورزان را خریداری میکنیم اما در بعضی از سال ها تحت تاثیر مشکلاتی مثل خشکسالی نیاز به تامین گندم مورد نیاز کشور از طریق واردات داریم.
وی افزود: در مورد سایر کالاها دولت به هیچ عنوان کالایی وارد نمیکند در واقع دولت راسا واردات انجام نمیدهد.
وزیر بازرگانی اظهار داشت: براساس قانون بودجه سال ۸۸ تعرفه واردات محصولات کشاورزی مطابق قانون افزایش یافت همان طور که تعرفه برنج و شکر نیز افزایش داده شد.
غضنفری تصریح کرد: اگر کشورها را به لحاظ بزرگی تعرفهها دسته بندی کنیم ایران کشور چهارم یا پنجم خواهد بود.
وزیر بازرگانی همچنین از خودکفا شدن ایران در زمینه تولید گندم در سال جاری خبر داد و گفت: در مورد گندم امسال نه تنها واردات نداریم بلکه صادر کننده گندم نیز خواهیم بود.
محمد حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس هشتم که ریاست ساعت پایانی جلسه علنی را برعهده داشت خطاب به سنایی گفت آیا از توضیحات وزیر قانع شدید؟ سنایی در پاسخ گفت: انتظار داشتم وزیر با صراحت بیشتری غلط بودن سیاست به کار گرفته شده را بیان کند و تصمیم خود برای اصلاح این سیاست را اعلام کند. ابوترابی از وزیر خواست پشت جایگاه برود و اعلام کند در برابر درخواست سنایی چه پاسخی دارد.
غضنفری گفت: من به عنوان یک ایرانی وظیفه خود میدانم همه تلاش خود را در وزارت بازرگانی برای حمایت از تولید داخلی به کار بگیرم و از واردات بی رویه کالا جلوگیری کنم.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…