اخبار نساجی

فرش دستباف ایران هنوز برند جهانی ندارد /بافندگان فرش در حال تقلید از سبک های یکدیگر

 

فرش دستباف ایران هنوز برند جهانی ندارد /بافندگان فرش در حال تقلید از سبک های یکدیگر

فرش دستباف ایران با وجود داشتن شهرت بین‌المللی، هنوز در بازارها با نام و برند ثبت شده جهانی عرضه نمی‌شود.

مدیر مالکیت فکری و علائم تجاری مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف ایران با وجودداشتن شهرت بین المللی، هنوز در بازارها با نام و برند ثبت شده جهانی عرضه نمی شود.

سید مهدی میرصالحی افزود: درعرصه تجارت و بازاریابی دنیای امروز، کمترکالایی بدون نام و برند در بازارهای جهانی عرضه می شود و شناسنامه هر کالا، اعتماد خریدار را جلب کرده و اطمینان مشتری از خرید کالا را افزایش می دهد.

وی تصریح کرد: اگر فرش ایرانی با برند ملی وارد بازارهای جهانی شود، فرش های تولیدی دیگر کشورها نمی تواند عرصه را برای ورود و فروش فرش کشور تنگ کند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

او با اشاره به اقدامات مرکز ملی فرش کشور در حمایت از صادرات و گسترش تولید در این صنعت، تصریح کرد: اقدامات و پیگیری های مرکز ملی فرش کشور برای ثبت جهانی فرش دستباف ایرانی در حال انجام است و این صنعت مسیر ثبت جهانی خود را طی می کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تاکنون هیچ کالای ایرانی به ثبت جهانی نرسیده، فرش دستباف ایران اولین کالا با ثبت جهانی خواهد بود.

میرصالحی افزود: مدیریت مالکیت فکری مرکز فرش ایران طی دو سال گذشته اقدام به برگزاری جلسات و سمینارهایی با حضور نمایندگان سازمان های بین المللی ثبت جهانی کرده و نمایندگان این سازمان نیز دیدارهایی از کارگاه های تولید فرش کشور داشته و ارتباطات خوبی در این زمینه در حال انجام است.

به گفته وی، برای ثبت جهانی فرش ایران، اولویت بندی هایی انجام شده و در این راستا اقدامات لازم برای استان های قم، اصفهان و تبریز انجام شده و فرش کرمان نیز در حال انجام است.

وی سبک بختیاری و قشقایی در استان را از سبک های ارزشمند فرش دستباف کشور عنوان کرد و گفت: الهام گیری از طبیعت و به کارگیری ذوق و قریحه بافنده، این فرش را از دیگر فرش های کشور متمایز و با اهمیت‌تر کرده است.

مدیر مالکیت فکری و علائم تجاری مرکزفرش ایران با اشاره به جابه‌جایی طرح‌ها و نقشه ها در استان های کشور گفت: استان های بافنده فرش درحال تقلید از سبک های یکدیگرند و این موضوع برهویت فرش، کیفیت، طرح، رنگ و نوع آن تاثیر منفی می گذارد.

میرصالحی گفت: برای ثبت جهانی ابتدا باید نقشه هر استان را ثبت ملی کرد تا تولید آن استان با برند خاص خود وارد بازار شود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×