فرش دستباف باید در سبد کالای خانواده جای خود را پس گیرد

 

سرپرست مرکز ملی فرش با اشاره به این که فرش دستباف لزوما گران نیست گفت: باید در رابطه با قیمت و کیفیت فرش دستباف اطلاع رسانی صحیح صورت گیرد تا این محصول بتواند در سبد کالایی خانواده ها جای خود را پس گیرد.

حمید کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: باید در رابطه با قیمت و کیفیت فرش دستباف اطلاع رسانی صحیح صورت گیرد تا این محصول بتواند در سبد کالایی خانواده ها جای خود را پس گیرد.
وی ادامه داد: فرش دستباف لزوما گران نیست و نباید تمام فرش های دستباف در رده قیمتی فرش با بافت و طرح خاص دیده شود.

کارگر با اشاره به این که باید وجوه اقتصادی و تجاری فرش رونق گیرد، خاطر نشان کرد: با رونق وجوه اقتصادی و تجاری فرش دیگر وجوه آن مانند فرهنگی، هنری و اشتغال زایی آن رونق خواهد گرفت.

کارگر در پاسخ به این سوال که تولید فرش تنها معطوف به بافنده نیست و چه فعالیتی برای دیگر افراد چرخه تولید صورت گرفته است، گفت: باید به تمام عناصر زنجیره تولید و عرضه فرش توجه شود که در این راستا فرآیند آموزش و پرورش صرفا برای بافنده دیده نشده بلکه آموزش هایی در رابطه با صادرات، راهنمایی تور و رنگرزی در حال برگزاری است.

وی افزود: فرش یکی از اقلام مهم صادرات غیر نفتی به حساب می آید که وجه اشتغال زایی و ارزش افزوده آن در کنار عامل عدم مهاجرت از روستا به شهر حائز اهمیت است از این رو طراح، قالی باف، قشر دانشگاهی و توزیع کننده در کنار ارگان های دولتی باید برای رونق این کالا تلاش مضاعف کنند.

کارگر گفت: فرش ماشینی بیماری و عدم سرمایه گذاری را برای خانواده ها به دنبال دارد از این رو به پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت از سازمان صدا و سیما خواسته شد در برنامه ها از فرش دستباف ایرانی در طراحی دکور، استفاده شود.

سرپرست مرکز ملی فرش با اشاره به آغاز پخش ۵۰ برنامه ۴۰ دقیقه ای در رابطه با فرش دستباف از اواسط مردادماه گفت: ذهن مخاطب درگیر کلیشه و چارچوب سازی شده که باید به مخاطب اطلاع داده شود تنها فرش دستباف متشکل از یک رنگ، طرح و بافت نیست.

کارگر افزود: طرح های دیگر فرش دستباف ایرانی به عنوان برند شناخته می شود اما به دلیل معرفی بیشتر طرح های تبریز و اصفهان توسط گردشگران خارجی و سرمایه گذاری تولید کنندگان، مصرف کننده بیشتر به دنبال تهیه طرح های شناخته شده هستند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

6 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago