Categories: اخبار نساجی

فرش دستباف به سازمانی قدرتمند نیاز دارد

تهران – رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی با تاکید بر اینکه ارتقای جایگاه حقوقی مرکز ملی فرش ایران در چینش جدید وزارت بازرگانی و صنایع امری لازم و ضروری است، تصریح کرد: فرش دستباف به سازمانی قدرتمند نیاز دارد.

هادی مخملی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با بیان این مطلب افزود: فرش یک تولید ملی است و برای توجه به آن و دفاع کامل از جمعیت کثیر فعالان این هنر- صنعت اعم از قالیبافان و سایر مشاغل وابسته، باید جایگاه قویتری از وضعیت کنونی برای آن ترسیم شود.

رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی ادامه داد: ادغام وزارتخانه‌های بازرگانی و صنایع و معادن فرصتی است تا در چینش جدید این وزارت، جایگاه بالاتری برای مرکز ملی فرش ایران به عنوان متولی ایجاد کند و این مرکز در ساختار جدید به سازمان تبدیل شود.
وی اظهار داشت: می توان از پتانسیل های معاونت صنایع دستی در سازمان میراث، در جهت ارتقای فرش دستباف استفاده کرد و با بازگشت صنایع دستی به وزارت صنایع، پتانسیل این دو مقوله در کنار هم قرار گرفته و جایگاه حقوقی قدرتمندی برای متولی فرش در وزارت جدید ایجاد شود.
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی در ادامه با یادآوری شعار وزیر بازرگانی مبنی بر توجه به تولید صادرات محور، اجرای این شعار در حوزه فرش دستباف را منوط به تقویت سازمانی متولی فرش دانست و افزود: خوشبختانه وزارت بازرگانی تاکنون با رویکرد علمی به سمت و سوی تجارت نوین گام برداشته است و در کنار آن به جنبه‌های هنری فرش نیز بی توجه نبوده است چرا که اصلا وجوه هنری و فرهنگی فرش قابل جداسازی از جنبه‌های اقتصادی و تجاری آن نیست.

مخملی ادامه داد: در چند سال اخیر مرکز ملی فرش توانسته است تعامل خوبی را با تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و بخش خصوصی برقرار کند و معتقدیم با تقویت جایگاه حقوقی این مرکز در وزارت بازرگانی و صنایع و حتی افزوده شدن مجموعه صنایع دستی به آن، می توانیم به تحقق تولیدات صادران محور در حوزه صادرات غیرنفتی نزدیک شویم.
رییس اتحادیه صنفی صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی تصریح کرد: خوشبختانه در مرکز ملی فرش ایران، فرش به لحاظ هر دو بعد هنری و تجاری قابل توجه بوده و با اختصاص بودجه و یارانه‌های خود به این مهم گامی بس عظیم در عنوان کردن هرچه بهتر این هنر-صنعت در بازار داخلی و خارجی برداشته است.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌های مختلف طرح و نقش، عکس فرش، تقدیر از پیشکسوتان فرش دستباف و برنامه‌های مشابه گواه بر این مدعاست که وزارت بازرگانی از ابعاد هنری فرش هم غافل نبوده است زیرا فرش دستباف ایران خود به تنهایی حاوی تمدن، فرهنگ، تاریخ و سنت و علم کشورمان است.
مخملی در پایان یادآور شد که به دلیل تعدد شاغلان در این هنر-صنعت و همچنین بازار تجاری فرش به عنوان کالای نفیس و ارزشمند، لزوم همراه شدن صنایع دستی با فرش در ساختار وزارت جدید بازرگانی و تجارت امری لازم و بدیهی است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 هفته ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 هفته ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

2 هفته ago