اخبار نساجی

افزایش فروش و‌ صادرات ماشین آلات نساجی در مقایسه با قبل از کرونا


فدراسیون بین المللی تولید کنندگان نساجی در چهل و چهارمین گزارش سالیانه خود در مورد حمل و نقل جهانی و صادرات ماشین آلات نساجی اعلام کرده است سرمایه گزاری ها در این بخش بدون هیچ توقفی با سرعت ادامه دارد و از پاندمی و مشکلات اقتصادی تاثیر چندانی نگرفته است.

طبق این آمارها حمل و نقل و تجارت انواع ماشین آلات ریسندگی، تکسچرایزینگ، بافندگی تاری پودی، کشباف، بافندگی حلقوی و ماشین آلات رنگرزی و تکمیل در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ به شیب بسیار زیادی رو به افزایش و رشد بوده است.

انواع ماشین الات ریسندگی الیاف کوتاه، اپن اند روتور و ریسندگی الیاف بلند به ترتیب بیش از ۱۱۰ درصد ، ۶۵ درصد و ۴۴ درصد رشد داشته است. همچنین ماشین الات بافندگی بدون ماکو ۳۲ درصد، ماشن الات گردباف با حجم بزرگ ۳۰ درصد و ماشین الات تخت بافی ۱۰۹ درصد رشد نشان می دهد.

این آمارها در سال ۲۰۲۱ با همکاری بیش از ۲۰۰ شرکت ماشین ساز در دنیا که بخش مهمی از صادرات و فروش انواع ماشین آلات زا در دست دارند تهیه و بررسی شده است.



۹۰ درصد اسپیندل های الیاف کوتاه در راه آسیا

آمارها نشان می دهند تعداد اسپیندل های ریسندگی الیاف کوتاه به طرز چشمگیری افزایش یافته و از عدد ۴ میلیون اسپیندل در سال ۲۰۲۰ به ۷.۶۱ میللیون اسپیندل در سال ۲۰۲۱ رسیده و نکته جالب اینکه حدود ۹۰ درصد آن در بازار اسیا راه اندازی شده است. مهمترین کشورهای وارد کننده این بخش به ترتیب کشورهای چین، هند، پاکستان، ترکیه، ازبکستان و بنگلادش هستند.

رشد ۳۶۵ درصدی ماشین الات تکسچرایزینگ

این ماشین آلات که رشد بسیار خوبی را داشته است به طور عمده به سه کشور چین، چین تایپه و ترکیه ارسال شده است و اما می توان گفت چین با سهم ۹۰ درصدی این بازار را دز سال ۲۰۲۱ به طور کامل بلعیده است. تجارت این یونیت ها که عمدتا در تولید نخ های پلی آمید فیلامنت کاربرد دارند از ۱۶ هزار عدد در سال ۲۰۲۰ به ۷۵ هزار در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

چین بزرگترین خریدار ماشین الات بافندگی بدون ماکو

در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۴۸ هزار ماشین بافندگی بدون ماکو در جهان به فروش رفته است که نسبت به سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۲ درصد رشد داشته است. چین در این بخش ۷۳ درصد کل واردات ماشین الات بافندگی رپیر و پروجکتایل، واتر جت و ایر جت را به خود اختصاص داد.

چین، ترکیه و هند بزرگترین وارد کنندگان ماشین آلات گردباف

حجم تجارت ماشین الات گردباف با ۲۹ درصد افزایش به ۳۲۱۹۲ دستگاه رسید و در این بخش هم چین با خرید ۶۴ درصد کل این ماشین الات یعنی ۲۱۸۳۳ دستگاه گردباف در صدر قرار دارد و پس از آن ترکیه با ۳۵۰۰ و هند با ۳۱۷۹ دستگاه بافندگی گردباف در رده های دوم و‌سوم‌ قرار گرفتند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago