قاچاق دلیل مشاهده افزایش کالاهای مصرفی وارداتی در بازار است
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه قاچاق دلیل مشاهده افزایش کالاهای مصرفی وارداتی در بازار است گفت: رشد صنعت کشور در ۹ ماهه سال ۹۳ مثبت ۵.۱ درصد بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا نعمت زاده در نخستین گردهمایی مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران با اشاره به اینکه در سال ۹۱ رشد منفی۸.۵ درصدی داشته ایم افزود: در بخش معدن و تجارت به ترتیب رشدهای منفی ۲.۵ درصد و منفی ۸.۶ درصد در سال ۹۱ داشتیم که در ۹ ماهه سال ۹۳ به ترتیب به مثبت ۱۰.۷ درصد و مثبت ۳.۸ درصد افزایش یافت.
وی گفت: سال گذشته ۴۹.۸ میلیارد دلار صادرات کالایی غیرنفتی داشتیم در حالی که این میزان در سال پیش از آن ۴۱.۸ میلیارد دلار بود.
نعمت زاده افزود: واردات کالایی نیز از ۴۹.۷ میلیارد دلار در سال ۹۲ به ۵۲.۵ میلیارد دلار در سال ۹۳ رسید که نشان از رشد ۵.۶ درصدی واردات دارد، اما واقعیت آن است که در واردات کالاهای سرمایه ای ۱۵ درصد رشد داشته ایم که نشان می دهد فعالیت های تولیدی و سرمایه گذاری رو به افزایش است.
وی ادامه داد: واردات کالاهای مصرفی در ۱۱ ماه منتهی به بهمن ۹۳ ، بیست و شش درصد در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن کاهش داشته است و اگر افزایش کالاهای مصرفی در بازار مشاهده می شود ناشی از واردات غیر رسمی است که امسال باید روی آن کار کنیم و البته در این باره اقدام خواهیم کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بیشترین رشد تولید در صنایع خودرویی با ۵۴ درصد بوده است و پس از آن پتروشیمی ۱۶ درصد، یخچال و فریزر با ۳۵ درصد، انواع تلویزیون ۲۰ درصد، انواع دارو ۹ درصد، محصولات فولادی هفت درصد، کاشی و سرامیک ۲۴ درصد، ظروف چینی شش درصد و انواع روغن های موتور ۲۳ درصد رشد را در تولید داشتند.
نعمت زاده افزود: البته سال گذشته در تولید سیمان ۳.۶ درصد رشد منفی داشتیم که علت آن رکود ساخت و ساز در داخل و کاهش صادرات به علت نا امنی در عراق است، همچنین تولید آلومینیم نیز سال گذشته منفی ۴.۳ درصد رشد داشت که علت آن محدودیت های تأمین برق در کشور بود.