قاچاق سازمان یافته پوشاک به ایران، از انتقال محموله‌های عظیم تا همکاری بانک‌ها

 

رئیس مجمع واردات با اشاره به قاچاق گسترده پوشاک به کشور گفت قاچاق پوشاک کاملا سازمان‌یافته است و از جابه‌جایی محموله‌های عظیم پوشاک قاچاق تا انتقال پول‌های رد و بدل شده این بازار در سیستم بانکی مهر تاییدی بر این مدعاست.

محمد حسین برخوردار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به پدیده شوم قاچاق اظهار داشت: واردات پوشاک قاچاق به اندازه‌ای سهل‌و‌آسان شده که قاچاقچیان پوشاک، در تضمین برنامه زمان بندی خود چک ضمانت می دهند. کافی است فهرست اجناسی که می‌خواهید را به قاچاقچیان پوشاک و البسه بدهید و بر سر قیمت هم به توافق برسید، آنها محموله پوشاک و پارچه قاچاق را صحیح و سالم به هر نقطه از ایران که بخواهید با کانتینر حمل کرده و بار را در مغازه تحویل می‌دهند.

وی ادامه داد:سیاست گذاری های اشتباه در بخش تولید و تجارت پوشاک در سالهای اخیر باعث شده است تا هزینه قاچاق منسوجات،البسه و پوشاک به مراتب کمتر از هزینه واردات رسمی یا تولید داخلی باشد.

برخوردار تاکید کرد:البته این موضوع فقط در خصوص پوشاک صادق نیست و بسیاری از حوزه های تجارت خارجی کشور تحت شعاع چنین بیماری است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد:براساس آمار گمرک ایران واردات انواع پوشاک به کشور در نخستین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل از نظر وزنی ۴۹.۷۶ درصد کاهش یافته است.افت واردات پوشاک خارجی به کشور در حالی رخ داده که همچنین قفسه‌های فروشگاه‌های کوچک و بزرگ لباس در تهران و شهرهای ایران پر است از البسه قاچاق.
به گفته برخوردار آلمان، ترکیه و چین سه مبدا اصلی واردات پوشاک ایران در نخستین ماه سال جاری بودند.

برخوردار با اشاره به گزارش مرکز پژوش‌های مجلس اظهار داشت: مرکز پژوش‌های مجلس در گزارشی درباره واردات پوشاک اعلام کرده بود که محموله‌های کشف شده پوشاک قاچاق در سال ۱۳۸۹ سه برابر کل حجم واردات قانونی این کالاها بوده است.

برخوردار تاکید کرد:نکته رنج آور آن است که به نظر می رسد قاچاق پوشاک و البسه به ایران کاملا سازمان‌یافته است؛ از حمل و جابه‌جایی محموله‌های عظیم پوشاک و پارچه قاچاق گرفته تا جابه‌جایی پول‌های رد و بدل شده این بازار در سیستم بانکی و قفسه‌های فروشگاه‌های کوچک و بزرگ لباس در تهران و شهرهای ایران که پر است از البسه قاچاق مهر تاییدی است بر این ادعا.

وی عدم توزیع کننده شناسنامه دار و عدم توجه به برندسازی در حوزه تولید و واردات پوشاک را از مشکلات ملی کشور برشمرد و ادامه داد:متاسفانه افزایش قاچاق پوشاک به کشور نه تنها مانع دستیابی دولت به حقوق گمرکی شده، بلکه موجب شده تا این پدیده به لحاظ فرهنگی نیز آثار سویی را به جامعه تحمیل کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

1 ساعت ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

2 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

2 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

5 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago