قلم‌زنی نابینایان زنجانی بر روی مس برای نخستین بار در دنیا

یک قلم‌زن برجسته‌کار زنجانی، گفت: برای نخستین‌بار در دنیا نابینایان زنجانی بر روی مس قلم‌زنی می‌کنند.

«احمد الماسی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی زنجان، افزود: قلم‌زنی مس در استان ۹۰۰ سال قدمت دارد که استادکاران قلم‌زنی مس در دوره‌ی صفویه به اصفهان سفر کرده و این حرفه را در آنجا آموزش می‌دهند و با اهتمام مسوولان اصفهانی به این مهم، صنعت مذکور در اصفهان رشد می‌کند، اما متأسفانه در زنجان به این هنر اهمیت نداده و این هنر مغفول ماند.

وی که ۳۵ سال قلم‌زنی مس انجام می‌دهد، تصریح کرد: هم‌اکنون در استان توجه ویژه‌ای به این هنر شده و آموزش‌ها در سطوح مختلف انجام می‌شود و قلم‌زنی برجسته و سه‌بعدی فقط در استان وجود دارد، این در حالی است که در مناطق مختلف کشور قلم‌زنی به صورت کنده‌کاری و قدیمی انجام می‌شود و در مدت ۶ ماه بهترین قلم‌زنان برجسته‌کار در استان آموزش دیدند که نمونه‌ی بارز این آموزش‌دیدگان نابینایان استان هستند که این امر برای نخستین‌بار در دنیا در استان زنجان محقق شد.

این هنرمند خاطرنشان کرد: از ۲ سال پیش حمایت ویژه‎ای از هنرمندان شده است که بحث بیمه و در نظر گرفتن کارگاهی برای آموزش نمونه‌ای از آن است و هم‌اکنون همه‌ی علاقه‌مندان و ارگان‎ها می‌توانند برای آموزش این حرفه اقدام کنند.

وی افزود: استقبال برای آموزش این حرفه بسیار مطلوب است، به‌طوری‌که علاوه بر دانشجویان استان، از استان‎های مجاور همانند البرز و همدان نیز به زنجان مراجعه می‎کنند، اما این وضعیت می‎تواند با توجه و تبلیغات از سوی ادارات فنی و حرفه‎ای و میراث‌فرهنگی بهتر شود.
الماسی، علت استقبال از این رشته را هزینه اندک آن دانست و تصریح کرد: هنر قلم‌زنی بر روی مس بهترین هنر است و هزینه کم آن و نیاز نداشتن به کارگاه ویژه از مزایای عمده آن است، در واقع این کار مانند قالی است که هر شخص بر حسب کار خود هزینه‎ای برای فروش در نظر می‎گیرد.

وی، تعیین بسته‌بندی مناسب برای صنایع‌دستی را یکی از اقدامات خوب دانست و یادآور شد: از این بسته‌بندی‎ها برای فروش محصولات استفاده می‌شود و تأثیر خوبی در فروش دارد، البته باید توجه داشت که این هنر در کل ایران رواج یافته است، بنابراین باید به آن توجه ویژه‎ای شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

7 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago