کاهش واردات پوشاک و افزایش قاچاق آن

در حالی که واردات پوشاک به کشور در نیمه اول امسال کاهش ۱۵‏‎ ‎درصدی وزنی و ۱۷ درصدی ارزشی داشته، میزان قاچاق کشف شده وارد شده پوشاک به کشور طی‏‎ ‎ماه‌های اخیر افزایش چشم‌گیری داشته است‎.

‎در نیمه اول امسال بیش از ۶۲۴ هزار و ۵۸۸ کیلوگرم انواع پوشاک‏‎ ‎به ارزش پنج میلیون و ۵۷۹ هزار و ۵۷۱ دلار وارد کشور شده که این ارقام نسبت به مدت‏‎ ‎مشابه در سال گذشته به ترتیب ۱۵.۹۵ و ۱۷.۹۹ درصد کاهش داشته است‏‎.
‎این ارقام در نیمه اول سال گذشته حدود ۷۴۳ هزار و ۱۴۷ کیلوگرم‏‎ ‎انواع پوشاک به ارزش شش میلیون و ۸.۳ هزارو ۷.۲ دلار بود‏‎. ‎

‎? ‎بیشترین پوشاک اماراتی هستند‎
‎همچنین در نیمه اول امسال پنج کشور امارات، چین، ایتالیا، ترکیه‎ ‎و انگلستان (به ترتیب) کشورهای عمده صادرات انواع پوشاک به کشورمان بودند‎.

‎در این مدت ۳۱۴ هزار و ۱۰۳ کیلوگرم انواع پوشاک به ارزش بیش از‏‎ ‎دو میلیون و ۳۳۳ هزار دلار از کشور امارات، ۱۴۹ هزار و ۲۵۰ کیلوگرم به ارزش ۹۴۲‏‎ ‎هزار دلار از کشور چین، ۳۰ هزار و ۵۴۳ کیلوگرم به ارزش ۸۵۴ هزار دلار از کشور‏‎ ‎ایتالیا، ۵۴ هزار و ۳۲۱ کیلوگرم به ارزش ۶۱۸ هزار دلار از کشور ترکیه و ۲۰ هزار و‏‎ ‎‏۷۹۴‏‎ ‎کیلوگرم به ارزش ۲۱۰ هزار دلار از کشور انگلستان وارد کشورمان شده است‎.

? ‎عمده واردات پوشاک؛ شال و چادر و روسری‎
‎بر اساس این اعلام گمرک در میان انواع پوشاک وارد شده به کشور‎ ‎طی شش ماهه اول امسال، بیشترین مورد شال، دستمال گردن، چادر و روسری، مقنعه، تور‎ ‎صورت و همانند کشباف یا قلاب باف با ارزش یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۳۷۳ دلار و بعد از‏‎ ‎این، شال و دستمال گردن و چادر و روسری و سایر مواد نسجی با ارزش ۷۳۹ هزار و ۷۲۵‏‎ ‎دلار و سپس هم لباس زنانه و دخترانه از سایر موارد نسجی به صورت دست با ارزش۶۶۲‏‎ ‎هزار و ۴۸ دلار وارد کشور شده است‏‎.

? ‎افزایش پوشاک قاچاق‎
‎اما کاهش واردات پوشاک به کشور در حالی است که طبق آمار گمرک‎ ‎ایران، در پنج ماهه نخست امسال واردات لباس و متفرعات آن، کیف و کفش و انواع پارچه‎ ‎به صورت قاچاق به ایران، افزایش یافته است‎.
‎در پنج ماهه نخست امسال، بیش از ۱۳۵ میلیارد و۱۷۶ میلیون ریال‏‎ ‎لباس و متفرعاتش که به صورت قاچاق وارد کشور شده بودند، کشف شده که این میزان در‎ ‎مقایسه با رقم ۷۴ میلیارد و ۱۸۹ میلیون ریال مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۱۰ هزار و‏‎ ‎‏۴۶۴‏‎ ‎درصدی دارد‎.
‎همچنین در این مدت، بیش از ۱۶ میلیارد و۸۱۷ میلیون ریال کیف و‏‎ ‎کفش که به صورت قاچاق وارد کشور شده بودند، کشف شده که این میزان در مدت مشابه سال‏‎ ‎‏۹.۸۷ میلیارد و۸۹ میلیون ریال بود‏‎.
‎در انوع پارچه نیز، طی نیمه اول سال جاری، ۵۶ میلیارد و ۱۰۱‏‎ ‎میلیون ریال انواع پارچه که به صورت قاچاق وارد کشور شده بودند، کشف شده که این‎ ‎میزان در مقایسه با رقم ۲۱ میلیارد و ۹۷۰ میلیون ریال مدت مشابه سال گذشته افزایش‏‎ ‎‏۲۸۵‏‎ ‎درصدی داشته است‎.

‎به هرحال آنچه این ارقام نشان‌ می‌دهند کاهش واردات انواع پوشاک‎ ‎به کشور در مقابل افزایش چشم‌گیر قاچاق کشف شده آن است که هم می‌توان این گونه‎ ‎برداشت کرد که چون میزان قاچاق کشف شده پوشاک صعودی است، پس در مجموع میزان قاچاق‏‎ ‎این کالا نیز رو به افزایش است که بنابراین آنچه تولیدکنندگان نسبت به وجود پوشاک‎ ‎خارجی در بازارهای داخلی گله دارند مربوط به پوشاک قاچاق وارد شده به کشور‎ ‎است‎.‎

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

7 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago