مردمی نبودن مشکل اصلی اقتصاد ایران است
رئیس اتاق اصناف ایران ولایتمداری را جزو شاخصههای اصلی اصناف دانست و گفت: مشکل اصلی در عرصه اقتصادی و این که شاهد رشد چندانی نبودهایم این بوده که اقتصاد ایران را نتوانستهایم طبق خواستههای رهبری مردممحور کنیم.
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در سخنرانی پیش از خطبههای امروز نماز جمعه تهران با بیان اینکه اصناف هفت میلیون شغل را بدون اینکه یک ریال بار مالی برای دولت داشته باشد ایجاد کردند، گفت: اکنون ۲۴میلیون خانوار ایرانی و هشتهزار و ۸۰۰ اتحادیه و اتاق بهصورت مستقیم و غیرمستقیم با اصناف در ارتباط هستند.
وی افزود: اصناف در بخش فرهنگی یکی از تأثیرگذارترین نهادهایی هستند که در کشور با آن مرتبط هستیم؛ اصناف در بخش امنیتی نقش بسزایی دارند اما نقششان در بعد سیاسی فوقالعادهتر است.
او با بیان اینکه اصناف در چهار مورد تأثیر مستقیم دارند، ابراز کرد: با کمترین هزینه ایجاد شغل میکنند، توازن منطقهای ایجاد میکنند و مانع مهاجرت به شهرهای بزرگ میشوند، تنها شبکه مویرگی تهیه و توزیع کشور را دارند و بهعنوان آخرین حلقه ارتباط با مردم تعریف میشوند.
فاضلی عنوان کرد: در عرصه سیاست اگر تاریخ دو سده اخیر را ورق بزنید متوجه میشوید که اصناف و روحانیت بهخصوص از جنبش تنباکو تا انقلاب مشروطیت، از انقلاب مشروطیت تا حرکت امام از سال ۴۳ و از آن زمان تاکنون ارتباط تنگاتنگ و تأثیرگذاری داشتهاند.
او شاخصه اصلی اصناف را وصل بودن به روحانیت دانست و تصریح کرد: اصناف در انقلاب هم دست از حمایت برنداشتند و با اینکه در مغازههای آنها به آتش کشیده شد و بدنشان آماج گلولهها قرار گرفت اما دست از دین خدا نکشیدند.
رئیس اتاق اصناف خاطرنشان کرد: البته این مجموعه هیچگاه از مجموعه انقلاب و نظام ابراز طلب نکرد و امروز یکی از سربازان اصلی انقلاب و رهبری، اصناف هستند.
فاضلی افزود: ولایتمداری جزو شاخصههای اصلی اصناف است؛ دینداری و دینباوری نیز از جمله شاخصههای دیگر اصناف است.
وی دو نکته خطاب به اصناف گفت: در عرصههای گوناگون توفیقات فوقالعادهای کسب کردهایم و از اول انقلاب با وجود تمامی تحریمها رشد فوقالعادهای در عرصه حفظ انقلاب، تأمین نیروی انسانی در انقلاب داشتهایم اما مشکل اصلی در عرصه اقتصادی و این که شاهد رشد چندانی نبودهایم یک دلیل بیشتر ندارد، اینکه اقتصاد ایران را نتوانستهایم طبق خواستههای رهبری مردممحور کنیم.
او افزود: ۶۵۰هزار بنگاه تولیدی کوچک در عرصههای مختلف میتواند نقش عمدهای ایفا کند اما عدم حمایت از این مجموعه موجب شد تا از کارایی بیفتد. با رشد دلالی و واسطهگری غیرمولد و غیرکارا به پیکره اقتصاد ایران ضربه وارد شد و نظام توزیع کشور آسیب شدیدی دید.
فاضلی خاطرنشان کرد: علیرغم وجود افسران بزرگ در عرصه اقتصاد، نتوانستیم آن را نظاممند کنیم.
وی ۳میلیون واحد صنفی، ۷میلیون شاغل در این بخش و ۲۴میلیون منتسب به این حوزه را پیشقراولان دفاع از تمامیت ایران دانست و گفت: عرصه امروز ایران کمتر از سال ۶۰ نیست زیرا دشمن در عرصههای اقتصادی و فرهنگی دندان طمع تیز کرده است.
وی بار دیگر اصناف را سربازان واقعی دفاع از رهبری معرفی کرد و گفت: قبل از هر کسی مسائل قرآن را اصنافیها کنار روحانیت پیاده کردند و به موضوعاتی از قبیل ایجاد صندوق قرض الحسنه، جمع کردن خیّرین مسجدساز ــ مدرسهساز، ایجاد هیئات مذهبی و… پرداختند.
وی عنوان کرد: نیاز امروز جامعه حضور پررنگ مجموعه اصناف در تمامی عرصههاست و از دولت هم تقاضای پشتیبانی واقعی از اصناف را داریم؛ البته باید از اقدامات دو سال اخیر در جهت مشارکت دادن اصناف در تصمیمسازیها بهخصوص در موضوعات فرهنگی و اقتصادی تشکر کنم.
فاضلی به چهار موضوع در دست کار اشاره کرد و گفت: احیا و فراگیری موضوع فقهی مذهبی در حوزه کسبوکار در دستور کار اتاق ایران است، ایجاد بزرگترین شبکه خیرین اصناف را داریم، عضویت اصناف در شورای فرهنگ عمومی کشور که با حمایت دولت عملیاتی شده و تأسیس بنیاد فرهنگی اصناف و دارالقرآن اصناف هم بخشی از موضوعات در دستور کار است.