مرکز مالی شهری است که مرکز شمار قابل توجه از بانکها، شرکتها و بازارهای بورس مهم در سطح بین المللی است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بررسیهای مختلفی که انجام می گیرند این مراکز را بر اساس ارزش کلی مبادلات انجام گرفته رتبه بندی می کنند. گزارش “توسعه مالی” مجمع جهانی اقتصاد (WEF) یکی از این بررسیهای معتبر است که با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند محیط کسب و کار، قوانین نظارتی و حقوقی، ثبات مالی، خدمات بانکی و غیربانکی، بازارها و دسترسی به آنها، ۶۲ سیستم مالی و بازارهای سرمایه بزرگ جهان را هر سال رتبه بندی می کند.
هنگ کنگ برترین مرکز مالی جهان در گزارش”توسعه مالی” سال ۲۰۱۲ معرفی شد. این گزارش با توجه به رشد مراکز تجاری آسیایی و تاثیر چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، این شهر را برای دومین سال متوالی به عنوان مرکز مالی برتر انتخاب کرد.
رکود حاکم بر بازارهای سرمایه، تزلزل رشد اقتصادی و تحلیل اعتماد به سازمانهای مالی، موجب شد شش جایگاه برتر این گزارش از سال ۲۰۱۱ تغییر نداشته باشند و آمریکا، انگلیس، سنگاپور، استرالیا و کانادا پس از هنگ کنگ قرار بگیرند. ژاپن، سوئیس، هلند و سوئد نیز با قرار گرفتن در رتبههای بعدی، فهرست ۱۰ مرکز مالی برتر را کامل کردند.
گزارش مورد توجه دیگری که هر ساله به معرفی مهمترین مراکز مالی می پردازد، شاخص مراکز مالی جهانی (GFCI) است که از سوی Z / Yen Group منتشر می شود و ۷۷ مرکز مالی را در برمی گیرد.
در شاخص GFCI برای سال ۲۰۱۲، لندن برترین مرکز مالی جهان شناخته شد. در این شاخص شهرهای لندن، نیویورک، هنگ کنگ و سنگاپور همانند سال ۲۰۱۱ رتبه اول تا چهارم را حفظ کردند. شش رتبه برتر بعدی به زوریخ، سئول، توکیو، شیکاگو، ژنو و تورنتو تعلق گرفتند.
بحران یورو همچنان در رتبه بندی مراکز مالی اقتصادهای ضعیفتر یورو در شاخص GFCI منعکس شد. مادرید، لیسبون، دوبلین و آتن همگی در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ در این شاخص افت داشتند و این افت در سال ۲۰۱۲ نیز ادامه یافت. فرانکفورت و پاریس که در شاخص سال ۲۰۱۱ اندکی صعود داشتند شاهد معکوس شدن این روند بودند با اینهمه بهبودهایی در اروپا وجود داشت. ژنو در فهرست سال ۲۰۱۲ به جمع ۱۰ مرکز مالی پیوست. مراکز مالی اصلی کشور آمریکا در شاخص GFCI برای سال ۲۰۱۲ افت داشتند و نیویورک، شیکاگو، بوستون، سانفرانسیسکو و واشنگتن دی سی همگی با کاهش امتیاز روبرو شدند. در کانادا تورنتو با افت اندکی روبرو شد اما مونترال، کالاگاری و ونکوور همگی رشد داشتند.
در این بین پیشرفتهایی در خاورمیانه وجود داشت. قطر، دوبی، ابوظبی و ریاض همگی شاهد افزایش رتبه و امتیازشان در این شاخص بودند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…