رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: هم اکنون موانع زیادی بر سر راه صادرات کالاهای ایرانی به عراق وجود دارد، در حالی که برخی کالاهایی که بیکیفیتتر از کالاهای ایرانی هستند، به راحتی به بازار عراق راه مییابند.
به گزارش خبرنگار مهر، نظامالدین برزگری امروز در دیدار با وزیر برنامهریزی عراق گفت: مشکل عراق اشغال این کشور بوده است و بعد از خروج نیروهای اشغالی، ایران برنامه کوتاهمدت و بلندمدتی را برای حضور در بازار عراق دارد. این درحالی است که کشور عراق نیز برای فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ میلادی برنامههایی را برای توسعه خود تدارک دیده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران افزود: به طور قطع در این برنامهها، ایران در کنار عراق خواهد بود، چراکه با این کشور بیشترین اشتراکات وجود دارد و البته خوشبختانه در ایران نیز کارهای زیادی در حوزههای اقتصادی و منابع انسانی صورت گرفته است که آماده انتقال تجربیات در این زمینه هستیم.
وی تصریح کرد: هم اکنون ایران به عنوان یکی از کشورهای صاحب نام در زمینههای دارویی و سلولهای بنیادی مطرح است و حتی در برخی از موارد از کشورهای پیشرفتهای نظیر آمریکا نیز جلوتر هستیم، این درحالی است که استاندارد نیز در این توسعه نقش داشته است و به طور قطع، استانداردها نیز در توسعه اقتصادی عراق نقش موثری را بازی خواهند کرد.
به گفته برزگری، در شرایط فعلی ایران ۱۹ هزار عنوان استاندارد ملی دارد که برخی از این استانداردهای ملی بسیار سختگیرانه تر از استانداردهای بینالمللی است.
وی اظهار داشت: ما در برخی از تولیدات و صنایع دولت، بر اساس رعایت استانداردها به ۴۰ کشور دنیا صادرات داریم و هم اکنون سازمان ملی استاندارد در ۱۱ مجمع و اتحادیه بین المللی عضویت دارد.
به گفته برزگری، بر اساس ارزیابی های سازمان جهانی استاندارد، ایران در بین ۱۶۳ کشور عضو سازمان جهانی استاندارد، رتبه سی و یکم را دارد، ضمن اینکه در بین کشورهای اسلامی نیز رتبه دو را به لحاظ استانداردسازی به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: با امضای تفاهم نامه با عراق انتظار داریم تا مشکلات پیش روی صادرات کالاهای ایرانی به این کشور حل و فصل شود، چراکه کالاهای تولیدی ایران از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، در حالیکه برخی کشورهایی که کیفیت پایین تری را در تولید کالاها دارند، به راحتی کالای خود را به عراق صادر می کنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، با امضای این تفاهم نامه انتظار می رود که ارتباط اقتصادی ایران و عراق بیشتر از قبل شود.
وی همچنین در زمینه تشکیل شرکتهای بازرسی کالا در عراق و یا راه اندازی شرکتهای مشترک بازرسی با عراق اعلام آمادگی کرد.
همچنین علی یوسف شکری، وزیر برنامهریزی عراق گفت: ما معاینه یا بازرسی کالا را در دستور کار جدی قرار داده ایم و بر این اساس در شرکتهای بازرسی کننده کالا تجدیدنظر کردیم. ما نیز در زمینه بازرسی کالا آماده راه اندازی شرکتهای مشترک با ایران هستیم و از این پیشنهاد استقبال می کنیم.
وی همچنین وعده داد که مشکلات پیش روی صادرکنندگان ایرانی را از میان بردارد و راه را تسهیل کند.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…