وقتی به فضایی وارد می شویم که کف آن نرم؛ گرم و صمیمی است، ناخودآگاه دوست داریم بیشتر در آن فضا بمانیم و از آنجا لذت ببریم. موکت یکی از انواع کفپوشی است که راحتی زیادی را برایتان بوجود می آورد و شخصیت خاصی به خانه می دهد. موکت کفپوشی است که از زمانهای بسیار دور برای عایق شدن فضاهای سرد استفاده می شده تا سطحی گرم را در زیر پا ایجاد کند که امروزه کمی تغییر کرده است. موکت اغلب برای اتاق خواب، محل مطالعه، زیر پله، راهرو و فضای نشیمن استفاده می شود. موکت از جنس الیاف جاذب بوده و سرو صدا را کاهش می دهد. باعث می شود اتاق در زمستان گرمتر و در تابستان خنکتر شود. با چیدانه راهکارهایی را که قبل از خرید موکت باید بدانید، دنبال کنید:
کفپوش موکت چیست؟
موکت از منسوجات ضخیم و سنگینی است که برای پوشاندن سطح کف استفاده می شود. موکت می تواند از الیاف طبیعی یا مصنوعی ساخته شده باشد که عموما شامل لایه ای از کرک و پرز در قسمت بالایی است. موکت به جهت عایق کردن فضا، ایجاد سطح کف گرم و راحت، کاهش صدا و اصافه کردن رنگ به دکوراسیون منزل استفاده می شود.
در انتخاب موکت به عنوان کفپوش به چه چیزی توجه کنیم؟
رنگی را انتخاب کنید که با دکوراسیون و حال و هوای اتاق هماهنگ باشد. رنگ های خنثی برای اکثر فضاها مناسب هستند و رنگ های روشن تر می توانند فضاهای کوچک را بزرگتر جلوه کنند. آبی و سبز سرد رنگ، دکوراسیون آرام و ملایمی خلق می کند درحالی که قرمز تند یا رنگ های طلایی می تواند فضاهای بزرگ را صمیمی تر نشان دهند. موکت های نقش دار با رنگ های تیره، آلودگی و لکه ها را نشان نمی دهند و می توانند فضا را لوکس تر کنند.
با خود تصمیم بگیرید الیاف مصنوعی را می خواهید استفاده کنید یا طبیعی. اولویت انتخاب جنس موکت، پشم است و اغلب گرانتر و پر هزینه تر هم هست.
دو نوع پرز برای موکت وجود دارد: پرز بریده شده و تکه ای، پرز حلقوی و یا ترکیب هر دو. پرزهای بریده به علت پرزهای صاف و قائم خود ظاهر رسمی تری دارند. در پرز حلقوی، الیاف به شکل حلقه ای و پشت سر هم قرار دارند و سطحی نرم و صاف را به وجود می آورند.
نوعی از موکت را انتخاب کنید که بتوانید به سادگی از آن مراقبت کنید. با داشتن کودکان و همینطور حیوانات خانگی بهتر است از موکت هایی که به لکه مقاوم هستند و کمتر کثیف می شوند استفاده کنید.
استفاده از لایه اضاقی موکت را فراموش نکنید، این لایه قدرت، مقاومت و نرمی بیشتری به همراه دارد. همچنین این لایه دوام و ماندگاری موکت شما را بالا برده، ساییدگی و پارگی را کاهش می دهد و خانه شما را عایق می کند و در جذب صدا تاثیرگذار است.
مزایای کفپوش موکت
موکت در رنگ ها و طرح های متنوع وجود دارد تا ظاهر و احساسی زیباتر به اتاق یا دکوراسیون خانه شما بدهد.
زمانی که از موکت استفاده می کنید زیر پایتان احساس نرمی و گرمی می کنید و ویزگی های عایق آن باعث می شود با نگهداشتن گرما و حرارت داخل خانه در فصل سرد حفظ شده و محیط داخلی بهتری بوجود آید. در نتیجه هدر رفت و مصرف انریی هم کاهش می یابد.
موکت جاذب صوت بوده و سر و صدای راه رفتن یا جابجایی وسایل و مبلمان را کاهش می دهد.
موکت سطحی امن و مطمئن را بوجود می آورد، از لیز خوردن و زمین خوردن جلوگیری می کند و اگر قرار است زمین خوردنی هم اتفاق بیفتد روی زمین نرم می افتید!!
معایب کفپوش موکت
آفتاب و نور مستقیم خورشید ممکن است رنگ موکت را کمرنگ کند. ولی انواع موکت هایی که به نور خورشید مقاوم هستند، می توانند برای فضاهایی که در معرض مستقیم آفتاب قرار دارند، استفاده شوند.
بافت متراکم موکت، رطوبت، لکه و کپک بیشتری جذب می کند. این نکته را باید بدانید که موکت هایی که با آب از بین رفته و آسیب دیده اند، را باید هرچه سریعتر حذف کرد چون می توانند قارچ و کپک را به لایه زیرین منتقل کند و آسیب های جدی تری ایجاد کند. موکت برای فضاهای مرطوب توصیه نمی شود.
اگر موکت به خوبی و مرتبا تمیز نشود، می تواند حساسیت و آلرژی به گرد و خاک و آلودگی را تشدید کند.
مراقبت و نگهداری از موکت
موکت را مرتب با جارو برقی تمیز کنید و مطمئن شوید که به خوبی تمیز شده است.
لکه و کثیفی را هر چه سریعتر از روی موکت پاک کنید. با کیفیت ترین نوع موکت هم تا ۱۵ سال و با نگهداری و مراقبت خوب ماندگار است.
انواع موکت
در فضاهایی از منزل مانند تصویر بالا بهتر است از رنگ های خنثی در کفپوش موکت استفاده کنید. فضای کلی روشن بوده و به همین دلیل موکت به عنوان نقطه کانونی به چشم نمی خورد.
موکت تیره در فضای غذاخوری می تواند لکه های مواد غذایی را بپوشاند و فضای بزرگ را کمی صمیمی تر جلوه دهد. ار موکت با دوام استفاده کنید تا در مقابل پایه های صندلی و جابجایی مکرر آنها دچار مشکل نشود.
برای اتاق خواب از موکت هایی استفاده کنید که حس گرمی و راحتی ایجاد کند. موکت با رنگ روشن در تصویر بالا در برابر وسایل و سرویس تک رنگ، هماهنگی و جلوه خوبی ایجاد می کند. پرزهای برید شده رسمی بوده و با سبک سرویس خواب همخوانی بیشتری دارد.
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…