نامزد آمریکا رییس بانک جهانی شد
هیات مدیره بانک جهانی جیم یونگ کیم ، نامزد مورد حمایت آمریکا را به ریاست این بانک انتخاب کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اینترنتی بی بی سی پیش از اعلام این تصمیم ، وزیر اقتصاد نیجریه و تنها کاندیدای رقیب جیم یونگ کیم ، نسبت به اعمال نفوذ آمریکا در انتخاب رییس بانک جهانی انتقاد کرده بود .
بر اساس این گزارش کیم در سئول متولد شده و در پنج سالگی به اتفاق خانواده به آمریکا مهاجرت کرده است . او با اخذ دو مدرک دکترا در رشته های طب و مردم شناسی از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل شده و از سال ۲۰۰۹ میلادی ریاست دانشگاه معروف دارتموث را در ایالات نیو همشایر آمریکا بر عهده داشته است .
بر این اساس باراک اوباما ، رییس جمهور آمریکا در ۲۳ ماه مارس سال جاری کاندیداتوری او را از سوی آمریکا برای ریاست بانک جهانی اعلام کرده بود . اما بر خلاف سالهای گذشته ، انتخاب رییس جدید بانک جهانی این بار حاشیه های زیادی در پی داشته است .
از زمان تاسیس بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در سال ۱۹۴۴ میلادی بر اساس یک رسم سنتی ، همواره ریاست این نهاد را آمریکایی ها در دست داشته اند و ریاست صندوق بین المللی پول در اختیار اروپا بوده است . اما در سالهای اخیر و بویژه از زمان تعیین رییس جدید صندوق بین المللی پول در سال گذشته ، قدرتهای اقتصادی نو ظور مثل برزیل ، هند ، چین ، روسیه و آفریقای جنوبی به تدریج انتقادهای خود نسبت به نحوه تقسیم این سمتها بین اروپایی ها و آمریکایی ها را علنی کرده اند . آفریقای جنوبی رسما از کاندیدای نیجریه ای حمایت کرد و خیلی ها منتظر بودند این اقدام با حمایت یکپارچه این بلوک اقتصادی همراه شود اما سه روز پیش ، با اعلام حمایت رسمی مسکو از کیم ، این امیدها نقش بر آب شد .
در همان روز، کاندیدای سوم یعنی وزیر سابق اقتصاد کلمبیا با سیاسی توصیف کردن فرایند انتخاب رییس جدید ، از کاندیداتوری خود انصراف داد . وزیر اقتصاد نیجریه در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت رییس جدید بر اساس شایستگی انتخاب نخواهد شد بلکه اعمال نفوذ آمریکا نتیجه را تعیین خواهد کرد . با اینکه ۱۸۷ کشور در بانک جهانی عضو هستند ، کارشناسان اقتصادی بر این باورند که این نهاد مالی بین المللی عملا توسط گروه کوچکی از کشورهای صنعتی و توسعه یافته اداره می شود .
هر چند هدف رسمی این بانک ، کاهش فقر در کشورهای در حال توسعه و در سطح جهان است ، بسیاری از منتقدان این نهاد مالی را به اعمال سیاستهای مخرب به اقتصادهای ضعیف ارزیابی می کنند .