اخبار نساجی

نرخ ارز و تعرفه برای محاسبه حقوق ورودی کالاها شناور شد

 

نرخ ارز و تعرفه برای محاسبه حقوق ورودی کالاها شناور شد

محاسبه حقوق ورودی کلیه کالاهای وارده و صادره بر مبنای نرخ ارز مبادلاتی و کاهش ۴۵ تا ۵۵ درصدی تعرفه واردات کلیه کالاها در گمرک‌های کشور به اجرا درآمد.

قرار بود دو تصمیم فوق از ابتدای آذر ماه سال جاری از سوی گمرک ایران اجرایی شوند که چنین نیز شد. براین اساس در حالی که تاکنون محاسبه حقوق ورودی کلیه کالاهای وارده و صادره بر مبنای نرخ ارز مرجع انجام می‌شد، با توجه به راه‌اندازی مرکز مبادلات ارزی و قطع پرداخت ارز مرجع به واردات کلیه کالاها به جز اقلام اساسی و دارو نرخ ارز مرجع در گمرک نیز به نرخ ارز مبادلات تغییر یافت.

همزمان با این تصمیم دولت در تصمیمی دیگر تعرفه واردات کلیه کالاها را بین ۴۵ تا ۵۰ درصد کاهش داد تا این کاهش تعرفه افزایش هزینه ناشی از تغییر نرخ ارز مرجع به نرخ ارز مبادلاتی در محاسبه حقوق ورودی کالاها را جبران کند.

اگرچه به گفته رییس مجمع واردکنندگان کاهش ۴۵ درصدی حقوق ورودی اقلام وارداتی اولویت‌های سه تا ۹ نمی‌تواند افزایش ۱۰۰درصدی نرخ ارز محاسباتی را در گمرک جبران کند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

حال پیش‌بینی می‌شود با توجه به کاهش ۵۰ درصدی تعرفه واردات اقلام اساسی و این‌که این اقلام هنوز هم با نرخ ارز مرجع وارد می‌شوند، احتمالا در آینده نزدیک اندکی کاهش قیمت این اقلام در بازار مشاهده شود.

همچنین براساس اطلاعیه جدیدی که سازمان توسعه تجارت آن‌را منتشر کرده، تعرفه واردات دارو صفر تعیین شده است. دارو نیز جزو معدود اقلامی است که برای واردات ارز ۱۲۲۶ تومانی دریافت می‌کند.

اما تغییر تعرفه واردات کلیه کالاهای وارداتی در شرایطی رخ داده است که چگونگی تصمیم‌گیری در این مورد ابهاماتی را به وجود آورده است.

تاکنون تصمیم‌گیری در مورد تغییر تعرفه کالاها بر عهده کمیسیون ماده یک بود که در این کمیسیون نیز نمایندگانی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف حضور دارند.

رییس کمیسیون واردات اتاق ایران در گفت‌وگو با ایسنا با غیرقانونی خواندن تغییر تعرفه‌ها می‌گوید: رئییس کل گمرک چطور تغییر تعرفه‌ها را بدون تشکیل کمیسیون ماده یک اعلام می‌کند؟ این موضوع مبنای قانونی ندارد.

انتقادات واردکنندگان به تصمیمات اخیر دولت درباره تغییر نرخ ارز در محاسبات گمرک و کاهش تعرفه‌ها در حالی مطرح می‌شود که به گفته رییس کل گمرک با این تصمیم ضمن این‌که درباره نرخ ارز در گمرک و ارزش‌گذاری کالاها شفاف‌سازی می‌شود، تاثیری در حقوق ورودی پرداختی توسط واردکنندگان ایجاد نمی‌شود.

معمارنژاد می‌گوید: افزایش نرخ ارز در محاسبه حقوق گمرکی همراه با کاهش تعرفه‌ها باعث ثابت ماندن قیمت‌ها خواهد شد.

رییس کل گمرک همچنین در پاسخ به این سوال که آیا نرخ ارز مبادله‌ای به صورت روزانه در گمرک اعمال می‌شود یا خیر؟ عنوان می‌کند: ما متوسط نرخ هفتگی را برای ترخیص کالاها در نظر می‌گیریم.

به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که از این پس نرخ ارز در گمرک برای محاسبه حقوق ورودی کلیه کالاهای وارداتی و صادراتی شناور شده و در نتیجه میزان تعرفه دریافتی از واردات کلیه کالاها نیز شناور شده است. به این معنا که هرچه نرخ ارز مبادلاتی کاهش یابد، تعرفه آن کالا افزایش خواهد یافت و برعکس اگر نرخ ارز مبادلاتی با افزایش مواجه شود تعرفه کالاهای وارداتی کمتر می‌شود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×