نشست کمیته پتوی انجمن صنایع نساجی ایران برگزار شد/ تولید ۸ میلیون تخته پتوی راشل در سال

 

کمیته پتوی انجمن صنایع نساجی ایران در روز سه شنبه مورخ ۱۹ دی ماه در محل ساختمان شماره ۱ انجمن تشکیل جلسه داد.

کمیته پتوی انجمن صنایع نساجی ایران در روز سه شنبه مورخ ۱۹ دی ماه در محل ساختمان شماره ۱ انجمن تشکیل جلسه داده و حاضرین در این نشست در خصوص مسائل روز این صنعت بحث و تبادل نظر کردند.

بر اساس این گزارش و بنا به اظهارات حاضرین، در پی افزایش نرخ ارز، قاچاق کالا به ویژه منسوجات و پتو به کشور کاهش یافته که این امر موجب رونق تولیدات داخلی شده است. بر اساس اعلام این کمیته، در حال حاضر تعداد ۸ واحد پتوبافی راشل در کشور مشغول به فعالیت هستند که ظرفیت تولید سالیانه ایشان در حدود ۸ میلیون تخته برآورد می‌گردد که هم‌اکنون کلیه این واحدها با ظرفیت تقریباً کاملی در حال فعالیت می‌باشند.

در این جلسه مطرح گردید که علی رغم رونق تولید پتو در کشور در پی کاهش قاچاق این محصول، متأسفانه در پی صدور بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اخذ تعهد ارزی از صادرکنندگان، صادرات برخی محصولات به ویژه پتو با کاهش مواجه گردیده است چراکه بخشی بزرگی از صادرات این محصولات به کشورهایی همچون عراق و افغانستان صورت پذیرفته و تولیدکنندگان در قبال صادرات محصولات خود به این کشورها ریال دریافت می‌نمایند. همچنین ایشان اظهار داشتند که شرایط معافیت مالیاتی صادرات ریالی نیز هنوز مشخص نگردیده و لذا صادرکنندگان ریالی بعضاً صادرات خود را کاهش داده و یا متوقف نموده‌اند.

در ادامه این نشست تولیدکنندگان پتوی انجمن اعلام نمودند که در پی افزایش نرخ ارز، بیشتر صادرکنندگان به منظور حفظ و توسعه بازارهای بین‌المللی خود اقدام به ارائه تخفیف به مشتریان خارجی نموده و قیمت فروش محصولات صادراتی خود را کاهش داده‌اند و لذا با توجه به لزوم ارائه تعهدنامه ارزی در گمرکات توسط ایشان و به منظورهرچه شفاف‌تر شدن آمار صادرات و برای واقعی شدن تعهدات ارزی صادرکنندگان پتو، صادرکنندگان این رشته خواستار این هستند تا ایشان مجاز باشند از نرخ‌های پایه صادراتی که در سامانه ارزش ثبت شده است بتوانند حداکثر تا ۲۵ درصد به مشتریان خود تخفیف داده و تعهدنامه ارزی ایشان بر مبنای همین نرخ تکمیل گردد. گمرکات کشور نیز ترتیبی اتخاذ نمایند تا از این پس ارزش پتوهای صادراتی، اعم از پتوهای مینک و راشل، بر مبنای اظهار صادرکنندگان با تلرانس ۲۰ الی ۲۵ درصدی از نرخ‌های پایه صادراتی فعلی، در پروانه‌های صادراتی گمرک ثبت و نگهداری گردد.

در پایان حاضرین در نشست، برگزاری کمیته‌های تخصصی انجمن را به لحاظ تبادل اطلاعات و تجربیات بسیار مفید ارزیابی نموده و خواستار تداوم برگزاری آن شدند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

هدف شرکت الیاف شیوا ارائه انواع محصولات متفاوت و متنوع به بازار است (ویدیو)

شرکت شیوا در زمینه تولید الیاف پلی استر فعالیت میکند. بیشترین آمار صادرات متعلق به…

2 روز ago

شرح وظایف واحد مهندسی صنعتی – مطالعه موردی: سالن ریسندگی

مهندسی صنایع بطور کلی نقش بهینه کردن روش و هزینه انجام کار را برعهده دارد.…

2 روز ago

اندازه گیری عسلک پنبه جهت ارتقای کیفیت پنبه کشت شده در کشور

از جمله معایب پنبه با میزان عسلک بالا می توان به پیچیدگی بالای الیاف دور…

3 روز ago

چاپ پیگمنت به دلایل مختلف در آینده افزایش خواهد یافت (ویدیو)

آقای مصطفی ارگین در گفتگو با مجله کهن فرمودند: شرکت فاما با سابقه ۲۵ ساله…

3 روز ago

نمایشگاه ITM 2024 استانبول از استقبال بین المـللی برخوردار شـد (ویدیو)

نمایشگاه ماشین آلات نساجی ITM 2024 در استانبول با تنوع بسیاری از محصولات با طیف…

4 روز ago

عوامل موثر بر رضایتمندی کارکنان از محیط کار

1. شرایط فیزیکی محیط کار شرایط فیزیکی محیط کار شامل مواردی همچون نور، دما، تهویه،…

4 روز ago