اخبار نساجی

هجوم چینی‌ها به چرمشهر تهران

 

هجوم چینی‌ها به چرمشهر تهران

وزارت صنعت جلوی صادرات سالامبور را بگیرد.

انجمن صنایع چرم ایران با ارسال نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد شدید از ادامه صادرات بی رویه مواد اولیه صنعت چرم از کشور اعلام کرد که سرمایه گذاران چینی با هجوم به چرمشهر تهران در حال جمع آوری پوست های تولیدی کشور و تبدیل آن به سالامبور و کراست و خارج کردن مواد اولیه صنعت چرم از کشور هستند.

انجمن صنایع چرم اعلام کرده است که «ایران با اتکا به منابع پوستی بی بدیل دارای سهم قابل توجهی از پوست سبک جهان است، به طوری که با ۵۴ میلیون جمعیت گوسفندی، معادل ۱۱.۹ درصد سهم جهانی آن و با ۲۵.۵ میلیون راس بز ۲.۹ درصد از سهم جهانی آن را در اختیار دارد. به علاوه ایران با حدود ۸.۵ میلیون راس گاو معادل .۰۶ درصد از جمعیت جهانی آن را دارا است. از این جمعیت با کشتار حدود ۲۰-۱۸ میلیون گوسفند، هشت میلیون بز و ۲.۵ میلیون راس گاو، حدود ۲۴۰-۲۳۰ میلیون فوت مربع، پوست استحصال می‌شود.

از سوی دیگر براساس برنامه‌های دولت‌های بعد از انقلاب، شرکت‌های چرمی متعددی در تهران، تبریز و مشهد و همدان با صدها میلیارد تومان سرمایه‌های دولت و بخش خصوصی راه اندازی شد تا از این نعمت‌های خدادادی در جهت تولید، ایجاد و ثروت و اشتغال برای فرزندان کشور استفاده شود. در حال حاضر حدود ۳۵۰ کارخانه چرم سازی با حدود ۴۰ درصد ظرفیت اسمی خود، چرم مورد نیاز صنایع کفش، کیف و کمربند و پوشاک چرمی را جمعا بیش از ۵۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم وغیرمستقیم تامین می‌کنند.»

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

انجمن صنایع چرم در ادامه اعلام کرده است که «متاسفانه از سال‌ها پیش به سبب برنامه ریزی‌های غلط و اتکا نکردن بر مزیت‌های خدادادی، حدود ۹۵ درصد پوست سبک خود را با یک فرآوری بسیار اولیه و آلوده ساز برای محیط زیست کشور، تبدیل به سالامبور کرده و با حداقل ارزش افزوده و درآمدی قلیل معادل ۱۵۰ میلیون دلار به کشورهای اروپایی همچون ایتالیا، ترکیه و هند و چین، صادر می‌کنیم.

به علاوه طی چند سال اخیر، برخی انسان‌های غیرمتعهد با بداظهاری، حجم عظیمی از پوست بزی کشور (صادرات پوست بزی تا کراست ممنوع است) را همراه با پوست گاوی (صادرات وت بلوی گاوی، هر کیلو ۴۲۰۰ تومان عوارض دارد) تحت نام سالامبور گوسفندی (صادرات سالامبور گوسفندی تا چندی پیش بدون عوارض و اخیرا با عوارض پنج درصدی آزاد است) و در بعضی موارد، به نام کراست، صادر می کنند.

این هجمه به منابع خام کشور در کنار مجوزهای اخیر به سرمایه گذاران چینی که در کمتر از دو ماه اقدام به اجاره پنج کارخانه در چرمشهر تهران کرده و با پشتیبانی‌های دولت خود و ارز قوی خارجی در اختیار و چراغ سبز وزارت صنعت اقدام به جمع آوری پوست در حجم بالا و تبدیل آن به سالامبور و وت بلو با کارگر و مواد چینی می کنند، دو چندان شده است. به شکلی که کارخانه داران چرم ساز موفق به تامین پوست موردنیاز برای تولید عادی و روزانه خود نیز نمی شوند.»

انجمن صنایع چرم ایران با توجه به این که منابع پوست در جهان بسیار محدود بوده و در همه کشورها جزو سرمایه‌های ملی تلقی می شود از آن می ترسد که ادامه سیاست‌های غلط موجود و کمبود پوست سنگین که طی یک سال گذشته از ۲۶۰۰ تومان به حدود ۷۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسیده و همچنین افزایش سرسام آور قیمت پوست گوسفندی که از ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان در سال پیش به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان در ماه‌های اخیر رسیده، بخش تولید چرم کشور با دست‌های ناپاک از دور رقابت خارج و به تبع آن در مدتی کوتاه، صنعت کفش و دیگر صنایع نیز به دست خارجی‌ها بیفتد. این در حالی است که در دو سه سال اخیر اقبال بسیار خوبی به چرم و محصولات چرمی شده است و با برندسازی در محصولات اعم از کفش و کیف و پوشاک و غیره شاهد تحول و رشد کیفی و کمی بسیار خوبی در این صنایع وابسته به صنعت محوری چرم هستیم که یکی از این نشانه‌ها در کنار تامین نیاز بازار داخلی، ورود تدریجی این برندها به بازارهای خارجی محصولات چرمی است.

انجمن صنایع چرم همچنین خواستار این شده است که سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص پوست به عنوان ماده اولیه موردنیاز صنعت چرم، به عنوان تامین کننده اصلی مواد اولیه صنعت کفش و دیگر مصنوعات چرمی، اعم از پوشاک و کیف و کمربند، براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری اعلام شود. این انجمن ضمن اعلام خطر نسبت به عواقب سیاست‌های غلط جاری، خواهان اجرایی شدن هرچه سریع‌تر ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص سیاست‌های کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی برای پوست، صنعت چرم، کفش و پوشاک و کیف و محصولات چرمی شده است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×