Categories: اخبار نساجی

هیچ قرار‌دادی با پاکستان برای تهاتر گندم با پتروشیمی نداریم

 

معاون وزیر نفت هرگونه قرار‌داد یا تفاهم‌نامه‌ای را بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی با کشور پاکستان مبنی بر تهاتر یک میلیون تن گندم با محصولات پتروشیمی به خصوص کود اوره (ازته) رد کرد.

غلامحسین بیات با تاکید بر این‌که هیچ‌گونه قرار‌دادی مبنی بر تهاتر گندم با محصولات پتروشیمی نداشته‌ایم، تصریح کرد: هرگز حاضر نیستیم محصولات مورد نیاز داخل کشور را به خارجی‌ها بدهیم و کالاهای دیگر وارد کنیم.

وی هم‌چنین صادرات کود اوره را در شرایطی که کشاورزان داخلی به این محصول نیاز دارند را رد کرد و توضیح داد: در حال حاضر تولید کود اوره در کشور ۴.۵ میلیون تن است، این درحالی است که بیشترین مصرف داخلی ۲.۵ میلیون تن اعلام شده است. ضمن این‌که مصرف این محصول در سال گذشته ۱.۳ میلیون تن بود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام این‌که وزارت جهاد کشاورزی برای امسال ۲.۵ میلیون تن درخواست کود اوره برای مصرف کشاورزان داخلی داده است، اظهار کرد: تولید‌کنندگان کود اوره آمادگی دارند که اگر ظرفیت مصرف کشور ۴.۵ میلیون تن هم باشد، اولویت را به صنعت کشاورزی داخل بدهند.

وی البته افزود: طبق اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی نه تنها امسال، بلکه تا پایان برنامه‌ پنجم توسعه‌ کشور صنعت کشاورزی نمی‌تواند کل تولید کود اوره را جذب کند.

بیات با تاکید بر این‌که تولید‌کنند‌گان محصولات پتروشیمی بعد از تامین نیاز داخل اجازه صادرات می‌گیرند، گفت: هم‌چنین صادرات کود اوره برخلاف سایر محصولات پتروشیمی در اختیار دولت است و تا زمانی که تولید‌کنندگان نیاز داخل کشور را تامین نکنند، اجازه صادرات به آنها داده نمی‌شود.

معاون وزیر نفت با بیان این‌که به رییس کمیسیون کشاورزی اطلاعات درست نداده‌اند، گفت: آنچه در مورد کمبود کود اوره اتفاق افتاده، مشکل توزیع است که این موضوع نیز خارج از وظیفه و مسوولیت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تولید‌کنندگان است.

بیات افزود: زمانی که کمبود کود اوره در کشور از کانال‌های توزیع پیگیری می‌شود، متوجه می‌شویم که در انبار‌ها کود اوره وجود دارد، اما به‌طور مثال به دلیل نبودن کامیون توزیع مناسبی صورت نگرفته است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد تامین سایر کود‌های شیمیایی مورد نیاز کشاورزان داخلی نیز توزیع داد: به جز کود اوره که کشور در تولید آن خودکفا شده است، سایر کود‌های شیمیایی از جمله فسفاته و پتاسه را وارد می‌کنیم، البته مصرف این کود‌های شیمیایی زیاد نیست و بیشتر مصرف کشور کود اوره است.

وی با تاکید بر این‌که صادرات زمانی صورت می‌گیرد که سرریز تولید داشته باشیم، گفت: صادرات اوره به دلیل مازاد نیاز داخلی است و صادرات با توجه به تعهد تامین این محصول در داخل کشور انجام می‌شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

5 ساعت ago

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ و اهمیت حضور شرکت‌های بازیافت (ویدیو)

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت نساجی در کشور، با…

5 ساعت ago

پرزینگی در نخ، علت ها و طریقه جلوگیری از آن

پرزینگی در نخ بوسیله الیاقی که از نخ بیرون آمده اند ایجاد میشود. موئینگی به…

1 روز ago

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

2 روز ago

جامعه پژوهشی و رشته فرش: بررسی کیفیت و راهکارهای بهبود

وضعیت کنونی و چشم‌انداز فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنایع دستی و فرش در ایران جامعه کنونی شاهد…

5 روز ago

نمایشگاه نساجی: فرصتی برای بهبود فروش و چالـش‌های واردات بی‌رویه (ویدیو)

نمایشگاه‌ نساجی همواره فرصتی بی‌نظیر برای ارائه محصولات جدید و ایجاد تعاملات سازنده میان تولیدکنندگان…

6 روز ago