وزرا به بهانه خصولتی شدن از واگذاری شرکتها سر باز میزنند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دولت اعتقادی به خصوصیسازی ندارد و برخی وزرا در برابر فروش شرکتها مقاومت میکنند، گفت: تاکنون ۱۶ درصد بودجه عمرانی پرداخت شده است.
موسیالرضا ثروتی در گفتوگو با فارس، با اشاره به بودجههای عمرانی دولت در سال جاری و اینکه دولت جدید چه اقداماتی انجام داده است اظهار داشت: جمع اعتبارات تملک دارایی سرمایهای که تاکنون داده شده ۵۶ هزار میلیارد تومان است که از این میزان ۵ هزار و ۹۰۷ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده است.
وی افزود: تقریباً ۴/۱۶ درصد اعتبار مصوب بودجه به طرحهای عمرانی اختصاص داده شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به بیان اینکه اعتبار طرحهای ملی ۵/۱۷ درصد تخصیص یافته است، گفت: به طرحهای استانی نیز ۴/۱۰ درصد تا آبان ماه سال جاری پرداخت شده است.
این نماینده مجلس در خصوص اعتبارات هزینهای گفت: ۶۱ هزار میلیارد تومان اعتبارات این بخش بوده که تاکنون هزینه شده است.
وی عنوان کرد: در ارتباط با واگذاری سهام دولت نیز تاکنون اقدامی انجام نشده است.
ثروتی با بیان اینکه ۳۵ هزار میلیارد تومان برای اموال و دارایی و فروش سهام دولت پیشبینی شده است بیان داشت: دولت دهم و دولت کنونی اقدام جدی در این زمینهها انجام ندادند و عیب این موضوع آن است که برای فروش اوراق کاری تاکنون انجام نشده است.
به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از وزرای صنعت، نفت، نیرو و اقتصاد سؤال کردند که عملکرد در اجرای اصل ۴۴ ضعیف است برخلاف اینکه شعار دولت خصوصیسازی بود و نه تنها عملکردی نداشته بلکه اعتقادی به خصوصیسازی ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که خصوصیسازی نیاز به زمان و فراهم کردن مقدمات کار دارد، بیان داشت: در بحث و گفتوگوهایی که با وزرا شد اگر عقیدهای وجود داشته باشد نمایندگان متوجه موضوع میشوند اما اکنون در اصلاحیه بودجه، دولت ۳۷ هزار میلیارد تومان مجلس را،به ۵ هزار میلیارد تومان کاهش داد و دولت عنوان میکند که شرکتهای دولتی فروش نمیرود و زمانی که می پرسیم واگذار شده و نخریدند، بیان میکنند وزرا نمیخواهند شرکتها را بفروشند و به نوعی مقاومت برای فروش وجود دارد.
وی تأکید کرد: به بهانه خصولتی نشدن شرکتها، از خصوصیسازی سرباز میزنند و در حالی که عرضه در بورس اکنون استقبال خوبی دارد.
ثروتی ادامه داد: وزیر نفت عنوان میکند برای اینکه بتواند بنزین تولید کند خواستار دولتی ماندن پالایشگاه است در حالی که ضرورتی ندارد و باید واگذار شود.