وزیر صنعت وعده هایش را عملی کند/ ادغام اتحادیه قالیبافان با صنوف دیگر بی معنی و غیر منطقی است

 

رئیس اتحادیه های صنفی تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف اردبیل گفت: وزیر صنعت وعده هایش را در خصوص حمایت از صنایع دستی و قالیبافان و اقشار آسیب پذیر عملی کند.

مالک اژدر حسنی رئیس اتحادیه های صنفی تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف با بیان اینکه این اتحادیه بر اساس ماده ۷۷ قانون نظام صنفی از سال ۸۵ تشکیل و تا به امروز نیز به فعالیت خود ادامه می دهد گفت: متاسفانه پس از ابطال شیوه نامه اجرایی ماده مذکور از سوی دیوان عدالت اداری، هیچ گونه اقدامی از سوی اتاق اصناف ایران برای تهیه و تنظیم آیین نامه جدید اجرایی در خصوص ماده مذکور صورت نگرفته است.

وی اظهار کرد: تصویب یک ماده مجزا در قانون در جهت حمایت از صنایع دستی و قالیبافان و اقشار آسیب پذیر هر چند اقدامی ارزشمند است اما این امر نیازمند تدوین و ابلاغ آیین نامه اجرایی است تا برخی ابهامات در خصوص اینکه منظور از حرف مرتبط چیست؟ نحوه حمایت به چه شکلی باید باشد؟ دادن پروانه کاری باید در چه قالبی باشد و اصولا چه کسانی قالیباف و فرش باف هستند و …، رفع شود.

حسنی با بیان اینکه آیا تهیه و تدوین آیین نامه برای یک ماده قانونی که صراحتا کلمه حمایت نیز برای آن بکار برده شده است اینگونه  مشکل است گفت: متاسفانه با گذشت سال های متمادی، مرکز اصناف و بازرگانان ایران و حتی اتاق اصناف و مرکز ملی فرش ایران  در این خصوص هیچ گونه اقدامی نکرده اند.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف مرکز استان با بیان اینکه این قشر آسیب پذیر مورد بی مهری مسئولان مربوطه  قرار گرفته است گفت: در سال های اخیر بارها جلساتی برای تهیه آیین نامه ماده ۷۷ در مرکز ملی فرش ایران با حضور نماینده مرکز اصناف ، اداره اصناف و تشکل ها و سازمان های صنعت و معدن برگزار کردیم که متاسفانه هیچ نتیجه ای نداشته است.

حسنی در ادامه به مباحث مطرح شده در خصوص احتمال ادغام اتحادیه صنفی تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف با اتحادیه های دیگر نیز اشاره کرد و افزود: کسانی که از ادغام این اتحادیه با سایر صنوف صحبت می کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که بیش از یک میلیون و پانصد هزار بافنده و نزدیک به ۱۵۰۰۰ تولید کننده متمرکز و غیر متمرکز و حرف مرتبط با فرش دستباف در کشور فعال هستند.

رئیس اتحادیه صنفی تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف با بیان اینکه اتحادیه صنف تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف استان با دادن ۲۴۷ پروانه کسب و ۲۲۷۹۱ بافنده دارای کارت شناسایی قالیبافی، یکی از بزرگترین تشکل های صنفی استان است گفت:  ادغام این صنف با اتحادیه های دیگری همچون لاستیک فروشان، کفش دوزان و…، اقدام غیر منطقی است.

حسنی به سخنان وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه رای اعتماد مجلس به وزرا در مرداد ماه سال ۹۲ در خصوص حمایت جدی از صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: آیا زمان آن نرسیده است که آقای وزیر به وعده های خود عمل کند و برای حمایت از این اقشار دست به کار شود.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف مرکز استان در پایان اظهار کرد: اگر مسئولان کشوری بخصوص وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت به این نتیجه رسیده اند که دیگر به فرش باف و عوامل تولید و صادرات در امر فرش دستباف نیاز نیست، انحلال اتحادیه های فرش و برگشت دادن ماده ۷۷ جهت ابطال به مجلس، بهترین راه است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس دبی: رونق صنعت کفپوش در خاورمیانه(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی پتانسیل خوبی بعد از چندسال دوباره برگزار شد. در این نمایشگاه شکایتی…

3 دقیقه ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

21 ساعت ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

1 روز ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

1 روز ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

2 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

2 روز ago