پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک برای بررسی ممنوعیت صادرات کالا
با اعلام ممنوعیت صادرات ۵۲ قلم کالا، دبیرکل اتاق بازرگانی تهران در نامهای به رییس سازمان توسعه تجارت خواستار تشکیل کارگروهی برای بررسی آن شد.
به گزارش فارس، به دنبال اعلام ممنوعیت صادرات ۵۲ قلم کالا که موجبات نگرانی فعالان اقتصادی را فراهم کرده است، محمد مهدی راسخ دبیر کل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران درنامهای خطاب به رییس سازمان توسعه تجارت خواستار تشکیل کارگروهی متشکل از مسوولان دولتی، نمایندگانی از اتاق تهران و ایران و همچنین نمایندگان تشکلهای تولیدی و صادراتی شد، تا در سایه این همگرایی سیاستی مناسب اتخاذ شود.
اوایل آبان ماه بود که هیات وزیران، صادرات ۵۲ قلم کالا را ممنوع کرد. ممنوعیتی که برخی محصولات کشاورزی، دامی و صنعتی را در برگرفت، اما اکنون در شرایطی که کمتر از یک هفته از ابلاغ این بخشنامه سپری شده است، اتاق تهران برای «حفظ بازار تولیدات داخلی» و جلوگیری از آنچه «افول صادرات غیرنفتی کشور» خوانده میشود، در نامهای خطاب به سازمان توسعه تجارت، خواستار هم اندیشی در این زمینه شده است.
در نامه محمدمهدی راسخ به حمید صافدل آمده است: «اعلام ممنوعیت صدور کالاهایی که تماما یا مواد اولیه و واسطهای آنها مشمول واردات با نرخ ارز مرجع است، از یک سو برخوردار از عدم توجیه صدور یارانههای اختصاص یافته به مردم و از سوی دیگر با انتقادهای دلسوزانه از گسسته شدن پیوندها و روندهای بلند مدت صادراتی مواجه است.
وی در ادامه آورده است که تشکلهای تولیدی و صادراتی که نگران از دست رفتن بازارهای صادراتی هستند، با این تصمیم مخالفند و مخالفتهای خود را به گونههای مختلف ابراز میکنند.
دبیر کل اتاق تهران در این نامه، خطاب به رییس سازمان توسعه تجارت، ضمن تاکید بر ضرورت رفع موانع پیش روی صادرات کشور و ضرورت چاره جویی برای رفع نگرانی از صدور یارانههای ملی به شکلهای مختلف و با اشاره به تجربه هم اندیشی درباره روش تخصیص ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک را مطرح کرده است. (دنیای اقتصاد)