تفاهمی که در مناقشه هستهای به دست آمد، گسترش مناسبات اقتصادی غرب با ایران را نوید میدهد. هم سرمایهداران و هم سیاستمداران آلمانی به آیندهای روشن در روابط خود با ایران امید بستهاند.
به گزارش دویچه وله به دنبال تفاهم هستهای به دست آمده در لوزان، اقتصاد آلمان امیدوار است که با برداشته شدن اقدامات تحریمی علیه ایران، رابطه با این کشور فعال شود. سیاستمداران قول میدهند که روابط اقتصادی با ایران گسترش خواهد یافت.
یک سخنگوی اتحادیه بازرگانی خارجی آلمان در برلین گفت: «برای اقتصاد و تجارت آلمان، به ویژه در عرصههای خودروسازی، ماشینسازی و تولید انرژی، ایران از ظرفیت بالایی برخوردار است.»
میشائل فوکس، معاون رئیس فراکسیون حزب دموکرات مسیحی روز شنبه (۴ فوریه) به روزنامه “فرانکفورتر الگماینه” گفته است: «برای بهرهگیری کامل از ظرفیت اقتصادی ایران، ضروری است که اتحادیه اروپا و ایالات متحده هرچه زودتر در جهت برداشتن ممانعتها و تحریمهای اقتصادی علیه آن کشور گام بردارند.»این مقام مسئول با اشاره به تقاضای بالای ایران به دنبال انزوای اقتصادی چندساله، افزود: «ما نیاز داریم که تحریمهای فعلی در چارچوب یک توافقنامهی نظارت دقیق، هرچه زودتر برداشته شوند.»
او تأکید کرد که ایران به برکت ذخایر معدنی غنی، به بهترین وجه قادر است از خارج دستگاهها و کالاهای پیشرفته وارد کند. از همه مهمتر و با توجه به منابع عظیم گاز ایران، چنانچه این کشور به سیاستی معتدل و متعادل گرایش یابد، میتواند از وابستگی جهان غرب به گاز روسیه بکاهد.
DW.DE
تحریمها و برداشتهای مختلف از بیانیه هستهای لوزان
لغو فوری و کامل تحریمها یکی از اصلیترین خواستههای ایران در مذاکرات هستهای بوده است. بخشهایی از بیانیه لوزان که به این موضوع مربوط میشود از سوی ایران و آمریکا به شکلهای مختلف تفسیر میشود.
روحانی: به وعدههای توافق هستهای عمل خواهیم کرد
یک “خبر خوش هستهای” • تفسیر
حملات در ایران به توافق اتمی لوزان
باراک اوباما: توافق با ایران تاریخی است
بیانیه مشترک ایران و گروه ۱+۵ در لوزان
گرد مولر، وزیر فدرال در امور کمکهای خارجی، نیز توافق تازه با ایران را بستر مناسبی برای همکاریهای گسترده اقتصادی میداند. او روز شنبه (۴ آوریل) به رسانههای جمعی گفت: «تفاهم به دست آمده در لوزان بیتردید به رفع گام به گام تحریمها میانجامد و این فرصتی مناسب برای گسترش روابط اقتصادی است.» او افزود: «آلمان از دیرباز روابط اقتصادی محکمی با ایران داشته که در شرایط کنونی به سرعت قابلگسترش است.»
بازرگانی دوجانبه میان ایران و آلمان در سالهای گذشته به دلایل گوناگون رو به کاهش بود اما در سال ۲۰۱۴ شاهد رشدی مناسب بوده است. در این سال حجم مبادلات تجارتی به حدود ۶۸/ ۲ میلیارد یورو (حدود ۳ میلیارد دلار) رسید.
با این که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۰ که حجم مبادلات به نزدیک ۷۱/ ۴ میلیارد یورو رسیده بود، پایینتر است، اما صادرات آلمان به میزان بیش از ۳۰ درصد افزایش داشت. ماشینهای بزرگ، تولیدات دارویی و شیمیایی و افزارهای الکتریکی بیشترین اقلام صادراتی به ایران بودند.
روز پنجشنبه گذشته و به دنبال گفتوگوهایی دشوار و فشرده، پنج عضو دائمی شورای امنیت به همراه آلمان موفق شدندبیانیه تفاهمی با ایران امضا کنند که راه را برای توافقی جامع تا آخر ماه ژوئن آینده باز میکند.
تفاهمی که در لوزان (سویس) حاصل شد، برنامه هستهای ایران را به شدت محدود میکند، اما در عوض قدرتهای غربی را ملزم میسازد که به تدریج از تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی بکاهند.
توافق مشروطی که به دنبال یک دهه کشمکش با جمهوری اسلامی به دست آمد، هم در ایران و هم در جهان بازتابهای پرتضاد داشت. برخی آن را بازگشت ایران به تعهدات بینالمللی ارزیابی میکنند، درحالیکه دیگران اهمیت و اعتبار آن را به عملکرد آینده ایران مشروط میشمارند.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…