اخبار نساجی

چشم‌انداز وضعیت تولید پنبه در سال زراعی ۱۴/۲۰۱۳

 

 چشم‌انداز وضعیت تولید پنبه در سال زراعی 14/2013

 تولید جهانی پنبه در فصل ۱۴/۲۰۱۳ کاهش می‌یابد؛ تقاضا ثابت است.

به گزارش دفتر مطالعات آماری راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران و به نقل از ICAC، پیش‌بینی می‌شود که تولید جهانی پنبه در فصل ۱۴/۲۰۱۳ کمتر از سه فصل قبل باشد لیکن تقاضای جهانی برای این محصول افزایش نمی‌یابد. طی دوره ۱۴/۲۰۱۳، تولید جهانی پنبه به میزان ۲۵.۵ میلیون تن هدف‌گذاری شده است. برنامه چین برای تولید پنبه ۶.۴ میلیون تن می‌باشد که ۵۰۰ هزار تن کمتر از دوره پیش است. عمده دلیل کاهش تولید در چین، روی آوردن کشاورزان به کاشت محصولات دیگر و نهایتاً کاهش سطح زیر کشت پنبه و همچنین شرایط آب و هوایی نامناسب در ابتدای این فصل عنوان شده است. تولید در ایالات متحده آمریکا نیز ۲.۸ میلیون تن هدف‌گذاری شده که تقریباً یک میلیون تن کمتر از تولید در فصل ۱۳/۲۰۱۲ می‌باشد که دلیل آن نیز کاهش سطح زیر کشت و وقوع خشکسالی در تگزاس می‌باشد. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که تولید پنبه در هند با توجه به آغاز فصل بارندگی از اوایل ماه ژوئن افزایش یافته و با سطح زیر کشت ۱۱.۹ میلیون هکتاری و افزایش بازدهی تا ۵۲۶ کیلوگرم در هر هکتار، به رکورد ۶.۴ میلیون تن برسد. تولید در پاکستان نیز بیش از ۲ میلیون تن و در ازبکستان نیز در حدود ۱ میلیون تن خواهد بود.

کاشت پنبه در نیمکره جنوبی از ماه اکتبر در سطح وسیعی آغاز شد. سطح زیر کشت پنبه در این منطقه همانند فصل ۱۳/۲۰۱۲ به میزان تقریبی ۲.۷ میلیون هکتار هدف‌گذاری شد. انتظار می‌رود که افزایش عملکرد موجب رشد تولید در آمریکای جنوبی شود.

پیش‌بینی می‌شود که طی فصل ۱۴/۲۰۱۳ مصرف پنبه در کارخانجات در حدود ۲۳.۵ میلیون تن باقی بماند و عمده‌ی مصرف از چین به کشورهای دیگر شیفت پیدا کند و اینکه مصرف چین در این فصل در حدود ۲۵۰ هزار تن کاهش یابد که دلیل آن قیمت بالای پنبه نسبت به پلی‌استر می‌باشد. با این وجود، این انتظار وجود دارد که مصرف کارخانجات در سایر کشورها به ویژه هند، پاکستان و ترکیه افزایش یافته و کاهش تقاضای چین در این فصل را جبران نماید.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

تجارت جهانی پنبه نیز طی فصل ۱۴/۲۰۱۳ در حدود ۸.۵ میلیون تن هدفگذاری شده که تقریباً ۱ میلیون تن کمتر از فصل قبل بوده و دلیل عمده آن نیز کاهش واردات از سوی چین می‌باشد. کاهش تولید در ایالات متحده منجر به کاهش صادرات در فصل جاری خواهد بود. با وجود اینکه تولید پنبه در هندوستان در این فصل به رکورد بالایی دست خواهد یافت، صادرات آن به میزان ۱.۳ میلیون تن برنامه‌ریزی شده که ۴۰۰ هزار تن کمتر از فصل قبل است. در پایان ماه سپتامبر، دولت هند اعلام کرد که مشوق‌های صادرات پنبه را کاهش می‌دهد.

موجودی آخر دوره پنبه در فصل ۱۴/۲۰۱۳ در حدود ۲۰.۳ میلیون تن پیش‌بینی شده که ۲ میلیون تن بیشتر از فصل گذشته است. در ماه سپتامبر، دولت چین شروع به خرید پنبه برای ذخیره ملی خود نمود. در فصل ۱۴/۲۰۱۳ انتظار می‌رود که ذخیره پنبه چین تا میزان ۱۱.۴ میلیون تن افزایش یابد که تقریباً ۲ میلیون تن بیشتر از فصل گذشته است. با این وجود، موجودی جهانی آخر دوره پنبه در خارج از چین کمتر از ۲۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت بنابراین، در پایان دوره فصل جاری، چین نزدیک به ۶۰ درصد از موجودی جهان را در اختیار خواهد داشت.

منبع: ICAC Sep-Oct 2013

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×