اخبار نساجی

کاهش بیشتر واردات طی ماه‌های آتی در آمار تجارت خارجی

تاثیر تغییرات نرخ ارز طی ماه‌های آتی به شدت خود را در آمار تجارت خارجی به خصوص در حوزه کاهش بیشتر آمار وارداتی نشان می‌دهد.

ایلنا: مدیرکل دفتر برنامه ریزی تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز طی ماه‌های اخیر بر آمار حوزه تجارت خارجی عنوان کرد: طی دو ماه اخیر رشد نرخ ارز بر حجم و ارزش واردات به کشور تاثیر داشته و منجر به کاهش میزان واردات به کشور شده است.

ایزدیان در گفتگو با ایلنا به ارزیابی نوسانات نرخ ارز طی ماه‌های اخیر بر وضعیت آمار تجارت خارجی کشور پرداخت و ضمن تاکید بر اینکه آمار تجاری به عوامل مختلفی بستگی دارد که نرخ ارز یکی از این عوامل محسوب می‌شود، مطرح کرد: براساس اصول اقتصادی، با افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول داخلی، میزان واردات به واسطه نوع کالای وارداتی کاهش می‌یابد.

وی با تاکید بر تفاوت نرخ ارز مورد استفاده برای واردات کالاهای مختلف در ابتدا در این خصوص باید اشاره کرد که تنها بخشی از کالاهای وارداتی برای ورود به کشور از نرخ ارز مرجع برخوردارند و برخی دیگر از کالا‌ها برای واردات باید از نرخ ارز آزاد استفاده کنند. گفت: بر این اساس با رشد نرخ ارز واردات این کالا‌ها به واسطه افزایش هزینه ورودشان به کشور به دلیل کم شدن تقاضا با کاهش روبرو می‌شود.

کاهش بیشتر واردات طی ماه‌های آتی در آمار تجارت خارجی

ایزدیان در این خصوص ادامه داد: از سوی دیگر افزایش اخیر نرخ مرجع دولتی از ۱۰۸۰ تومان به ۱۲۲۶ تومان نیز به نوبه خود بر واردات تاثیرگذار بوده و براین اساس برآورد ما آن است که در آینده و طی ماه‌های آتی با کاهش بیشتر حجم و ارزش واردات به کشور روبرو باشیم. البته این نرخ بر روی آمار صادراتی نیز تاثیرگذار خواهد بود، به طور کلی تاثیر تغییرات نرخ ارز طی ماه‌های آتی به شدت خود را در آمار تجارت خارجی به خصوص در حوزه کاهش بیشتر آمار وارداتی نشان می‌دهد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه طبق اطلاعات اعلام شده از سوی مراجعی نظیر سازمان توسعه تجارت، بخش قابل ملاحظه‌ای از واردات کالایی ما مربوط به کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای بوده و کالاهای مصرفی بخش محدودی را به خود اختصاص می‌دهند، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که رشد نرخ ارز که بیشتر منجر به کاهش واردات کالاهای مصرفی می‌شود تاثیر چندانی در کاهش آمار وارداتی ما به همراه داشته باشد، گفت: در مرحله نخست افزایش نرخ ارز تاثیر مستقیم و کوتاه مدت خود را در کاهش واردات کالاهای مصرفی می‌گذارد اما طی مدت زمان نسبتا طولانی‌تر و در خلال چند ماه بعد، تاثیر خود بر کالاهای واسطه‌ای را نیز نمایان می‌کند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تجاری سازمان توسعه تجارت در توضیح بیشتر این مطلب اضافه کرد: با افزایش نرخ ارز، به مرور قیمت کالاهای مصرفی تولید شده از کالاهای واسطه‌ای وارداتی افزایش می‌یابد که برمبنای آن هزینه تمام شده محصول نهایی با رشد همراه خواهد شد. با افزایش قیمت تمام شده، میزان تقاضای موثر برای آن کالا کاهش می‌یابد که این امر می‌تواند در طول چند ماه بر روند ورود کالای واسطه‌ای مورد استفاده در تولید تاثیر منفی بگذارد.

هیچ شائبه‌ای در صحت آمار تجارت خارجی وجود ندارد

ایزدیان در خصوص رشد نرخ مرجع ارز دولتی در حوزه تجارت خارجی نیز مطرح کرد: همیشه تولیدکنندگان داخلی مطرح می‌کردند که پایین بودن نرخ ارز به نوعی سوبسید دادن به واردات محسوب می‌شود، بر این اساس حال می‌توان مطرح کرد که افزایش نرخ ارز این شائبه را رفع می‌کند.

وی در خصوص طرح مباحثی مبنی بر غیرواقعی بودن آمار اعلام شده از سوی دستگاه‌های مربوطه در حوزه تجارت خارجی مبنی بر کاهش واردات و رشد قابل ملاحظه صادرات با توجه به شرایط کنونی اقتصاد داخلی و همچنین تحریم‌های اقتصادی علیه کشور، تصریح کرد: اگر ارقام مربوط به واردات کالا روند نزولی داشته و یا صادرات با افزایش همراه بوده، به هیچ وجه نباید برداشتی مبنی بر آمارسازی در این خصوص داشت. آمار تجاری کشور با توجه به اظهارنامه‌های رسمی گمرکی اعلام می‌شود و هیچ شائبه‌ای در آن وجود ندارد. غیرواقعی خواندن آمار تجاری کشور از سوی برخی، ‌‌نهایت بدبینی است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×