اخبار نساجی

گزارش گمرک از ۶ ماه تجارت خارجی ایران / تراز تجاری مثبت با ۸۹ کشور دنیا

 

گزارش گمرک از 6 ماه تجارت خارجی ایران / تراز تجاری مثبت با ۸۹ کشور دنیا

افزایش ۱۵۵ درصدی واردات از هند

بنابر جداول آمار گمرک، تراز تجاری ایران در ۶ ماه نخست سال جاری با ۸۹ کشور مثبت است و با افزایش ۱۵۵ درصدی واردات از هند می‌توان ادعا کرد این کشور جایگزین امارات شده است.
به گزارش فارس، صادرات کالاهای غیرنفتی با احتساب میعانات گازی در ۶ ماه نخست سال جاری به ۱۷ میلیارد و ۹۷۲ میلیون دلار رسید و عمده اقلام صادرات در مدت مورد بررسی شامل سنگ آهن، اوره، متانول بوده است و در این میان میعانات گازی سهم سه میلیارد و ۳۸۵ میلیون دلاری و محصولات پتروشیمی سهم ۴ میلیارد و ۸۴۱ میلیون دلاری داشته است.

به گزارش فارس، صادرات مقطعی با احتساب میعانات گازی افزایش ۹.۴۱ درصدی در وزن و کاهش ۱۳.۵۹ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

بنابر این گزارش، عمده صادرات کشور طی ۶ ماه نخست سال جاری به چین، عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند بوده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

به نحوی که صادرات به کشور چین رشد ۱۸ درصدی داشته است، صادرات به عراق ۳ درصد کاهش، امارات متحده عربی ۳۳ درصد کاهش، افغانستان ۱۱ درصد کاهش و سایر کشورها ۱۸ درصد کاهش داشته است و متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی ۳۸۶ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۲۱.۳۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

به گزارش فارس در مدت زمان یاد شده، واردات کشور به لحاظ ارزشی ۱۹ میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار و به لحاظ وزنی ۱۳ میلیون ۲۴۱ هزار تن بوده است و عمده کالاهای وارداتی شامل برنج، کنجاله سویا، ذرت، گندم، و وسایل نقلیه با موتور پیستونی درون‌سوز بوده است.

همچنین میزان واردات ارز برای دارو در ۶ ماهه نخست سال جاری بالغ بر ۷ هزار و ۴۴۳ تن بوده است که رشد ۳۳.۵۳ درصدی داشته است.

لذا براساس آمارهای گمرک می‌توان گفت در اردیبهشت‌ماه سال جاری واردات دارو ۱۴۱ درصد افزایش در خرداد‌ماه ۲۰ درصد افزایش و در تیرماه ۱۰ درصد افزایش داشته است.

این در حالی است که در مرداد‌ماه واردات دارو ۷ درصد کاهش و در شهریور‌ماه ۱۳ درصد افزایش داسته است.

کشورهای عمده طرف معامله در واردات طی ۶ ماهه نخست سال جاری امارات متحده عربی، چین، هند، جمهوری کره و ترکیه بوده است که در این مدت واردات از کشور هند ۱۵۱ درصد افزایش داشت، اما از امارات متحده عربی ۲۵ درصد کاهش، چین ۲ درصد کاهش، جمهوری کره ۲۷ درصد کاهش، ترکیه ۳۲ درصد کاهش و سایر کشورها ۴۲ درصد کاهش داشته است و متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی ۱۵۰۶ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۸.۵ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

به گزارش فارس؛ تراز بازرگانی خارجی جمهوری اسلامی ایران بدون احتساب صادرات نفت خام طی ۶ ماهه نخست امسال با کسری ۴.۰۸۶ میلیون یورو معادل کسری ۵.۳۴۸ میلیون دلاری مواجه بوده است که در این میان ارزش واردات ۵۷.۷۵ درصد از ارزش کل مبادلات خارجی را به خود اختصاص داده است. لذا تراز بازرگانی خارجی کشور با ۸۹ کشور دنیا منفی و با ۸۹ کشور دیگر مثبت بوده است.

کشورهای طرف معامله با بیشترین تراز تجاری مثبت شامل عراق، افغانستان، ترکمنستان ، آذربایجان و مصر و همچنین کشورهای طرف معامله با بیشترین تراز تجاری منفی شامل امارات متحده عربی، جمهوری کره، آلمان، ترکیه و سوئیس است.

در ۶ ماه نخست سال جاری ۹۶.۹۸ درصد ارزش کل صادرات کشور مربوط به دو قاره آسیا و اروپا بوده است، به نحوی که در قاره اسیا بیشترین سهم را کشور چین در قاره اروپا فدراسیون روسیه، در آفریقا مصر در آمریکا کشور مکزیک و در اقیانوسیه کشور استرالیا به خود اختصاص داده‌اند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×