آمارهای گروه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه حاکی از آن است که هم اکنون بین ۲۵ تا ۴۰ درصد نیروی کار تحصیلکرده به کسب و کارهای خانگی اشتغال دارد، در حالی که این رقم در ایران اسلامی حدود ۱۱ درصد است.
اسدالله عباسی افزود: بر اساس پژوهش انجام شده در ۳۷ کشور جهان از سوی سازمان دیده بان جهانی کارآفرینی در سال ۲۰۰۲، بین توسعه کسب و کارهای خرد و متوسط با کاهش نرخ بیکاری ارتباط بسیار معناداری وجود دارد که سهم مشاغل خانگی در این نوع کسب و کارها ۳۰ درصد است.
وی در ادامه بیان داشت: همچنین نتایج این پژوهش نشان می دهد که بین متغیرهای نرخ بیکاری و توسعه اقتصادی از یکسو و توسعه کسب و کارهای خرد خانگی به لحاظ نرخ های آماری ارتباط معنا داری وجود دارد.
وی اظهار داشت: در واقع می توان گفت که توسعه کسب و کارهای کوچک خانگی همزمان به رشد اقتصادی، افزایش تولید ناخالص داخلی آنها و کاهش متوازن نرخ بیکاری کشورها کمک چشمگیری می کند.
عباسی بیان داشت:در حال حاضر بیش از ۱۵۰ کشور جهان در زمینه مشاغل خانگی فعالیت می کنند و اجزای متشکله بسیاری از تولیداتی که به بازار عرضه می شود در محیط خانه ها صورت می گیرد. چنانچه کشور تایوان با شعار هر خانه، کارخانه و هر کارخانه، خانه است، جهش اقتصادی خود را از کسب و کار خانگی آغاز کرد و ۸۰ درصد فعالیت های اقتصادی این کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این مشاغل در ارتباط است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تجارب کشور امریکا در زمینه مشاغل خانگی گفت: بررسی نیروی کار در ایالات متحده امریکا نشان می دهد در این کشور ۴۳ میلیون نفر به شکل پاره وقت و ۱۲میلیون نفر بطور تمام وقت در خانه فعالیت اقتصادی می کنند که در مجموع ۲۰ درصد از شاغلان امریکا را به خود اختصاص داده اند.
عباسی در ادامه افزود: همچنین کشور سوئیس که برترین تولید کننده ساعت در جهان است، بخش عمده فعالیت خود را در زمینه یادشده از طریق کارگاه های خانگی انجام می دهد و تولیدکنندگان معروف ساعت وابسته به کارگاه های خانگی و کوچک هستند.
وی تصریح کرد:کشورهای توسعه یافته به دلیل دسترسی گسترده به شبکه اینترنت پرسرعت قادر هستند بخشی از نیروی کار خود را از طریق کار از راه دور یا کار خانگی به کار در منزل از طریق کار با رایانه سوق دهند.
به گفته وی، خدمات اینترنتی یکی از شایعترین فعالیت های اقتصادی در کشورهای توسعه یافته است. خوشبختانه مشاغل خانگی همخوانی بسیار خوبی با هنجارهای فرهنگی ما دارد.
وی تاکید کرد: ساماندهی این مشاغل می تواند زمینه مناسبی را برای حمایت از زنان سرپرست خانوار، فارغ التحصیلان دارای مهارت فاقد سرمایه و نیز کسانی که مشکلات جسمی و حرکتی دارند ایجاد کند.
عباسی بیان داشت: کسب و کارهای خانگی طبق آمار و اطلاعات موجود، در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، سهم قابل ملاحظه یی در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و حتی در صادرات به خود اختصاص داده است.
**کلید توسعه مشاغل خانگی،آموزش های مهارتی است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور باید در حوزه مشاغل خانگی مشارکت و همکاری فعالانه ای داشته باشد، در ادامه افزود: تدوین برنامه های آموزشی بلندمدت درچارچوب دوره های تحصیلی کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، و دکتری در دانشگاهها و ایجاد مراکز آموزشی مستقل و مراکز آموزش مدیریت مشاغل خانگی و نیز در سطح دبیرستانها و مدارس راهنمایی و ابتدایی می توان برنامه های آموزشی مناسبی را اجرا کرد.
**مشاغل خانگی و تسهیلات بانکی
عباسی در ادامه بیان داشت: علاوه بر اینها ارایه تسهیلات مالی به متقاضیان این دسته از مشاغل یکی از گامهایی است که برای کاهش نرخ بیکاری می توان برداشت.
وی گفت: در بحث تامین اعتبار مشاغل خانگی، مشارکت و موافقت سیستم بانکی، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی ازسوی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گرفته شده و در حوزه مشاغل خانگی سه هزار میلیارد تومان اعتبار درخواست شده است که باید به تایید شورای عالی پول و اعتبار برسد.
وی ادامه داد: در صورت تصویب شورای پول و اعتبار وام ۱۵ میلیون تومانی مشاغل خانگی به ۲۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
همچنین سیستم بانکی در آخرین نشست شورای عالی کار در حضور معاون اول رییس جمهوری تعهد کرد که تا ابلاغ سهم جدید، پرداخت تسهیلات همه طرح های قبلی از جمله مشاغل خرد و خانگی به روند گذشته ادامه یابد که خوشبختانه تاکنون در حال پرداخت است.
به گفته عباسی، میزان وام مشاغل خانگی ۱۵ میلیون تومان است که همچون روال گذشته ادامه دارد اما افزایش میزان وام به ۲۰ میلیون تومان پیشنهاد شده که باید در شورا به توافق برسد و پس از تایید وام ۱۵ میلیون تومانی مشاغل خانگی به ۲۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
وی افزود: از سوی دیگر با افزایش رقم تسهیلات به ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان و ارایه این تسهیلات به بیش از یک میلیون نفر در بخش مشاغل خانگی و بنگاههای کوچک و متوسط می توان به بخشی از نگرانیهای بیکاران و بویژه بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی در کشور پاسخ داد.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…