۲ طرح جدید وزارت نفت برای توسعه میدانهای نفتی
۲ طرح جدید وزارت نفت برای توسعه میدانهای نفتی
وزیر نفت از ارائه طرحی به دولت خبر داد که بر اساس آن ۲۵ درصد از عایدی میدانهای نفتی کشور و ۷۵ درصد از تولیدات میعانات گازی برای توسعه صنعت نفت اختصاص مییابد.
به گزارش ایسنا، رستم قاسمی در کنفرانس راهکارهای تحول نظام توسعه و بهرهبرداری در بخش بالادستی نفت و گاز ایران گفت: برای سرعت بخشیدن به توسعه صنعت نفت و گاز کشور این طرح توسط وزارت نفت تدوین و به دولت ارائه شده است که برخی از مراحل تصویب این طرح نیز انجام شده است.
وی تاکید کرد: در صورت تصویب این طرح میتوانیم شرایط جذابی را برای بانکهای داخلی و خارجی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایجاد کنیم.
رییس شورای سیاستگذاری این کنفرانس با اشاره به سابقه طولانی صنعت نفت در ایران اظهار کرد: ایران جزو معدود کشورهایی است که دارای چنین سابقهای در صنعت نفت است. اما با این وجود برخی معتقدند که صنعت نفت ایران در گذشته وضعیت بهتری داشت اما از نظر من این موضوع درست نیست.
وی با اظهار اینکه فصل جدیدی درصنعت نفت در حال رخ دادن است، گفت: در خارج از کشور برخی معتقدند که اداره صنعت نفت توسط ایرانیها ناشدنی یا حداقل سخت است. این در حالی است که هم اکنون نگه داشت تولید، توسعه توسط ایرانیها انجام میشود و این اتفاق بسیار خوبی برای این صنعت است.
قاسمی با اشاره به هوش و استعداد متخصصان جوان ایرانی و تجربه بازنشستگان این صنعت گفت: با وجود چنین پتانسیلهایی میتوان با نگاهی جدید به صنعت نفت به رفع مشکلات کمک کرد تا این صنعت با وضع بهتری اداره شود.
به گفته وزیر نفت صنعت نفت ایران در سه زمینه کیفیت، زمان و نگهداشت توسعه و تولید با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.
وی همچنین افزود: از نظر اقتصادی نگهداشت توسعه و تولید، بهرهوری و راندمان در صنعت نفت خیلی پایین است و باید از عقلای صنعت نفت یاری بطلبیم تا بلکه فاصله موجود بین صنعت ایران با دنیا کمتر شود.
قاسمی با اشاره به تمام سختیهای توسعه صنعت نفت در شرایط تحریم گفت: یکی از برنامههای جدی وزارت نفت در این شرایط توسعه است و توسعه میدانهای مشترک در اولویت کاری این وزارتخانه قرار دارد.
به گفته وزیر نفت در کمتر از یک سال گذشته ۱۲ قرارداد توسعه میدان نفتی و گازی با پیمانکاران داخلی بسته شده که توسعه برخی از این میدانها در حال حاضر آغاز شده است.
وی با اشاره به کمکهای دولت و مجلس الزام بانک مرکزی به سرمایهگذاری در صنعت نفت را یکی از این کمکها برشمرد و توضیح داد: بانک مرکزی ذخایر ارزی خوبی دارد که این ذخایر در خارج از کشور سرمایهگذاری میشود. اما توانستیم آنها را قانع کنیم که به جای سرمایهگذاری در خارج از کشور این سرمایهها وارد توسعه صنعت نفت کشورشوند.
قاسمی با بیان اینکه این مورد همچنین در بودجه ۹۱ نیز اتفاق افتاد، گفت: امسال با تمام سختیهای پیشروی منابع مالی بهتری در صنعت نفت سرمایهگذاری خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲۰۰ میلیارد دلار حجم گردش مالی کشور است، گفت: با توجه به اینکه سرمایه مورد نیاز صنعت نفت سالانه ۵۰ میلیارد دلار است در مقابل حجم گردش مالی کشوررقمی نیست.
وی با تاکید بر اینکه صنعت نفت نیازمند نگاهی تحولگرا است، وصیت کرد که تغییرات در ساختار نفت دنبال شود اگرچه این موضوع ممکن است با مقاومت روبرو شد.
قاسمی از توافقاتی با برخی کشورهای خارجی برای توسعه میادین خبر داد و افزود: عزم وزارت نفت برای افزایش تولید یک میلیون بشکه جدی است.