اخبار نساجی

۲۹ روز ملی صادرات؛ روابطه تجاری ایران با صد و هشتاد و هفت کشور

 

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بعد از افزایش نرخ دلار در ایران این تصور برای عموم مردم به وجود آمد که کسب و کار صادرکنندگان سکه شده است و در مجموع صادرات کشور افزایش چشمگیری را تجربه خواهد کرد؛ آمار گمرک ایران نیز حاکی از آن است که صادرات کشور بدون احتساب میعانات گازی و محصولات پتروشیمی در نیمه نخست امسال دستکم از نظر ارزشی رشد ۲۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال قبل تجربه کرده است. ضمن اینکه ایران با وجود همه فشارهای غرب در شش ما گذشته با ۱۸۷ کشور دنیا روابط تجاری داشته است.

اما صادرکنندگان اعتقاد دارند که رشد ارزش دلار در ایران تاثیرات منفی هم روی فعالیت آنها داشته است. با توجه به این که حلقه قبل از صادرات، بخش تولید است و تولیدکنندگان نیز از بابت نوسان نرخ ارز آسیب‌هایی دیده‌اند، طبیعی به نظر می‌رسد که مشکلات حلقه تولید به بخش صادرات نیز منتقل شود.

از سوی دیگر صادرکنندگان کشور با محدودیت‌های بین‌المللی نیز مواجه شده اند که این وضعیت باعث شده تا بازاریابی و نقل و انتقلات مالی آنها دشوارتر از گذشته شود.

افزایش هزینه‌ها در بخش تولید و توزیع و بالا رفتن قیمت تمام شده نیز از دیگر مشکلاتی هستند که حوزه صادرات کشور با آن مواجه است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

رشد ۲۹ درصدی صادرات واقعا غیرنفتی

اما با وجود همه این مشکلات، نگاهی به آمار صادرات کشور در نیمه نخست ۱۳۹۱ نشان می دهد که صادرات واقعا غیرنفتی کشور (بدون احتساب میعانات گازی و محصولات پتروشیمی) در این مدت از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۱۰ و ۲۹ درصد افزایش یافته است. در این مدت بیش از ۲۴ میلیون و ۲۸۵ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۱۰ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار از کشور صادر شد. این رشد در حالی بدست آمد که صادرات کشور در دو حوزه میعانات گازی و محصولات پتروشیمی از نظر ارزشی به ترتیب ۱۸ و ۲۷ درصد با کاهش مواجه شد.

سهم ۴۳.۸ درصدی صادرات از تجارت کشور

کل صادرات کشور در نیمه نخست امسال از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب به ۳۷ میلیون و ۴۵۶ هزار تن و ۲۰ میلیارد و ۶۱۸ میلیون دلار رسید. این دو رقم نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب ۵.۶ و ۴ درصد کاهش یافته‌اند. از سوی دیگر سهم صادرات کالاهای واقعا غیرنفتی از کل صادرات کشور در این مدت به ۴۹.۸ درصد یعنی حدود نیمی از کل صادرات رسید.

همچنین مجموع حجم تجارت ایران نیز در نیمه نخست امسال بالغ بر ۴۷ میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار شد که سهم صادرات از این رقم به ۴۳.۸ درصد و سهم واردات به ۵۶.۲ درصد رسید. به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که تراز تجارت خارجی ایران در این مدت با کسری پنج میلیارد و ۸۶۵ میلیون دلاری مواجه شد.

رابطه تجاری با ۱۸۷ کشور دنیا

ایران در نیمه نخست ۱۳۹۱ بدون احتساب آمارهای مربوط به نفت، گاز و خدمات با ۱۸۷ کشور دنیا تبادلات تجاری داشت که تراز بازرگانی خارجی کشور با ۸۸ کشور منفی و با ۹۰ کشور دیگر مثبت بود.

عراق، افغانستان، هند، ترکمنستان و اندونزی پنج کشور طرف معامله ایران با بیشترین تراز تجاری مثبت در شش ماهه اول ۱۳۹۱ بودند. امارات، ترکیه، کره جنوبی، سوئیس و آلمان هم کشورهای طرف معامله ایران با بیشترین تراز تجاری منفی بودند.

آسیا خریدار ۹۵ درصد از کالای صادراتی ایران

طی شش ماهه نخست ۱۳۹۱ متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی با افزایش ۴ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۳۸۹ یورو (معادل ۴۹۵ دلار) رسید.

اما بد نیست بدانیم در ۱۰ کالای عمده صادراتی کشور در نیمه نخست سال جاری نام سه نماینده از گروه کالاهای واقعا غیرنفتی هم به چشم می خورد. این سه نماینده فلزات گرانبها، سنگ آهن و سیمان هستند. صادرات این سه بخش در مدت زمان یادشده به ترتیب معادل ۵۲۹، ۴۱۱ و ۳۳۷ میلیون دلار اعلام شد.

در نیمه نخست امسال صادرات ایران کشورهای قاره آسیا از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب به ۳۰ میلیون و ۸۰۷ هزار تن و ۱۴ میلیارد و ۸۴۱ میلیون دلار رسید. به ترتیب سهم آسیا از کل صادرات ایران در این مدت از وزنی به ۹۵ درصد و از نظر ارزشی به ۹۲.۵ درصد رسید. سهم سایر قاره ها از صادرات ایران نیز در مجموع کمتر از ۱۰ درصد بود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×