۹۴: سال نساجی است

 

نخستین نشست تخصصی گروه نساجی سنتی با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی سازمان، کامران سبزمیدانی مدیر کل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی و گروهی از اساتید دانشگاه و متخصصین حوزه صنایع دستی برگزار شد.

به گزارش خبرگزار میراث فرهنگی در ابتدای این نشست که با رویکرد آسیب شناسی نساجی سنتی ایران برگزار شد بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنر های سنتی سازمان با اشاره به اهمیت نساجی برای حوزه صنایع دستی افزود: در گذشته کشور ما از پایگاه های مهم و اصلی نساجی در دنیا بوده است اما متاسفانه در حال حاضر جایگاه رضایت بخشی در این حوزه نداریم که باید در هر دو زمینه تولید و صادرات مورد توجه قرار گیرد. به همین منظور برای راه اندازی و فعال شدن نساجی کشور امسال را سال نساجی نامگذاری کردیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید در حوزه تولید و صادرات صنایع دستی به جایگاه قابل قبولی برسیم گفت: باید جای خود را در صادرات تولیدات نساجی در جهان پیدا کنیم برای نمونه صادرات نساجی هند بیش از ۸۰۰ میلیون دلار است و صادرات ما در حوزه فرش و صنایع دستی در مجموع ۵۰۰ میلیون است که این رقم باید افزایش یابد.

نامور مطلق با تاکید بر این که آمار فروش و صادرات باید افزایش یابد افزود: آمار فعلی، شایسته کشوری که صاحب تمدن غنی و صنایع دستی قدرتمند بوده نیست که اگر به خود نیاییم و در این زمینه تلاشی نکنیم آنچه را که داریم نیز از دست می دهیم.

وی با اشاره به سفر اخیر خود به بوشهر افزود: در این سفر از کارگاه های عبا بافی هم بازدید شد، هنر و صنعتی که می تواند دارای بازار خوب و قدرتمندی باشد، متاسفانه تنها دارای ۴ دستگاه فعال بود که اگر این آمار افزایش نیابد این صنعت از دست می رود؛ در این سفر مقرر شد که این تعداد ابتدا به ۱۰ دستگاه افزایش یابد و این امر را به عنوان یک حادثه مهم در راستای احیا ی هنر عبابافی گرامی بداریم.

معاون صنایع دستی سازمان در ادامه با بیان این مطلب که در حوزه صنایع دستی دچار ضعف هایی هستیم که باید مرتفع شود تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه آموزش و پژوهش ، مواد اولیه و قیمت تمام شده کالاها، تعداد کم کارگاه های صنایع دستی با مشکلات و کمبود هایی مواجه هستیم که این موارد در کنار هم بازار صنایع دستی را آسیب پذیرکرده است.

وی گفت: باید تلاش شود با تجهیز و افزایش کارگاه ها به حجم بالای تولید و برند سازی در حوزه صنایع دستی برسیم، به این دلیل که برند سازی و تولید انبوه نیازمند فراهم بودن ساختار کارگاهی و تجهیز آن است.همچنین امیدواریم امسال نساجی سنتی را به نقطه قابل قبولی در زمینه تولید و صادرات برسانیم.

نامور مطلق همچنین ادامه داد: با توجه به اینکه تمامی استان های کشور قابلیت احیا و بازتوانی صنایع دستی موجود را دارند امیدواریم با برنامه ریزی و برگزاری مستمر این جلسات و استفاده از تدبیر و تخصص شما و نیز حمایت های ما به رشد و توسعه صنایع دستی به ویژه نساجی سنتی دست یابیم.

کامران سبز میدانی مدیر کل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی نیز در ادامه این نشست با اشاره بر لزوم توجه بیش از پیش به حوزه نساجی سنتی افزود: امسال باید فرایندی را در معاونت صنایع دستی دنبال کنیم تا به شکوفایی نساجی سنتی کمک کنیم؛ به طور قطع برگزاری چنین نشست هایی با در دستور کار داشتن ارتقا سطح کیفی نساجی سنتی می تواند مفید باشد.

وی گفت: در همین راستا امسال به منظور بهینه سازی ابزار و وسایل کارگاهی اقدام به جمع آوری اطلاعات و نظرات سازنده و طرح های کاربردی متخصصین و فعالان حوزه صنایع دستی کردیم که در امر بهینه سازی وارتقا سطح کیفی ابزار آلات برای ارائه صنایع دستی با کیفیت تر و مرغوب تر و نیز افزایش حجم تولید صنایع دستی تاثیر چشمگیری دارد.

وی در پایان ادامه داد: این نخستین جلسه این کارگروه در سال جاری است که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته به طور مستمر با هدف گذاری های خاص و علمی برای به رونق رساندن نساجی سنتی برگزار می شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس دبی: رونق صنعت کفپوش در خاورمیانه(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی با پتانسیل خوبی بعد از چندسال دوباره برگزار شد. در این نمایشگاه…

5 ساعت ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

1 روز ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

1 روز ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

1 روز ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

2 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

2 روز ago