اخبار فرش ماشینیگالری ویدئو

پانزدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات فرش شرقی (ICOC) در استانبول (ویدیو)

آقای دکتر کریم میرزایی عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

پانزدهمین کنفرانس بین المللی فرش های شرقی در تاریخ ۱۷-۲۰ خرداد در شهر استانبول برگزار شد. از کشورهای مختلف در این کنفرانس حضور داشتند. این کنفرانس هر دوره در یک کشور برگزار میشود و امسال در ترکیه برگزار شد.

آقای دکتر کریم میرزایی استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز میباشند، ایشان حدود ۳۵ سال به صورت مستمر در زمینه فرش، نگارگری و تذهیب فعالیت داشته اند. در سال ۱۳۷۹ در مسابقات طرح و نقش مقام اول را کسب نمودند.

 

ایشان در رابطه با حضور در این کنفرانس فرمودند: از طرف بنده مقاله ای ارسال شد و مورد قبول واقع شد و به این کنفرانس دعوت شدم، از طرف کشور ایران اولین سخنرانی بودم که در این کنفرانس در زمینه فرش های ترکمانی که همان فرش های دوران آق قیونلوها و قره قیونلوها در دوران قبل از صفویه در تبریز که در قرن ۱۵ میلادی حکومت میکردند ارائه کردم.

معتقد هستیم که قالی های بسیار فاخر و کلاسیک صفویه، پیشینه آن ها در فرش های ترکمانی است که متاسفانه در ایران و جهان به آن پرداخته نشده است. آقای پرفسور والتر دنی که در این کنفرانس حضور داشتند اشاره های خوبی در همین زمینه در کتاب هایشان دارند. فرش ها با حاشیه کوفی و ترنج های هشت ضلعی فرش هایی هستند که ریشه آن ها در فرش های ترکمانی است. بعد از فرش های ترکمانی به فرش های گردان میرسیم که پیشینه آن ها به فرش های نیمه گردان قرن ۱۵ میرسد.

دیدگاه ایشان درباره برگزاری این کنفرانس

این کنفرانس بسیار عالی برگزار شد، نشست هایی با وجود کشورهای کانادا، آمریکا، انگلیس، سوئیس، ایتالیا و ترکیه برگزار شد و در آن مقاله هایی ارائه شد. در کنار کنفرانس غرفه هایی در زمینه فرش های آنتیک وجود داشت و این غرفه ها بسیار مهم بودند حتی عده ای فقط برای خرید محصولات به این کنفرانس آمده بودند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

دولت ترکیه به این رویداد به چشم یک موضوع تجاری نگاه میکند در عین حال علمی، اما علمی که نتیجه آن سود باشد و از نظر آن ها یک فعالیت علمی تجاری است. این کنفرانس یک فستیوالی بود که درون آن دانش و تجربه وجود دارد. امیدواریم این کنفرانس روزی در ایران برگزار شود.

مارکتینگ ضعیف کشور ایران 

فرش ایرانی دارای اصالت است و فرش های کشور ترکیه فاصله زیادی با اصالت فرش ایرانی دارند. در قرن ۱۶ زمان عثمانی طراحان ترکی از طرح های ایرانی اقتباس کردند و حتی از هنرمندان ایرانی استفاده میکردند و آن ها هنرخود را مدیون کشور ایران هستند. موضوعی که وجود دارد این است که تجار ایرانی در مارکتینگ ایران ضعیف عمل میکنند. باید درباره این موضوع تحقیق کرد و در راستای حل این مسئله حرکت کرد. در غرفه های این کنفرانس فرش های آنتیک ایرانی وجود داشت اما ایرانی ها حضور کمرنگی در این کنفرانس داشتند.

آینده فرش دستباف و فرش ماشینی

در ایران تولیدکنندگانی هستند که با تولید فرش های نفیس مشتریان خاص خود را دارند و هنوز خریدارانی هستند که خواهان فرش های نفیس هستند. فرش ایرانی دارای اصالت است و نشان دهنده هویت ایران است و باید به آن طوری دیگر نگاه کرد و برای حفظ این هویت تلاش کرد. باید ارزش و قیمت فرش ایرانی بالا برد و سطح مارکتینگ کشور را تقویت کرد. هنوز در زمینه فرش های نفیس، لاکچری و برند راهی زیادی برای پیشرفت وجود دارد.

در دنیای امروزه که یک دنیا مصرف گرا است فرش میتواند یک شی باشد که به شخص اعتبار میبخشد. شاخصه فرش ایرانی باید حفظ شود و طراحان باید بتوانند طرح هایی ارائه دهند که هویت فرش ایرانی حفظ شود. فرش های وینتیج به طور قطع در سال های آینده از مد خواهد افتاد. نوآوری همراه با اصالت باید هر دو در یک جایگاه باشند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×