اخبار نساجی

بندر شهید رجایی قلب تپنده اقتصاد ایران

خبرگزاری فارس: مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان بزرگ‌ترین بندر و شاهراه تجاری کشور با ارائه خدمات دریایی تجارت بین‌المللی را تسهیل و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبری فارس «توانا»، منطقه ویژه بندر شهید رجایی به عنوان شاخه‌ای از بخش حمل و نقل در توسعه تجاری هر کشور اهمیت به سزایی دارد.

این بخش به دلیل وجود مزیت‌هایی از جمله هزینه پایین، ایمنی بالا و جابه‌جایی از مناسب‌ترین روش‌های حمل و نقل به شمار می‌رود به طوری که بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل کالا را در دنیا به خود اختصاص داده است.

این امر موجب شده است از بنادر به عنوان دروازه اقتصاد کشورها یاد شود.

مجتمع بندری شهید رجایی در این میان توانسته است با بهره‌گیری از نیروهای مجرب و استفاده از تجهیزات مدرن بندری و دریایی جایگاه ویژه‌ای در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور داشته باشد تا جایی که امروزه بیش از ۵۰ درصد حجم عملیات کانتینری بندری کشور به تنهایی در این مجتمع بزرگ بندری انجام می‌شود و این نشان از اهمیت این بندر در جمهوری اسلامی ایران دارد.

از طرفی با توجه به انجام ۸۷ درصد عملیات کانتینری بنادر کشور در این بندر، مجتمع بندری شهید رجایی توانسته است خود را در شمار بنادر بزرگ کانتینری دنیا معرفی کند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

با توجه به طرح‌های توسعه این بندر امید آن می‌رود که ظرفیت بندر مذکور طی سال‌های آینده از ۳ میلیون TEU کانتینر به ۶ میلیون TEU کانتینر افزایش یابد.

بندر شهید رجایی هم‌اکنون در بین ۱۰۰ بندر و برتر دنیا رتبه چهل و چهارم را دارا است، ضمن آنکه حائز رتبه پنجم بین بنادر منطقه است.

عملیات اجرایی احداث مجتمع بندری شهید رجایی در سال ۱۳۵۴ شمسی آغاز شد. این مجتمع بندری در سال ۱۳۶۳ رسماً افتتاح شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

بندر شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است که با داشتن ارتباط دریایی و مبادله کالا با بیش از ۸۰ بندر معروف بین‌المللی تقریباً نیمی از تجارت ایران را برعهده دارد. این بندر در مرکز کریدور ترانزیتی جنوب به شمال قرار دارد که یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی دنیا است.

این کریدور اقیانوس هند و خلیج‌فارس را از طریق ایران به دریای خزر و سپس از طریق روسیه به سن‌پطرزبورگ و شمال اروپا متصل می‌کند.

موقعیت ممتاز جغرافیایی دسترسی به آب‌های آزاد جهان از طریق خلیج‌فارس، اتصال به شبکه بین‌المللی راه‌آهن و جاده ابریشم، برخورداری از تجهیزات و امکانات مدرن، همجواری با منطقه آزاد کیش و قشم و بنادر حوزه خلیج‌فارس، بندر شهید رجایی را به پایگاه راهبردی و منحصر به فرد منطقه تبدیل کرده است.

از دیگر مزایای منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی می‌توان به ورود تجهیزات، قطعات یدکی، مواد اولیه و از این قبیل اشاره کرد.

نکته حائز اهمیت ورود این تجهیزات بدون پرداخت سود و عوارض گمرکی و همچنین معافیت گمرکی برای ورود کالاهای ساخته‌شده در منطقه ویژه به داخل کشور است.

بندر شهید رجایی با دراختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته‌ترین ترمینال‌های کانیتنری کشور عملکرد بیش از ۲.۵ میلیون TEU کانتینر در سال ۸۹ داشته است.

همچنین حجم قابل‌قبولی از عملیات جابه‌جایی کالاهای عمومی، محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآورده‌های نفت خام در این بندر انجام می‌شود.

طرح توسعه بندر شهید رجایی و تکمیل حوضچه‌های دوم و سوم آن شامل اسکله‌های جدید با قابلیت پهلودهی شناورها با عمق آبخور ۱۷ متر، توسعه باراندازها و احداث انبار، تجهیزات زیربنایی و تأمین تجهیزات دریایی و بندری مورد نیاز در این بندر در دست اجرا است.

صدور قبض انبار تفکیکی قابل معامله و گواهی مبدأ جهت کالاهای وارداتی و صادراتی، آزادی مشارکت و سرمایه‌گذاری برای اتباع داخلی و خارجی، تضمین سرمایه‌های خارجی و سود حاصل از آنها، عمده‌فروشی کالا با شرایط آسان و وجود اراضی قابل واگذاری برای فعالیت‌های پشتیبانی، صنعتی، نفتی و خدماتی به صورت BOT، BOOT اجاره کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت از مزایای منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی است.

ایجاد مراکز ارائه خدمات ارزش‌افزوده، بسط و توسعه صادرات مجدد، جذب توسعه ترانشیت، بانکرینگ (سوخت‌رسانی)، احداث سیلوی غلات، احداث ترمینال‌های لجستیک کالا و کانتینر و احداث مخازن فراورده‌های نفتی از اولویت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی است.

با گسترش بنادر منطقه خلیج فارس توسعه بندر شهید رجایی به عنوان بزرگ‌ترین بندر کانتینری کشور بیش از پیش ضروری احساس می‌شود که در این راستا طرح توسعه مجتمع بندری در دستورکار قرار گرفته است تا ظرفیت این بندر به ۶ میلیون TEU افزایش یابد.

از فعالیت‌های توسعه‌ای این بندر، تأمین شرایط لازم برای پهلوگیری شناورهای ۱۴۵ هزار تن، تأمین ظرفیت پذیرش شناورهای کانتینری نسل هفتم، احداث ۲ پست اسکله به طول هزار متر و آبخور ۱۷ متر و ۶ پست اسکله به طول ۲ هزار و ۲۰ متر و آبخور ۱۶ متر، خرید، نصب و راه‌اندازی تجهیزات بندری و احیای اراضی و محوطه‌سازی به مساحت ۱۰۰ هکتار، است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×