طرح شبکه خدمات مهندسی کشاورزی کشور در حال تدوین است
بیرجند _ رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: ‘طرح ایجاد شبکه اطلاعاتی و ارایه خدمات مهندسی کشاورزی‘ توسط این سازمان در حال آماده سازی و تدوین است.
‘محسن موحدیان عطار’ روز چهارشنبه طی نشست خبری در بیرجند افزود: این شبکه با هدف به روز کردن دانش بهره برداران بخش کشاورزی، تبادل اطلاعات و کاهش هزینه های تولید ایجاد می شود.
وی گفت: یکی از مشکلات محوری بخش کشاورزی این است که خود را نیازمند استفاده از دانش مهندسان و متخصصان این بخش نمی بینند لذا در عمل شاهد افزایش هزینه های تولید می باشیم.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی ادامه داد: غالبا نظام تولید در کشور ما ناپیوسته می باشد و معمولا الگوی کشت در هر سال نرخ محصول سال قبل است لذا در عمل شاهدیم کشاورزان در یک سال با افزایش نابهنگام تولید یک محصول خاص و در نتیجه افت قیمت آن مواجه می شوند و در مقابل به واسطه بی توجهی کشاورزان به محصولی دیگر، با کمبود و در نتیجه افزایش قیمت آن محصول مواجه می شویم.
وی گفت: برای رفع این مشکل نیاز به ایجاد شبکه اطلاعاتی و مبادله اطلاعات با دولت در حوزه سیاست گذاریهای بخش کشاورزی است.
عطار مساحت کل زمینهای کشاورزی را در کشور ۵/۱۸ میلیون هکتار ذکر و بیان کرد: این در حالی است که تنها ۷۵۰۰ هکتار از ارزمینها در ایران به کشت گلخانه ای اختصاص یافته است.
وی افزود: از مجموع ۴۳۵۰ نفر بهره بردار بخش کشاورزی در کشور تنها هشت دهم درصد آنها دارای تحصیلات کارشناسی در رشته کشاورزی می باشند و این در حالی است که رقم فوق در کشور فرانسه ۲۵ و در ژاپن ۲۲ درصد است.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی ادامه داد: به همین دلیل نرخ هزینه های تولید در کشور ما بسیار بالا است، با این وجود سازمان نظام مهندسی کشاورزی با وجود عمر کوتاه خود(از سال ۸۱) تاکنون برنامه های ترویجی و آموزشی زیادی را برای دانش آموختگانی که به در روستاها خدمات مشاوره ای و تروجی انجام می دهند و بهره برداران کشاورزی برگزار کرده است.
وی افزود: از آنجا که سطح آموزشهای دانشگاهی در ایران بگونه ای است که دانش آموختگان فاقد هرگونه مهارت عملی می باشند به منظور آنکه آنها را برای اعزام به محیط کشاورزی آماده کنیم تاکنون بالغ بر یک میلیون نفرروز را زیر پوشش آموزشهای کارورزی قرار داده ایم.
عطار تعداد اعضای سازمان مهندسی کشاورزی را در کشور حدود ۱۶۰ هزار نفر اعلام و بیان کرد: از این تعداد حدود ۱۰۰هزار نفر جویای کار و ۲۵ هزار نفر در بخش دولتی و ۳۵ هزار نفر در بخش خصوصی مشغول فعالیت هستند.
وی گفت: اگر اشتیاق کشاورزان به کمک فکری گرفتن از دانش آموختگان بخش کشاورزی افزایش یابد این نیروی متخصص بیکار در تمام اراضی کشاورزی بکار گرفته شده و با مشکل بیکاری در این بخش مواجه نخواهیم بود.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی همچنین به ثبت ۲۵۰۰ شرکت خدمات مهندسی کشاورزی از سال ۸۶ تاکنون اشاره و بیان کرد: از این تعداد ۲۳۰۰ شرکت با ۲۰ هزار نفر نیروی متخصص در روستاها مستقر شده اند که نتیجه آن افزایش میزان تولید از ۸۰ میلیون تن در سال به ۱۰۵میلیون تن طی این سالها است.
وی میزان کمکهای دولتی دریافتی در عمر ۹ ساله سازمان نظام مهندسی کشاورزی را نیز حدود ۶۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: امسال نیز قرار بود ۲۶ میلیارد ریال به ما پرداخت شود که ۴۰ درصد آن مبلغ را دریافت کردیم.