افزایش کیفیت ۳۰ درصد از کالاهای داخلی/ ۱۸ درصد از کالاها کیفیت لازم را ندارند
در نیمه نخست امسال نسبت به زمان مشابه گذشته ۳۰ درصد از کالاهای تولید داخل افزایش کیفیت داشتهاند، ضمن اینکه تعداد پروانههای کاربرد نیز ۳۰ درصد افزایش یافته است.
نظامالدین برزگری با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ ارز بر مقوله کیفیت اظهار کرد: برای بی اثر کردن تاثیر نرخ ارز و افزایش قیمت آن بر کیفیت کالاهای ساخت داخل از ۲۰ روز گذشته طرحی در ۲۶ قلم از اقلام عمده مصرفی مردم در حال اجراست و طی آن ماموران ما به طور ویژه وارد بازارهای سراسر کشور شدهاند.
وی با یادآوری این که مصرف کنندگان در مورد کیفیت و قیمت اقلامی همچون لبنیات و نوشیدنیها گلایه داشتهاند، در مورد نتیجه بررسیهای انجام شده در طرح آغاز شده اعلام کرد: ۸۲ درصد از ۲۶ قلم کالای بررسی شده با استانداردها منطبق هستند و ۱۸ درصد از نظر وزن، حجم و کیفیت با استانداردها انطباق ندارند.
او با بیان اینکه با توجه به نامگذاری امسال فعالیتهای خاصی در زمینه استانداردسازی انجام شده است، اظهار کرد: بستههای حمایتی از تولید را مطرح کردیم که یکی از موارد آن کنترل بیشتر واردات کالاهاست تا اجازه ندهیم کالاهای بی کیفیت خارجی وارد کشور شوند.
وی خاطرنشان کرد: در تیر ماه گذشته ۱۵۳۰ تعرفه مطرح شد، اما امسال تعداد تعرفههای کالایی به ۵۰۲۸ مورد افزایش یافت.
وی افزود: برخی مواد اولیه موثر در تولید ملی جزو کالاهای دارای تعرفه بودند که با حذف آنها در حال حاضر ۲۸۴۵ کالا را در واردات تحت پوشش داریم.
او با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم با تولید کالای بی کیفیت سلامت مصرف کننده تهدید شود، اظهار کرد: در ارتقای کیفیت تولید طرح تجا (توسعه جامع استانداردسازی کشور) را انجام دادیم.
این مقام مسوول در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا مبنی بر این که وضعیت استاندارد تولیدات ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی چگونه است؟ گفت: ایران در بین ۱۶۵ کشور عضو سازمان تجارت جهانی در رتبه ۲۹ قرار دارد.
وی یادآور شد: پنج دبیرخانه تدوین استانداردها در ایران مستقر و ۳۴ استاندارد بین المللی در دست تدوین است که ۱۵ استاندارد آن توسط ایران تدوین شده است.