اخبار نساجی

ابهام مهم بهمنی درباره یک رانت ارزی

 

ابهام مهم بهمنی درباره یک رانت ارزی

رییس کل بانک مرکزی نیز به جمع کسانی پیوست که نمی‌دانند مابه‌التفاوت بهای واردات دارو با ارز مرجع و فروش آن با قیمت آزاد، نصیب چه کسانی می‌شود؟

محمود بهمنی در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار کرد: بانک مرکزی همچنان به اولویت‌های کالایی یک و دو از جمله بخش دارو ارز با نرخ مرجع می‌دهد و نباید افزایش قیمت این کالاها در بازار را به کمبود ارز ربط داد.

وی با تاکید بر اینکه “دارو” همچنان با ارز مرجع وارد می‌شود به مابه‌التفاوت قیمتی ایجاد شده بین واردات و فروش در بازار دارو اشاره کرد و گفت: این افزایش قیمتی که وجود دارد جای بررسی دارد و باید معلوم شود که این مابه‌التفاوت نصیب چه کسانی می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در صورت قانونی بودن تفاوت در قیمت دارو که ناشی از بهره‌گرفتن از نرخ ارز مرجع و قیمت بازار است، باید این مابه‌التفاوت به حساب خزانه ریخته شود چون برای بیت‌المال است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

رییس کل بانک مرکزی پیش از این گله کرده بود که با وجود اختصاص ارز با نرخ مرجع در ۹ ماهه امسال به اندازه کل سال گذشته باز هم برخی از مسئولان از کمبود دارو و نبود ارز سخن می‌گویند.

به گزارش ایسنا، پیش از این صمد کریمی – سخنگوی مرکز مبادلات ارزی – از اختصاص ۳.۱ میلیارد دلار برای واردات دارو و اقلام دارویی تا پایان بهمن ماه خبر داده بود.

او با بیان اینکه این میزان نسبت به عملکرد سال ۹۰ رشد ۳۲ درصدی نشان می‌دهد، گفته بود: از ابتدای سال ۹۱ تا مردادماه حدود ۹۰۰ میلیون دلار طی فروش عمومی و مبلغ ۲.۲ میلیارد دلار (بر اساس نامه‌های تاییدیه معاونت دارویی وزارت بهداشت به بانک مرکزی) از طریق بانک‌های عامل به شرکت‌های دارویی که ثبت سفارش کرده‌اند پرداخت شده است. از این مبلغ ۲.۱ میلیارد دلار مربوط به شش ماهه اخیر بوده است.

نبود مشکل ارز برای واردات دارو را سرپرست وزارت بهداشت نیز تایید کرده است. دکتر محمدحسن طریقت منفرد گفته است: در حال حاضر تامین ارز مطلوب است و هر مقدار ارزی که لازم داشته باشیم دولت به ما می‌دهد به طوری که در هفته گذشته ۲۰۰ میلیون دلار علاوه بر ارزی که قبلاً برای دارو به ما داده بودند تصویب و به ما اختصاص داده شد تا نیازهای دارویی مان را برطرف کنیم.

به گفته او مقداری دارو هم در گمرک داریم که خارج از ضابطه به طور اضطراری وارد شده که بانک مرکزی به دنبال این مسئله است تا بتواند ارز آن را مشخص کند تا ما دارو را از گمرک خارج کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت در عین حال موضوع گرانی در برخی داروها را مورد اشاره قرار داده و درباره اینکه قیمت داروهای بیمارهای سرطانی و ام اس در چند هفته گذشته افزایش یافته است، عنوان کرده است: چون ما ارز مرجع به دارو می‌دهیم دلیلی وجود ندارد که قیمت دارو گران شود اگر مردم موردی از گرانی دارو مشاهده کردند به ما گزارش دهند تا ما رسیدگی کنیم.

بحث واردات دارو و اختصاص ارز به آن و بعضا گران‌فروشی در بسیاری از داروها از آنجا قابل توجه‌تر می‌شود که به گفته مسوولان وزارت بهداشت هم‌اکنون بیش از ۹۴ درصد داروها در کشور تولید می‌شوند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×