وضعیت بازار رایانه و لپتاپ
وضعیت بازار رایانه و لپتاپ
رییس اتحادیه فنآوران رایانه تهران اظهار کرد: اگرچه ثبت سفارش برای واردات انواع لپتاپ و رایانه از مدتها پیش صورت میگیرد اما با این حال تاکنون حتی یکی از شرکتها هم موفق به دریافت ارز مبادلهای نشده است.
سیدمهدی میرمهدی کمیجانی در گفتوگویی با ایسنا، اظهار کرد: طی روزهای اخیر در برخی رسانهها این گونه اعلام شد که وزیر صنعت، معدن و تجارت از ثبت سفارش برای کالاهای اولویت ۱۰ نیز خبر داده است اما این اظهارات در شرایطی صورت میگیرد که تاکنون حتی یکی از شرکتهای حوزه ما موفق به دریافت ارز مبادلهای از طریق بانکهای عامل نشده است.
وی ادامه داد: حتی زمانی بانکهای عامل این گونه اعلام کردهاند که به دلیل محدودیت دلار قرار است ین و یوآن پرداخت کنند اما حتی این ارزها هم به دست کسی نرسیده است و تاکنون از سوی بانک عامل ارزی به شرکتها اختصاص نیافته است.
کمیجانی همچنین عنوان کرد: اگرچه ممکن است اتاق مبادلات ارزی این گونه توجیه کند که ثبت سفارشها صورت میگیرد اما درنهایت ملاک، دریافت وجه است و در شرایطی که وجه دریافت نشود حتی اگر ۱۰ هزار ثبت سفارش صورت گرفته باشد ارزش چندانی ندارد. وی در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی آیا بازار با کمبودی مواجه نشده توضیح داد: اکنون دوستان ما در صنف کالای مورد نیاز را از هر طریقی که شده تامین کردهاند و خوشبختانه در بازار با مشکل کمبود کالا مواجه نیستیم اما به هر حال اگر ارز مبادلهای به کالاها اختصاص پیدا کند حتما قیمت برای مصرف کننده نهایی کاهش خواهد یافت.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا در سال جدید میزان خرید و فروش بازار با کاهش و افزایش خاصی مواجه نشده اظهار کرد: معمولا فروردین ماه دوره نقاهت بازار است و افراد کمی صبر میکنند تا ببینند در سال جاری قیمتها چه تغییری خواهد کرد به همین دلیل نمیتوان وضعیت بازار در این ماه را ملاک قرار داد.
وی ادامه داد: اکنون قیمتها در بازار کالاهای رایانهای همانند سال قبل است و در این زمینه تغییری رخ نداده اما ما امیدواریم با اختصاص ارز مبادلهای در ادامه سال شاهد کاهش قیمتها باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که زمانی این گونه مطرح شده بود که فروشندگان لپتاپها ترجیح میدهند اجناس خود را به فروش نرسانند گفت: اکنون دوستان ما به دنبال مشتری می گردند و همان طور که پیش از عید اعلام کردهایم، صنف IT این روزها به دنبال فروش و مشتری است. او ادامه داد: البته همان طور که پیش از این هم عنوان شده بود در مقطعی که حدود دو هفته به طول انجامید به دلیل افزایش بی رویه نرخ ارز اکثر افراد ترجیح میدادند اجناس خود را به فروش نرسانند تا بازار به تعادل برسد اما پس از آن دوره بازار به تعادل رسید و اکنون حتی حالت رقابت در بازار وجود دارد و در موارد متعدد افراد حتی سعی می کنند حتی زیر قیمت و با سود بسیار کم مشتریان را به خرید کالای خود ترغیب کنند.
رییس اتحادیه فنآوران رایانه تهران درباره بازار قاچاق لپ تاپ هم گفت: خوشبختانه اکنون دراین زمینه بازار قاچاق نداریم چرا که تعرفه گمرکی این بخش تنها چهار درصد است که این مبلغ هم چندی پیش تا دو درصد کاهش پیدا کرده است. البته با این وجود این کاهش تعرفهها کمک چندانی نمی کند و اگر حمایت بیشتری صورت گیرد شرایط به مراتب بهتر خواهد شد.
وی در بخش پایان صحبتهای خود با اشاره به فرا رسیدن سال جدید عنوان کرد: امیدواریم سال آتی سال خوبی برای بازار باشد و سال ۹۱ را که بسیاری از اعضای صنف ما ضرر کرده و از صنف خارج شده و یا دچار اختلاف شدند را جبران کند. از سوی دیگر امیدواریم در این سال شاهد رشد اقتصادی در تمام صنوف باشیم و بخشهایی مانند دارایی و بیمه هم با صنوف مختلف و از جمله صنف ما برخورد منصفانه تری داشته باشند.