اخبار فرش ماشینی

سالانه ۱۰۰ هزار متر مربع فرش دستباف در خراسان شمالی تولید می شود

حسین کاظم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در خراسان شمالی ۲۳ هزار و ۵۰۰ بافنده فرش به صورت فصلی و دائمی فعالیت می کنند، اظهار داشت: از این تعداد پنج هزار بافنده به صورت دائمی و بقیه به صورت فصلی فعالیت می کنند.

وی افزود در سال جاری نیز تاکنون ۳۵ هزار مترمربع فرش شامل فرش های کردی، ترکمنی، بلوچی، تبریز، اصفهان، نائین و مشهد در شهرستان های مختلف خراسان شمالی تولید شده است.

کاظم زاده با اشاره به اینکه حدود هشت درصد از فرش دستباف کشور در خراسان شمالی بافته می شود، عنوان کرد: فرش دستباف تولیدی در این استان به کشورهای آلمان، انگلیس، امارات و آمریکای شمالی صادر می شود.

وی گفت: علاوه بر آن بافت فرش”دو رو” که در شهرستان مرزی راز و جرگلان صورت می گیرد از تولیدات مهم و منحضر به فرد این خطه محسوب می شود که شهرت جهانی دارد.

به گفته کاظم زاده بیشترین فرش دستباف خراسان شمالی به ترتیب در شهرستان های مانه و سملقان، شیروان و بجنورد تولید می شود.

این مسئول در ادامه افزود: تاکنون ۲۱ هزار و ۵۰۰ قالیباف استان برای دریافت گواهی مهارت فنی و حرفه ای به سازمان آموزش فنی و حرفه ای معرفی و ۱۴ هزار نفر از آنها نیز موفق به دریافت گواهی تخصصی شده اند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی تعداد قالیبافان بیمه شده استان را حدود شش هزار نفر ذکر کرد و یادآور شد: در این استان ۹ هزار دار قالی، ۲۶ کارگاه قالیبافی متمرکز خانگی و ۵۶ کارگاه غیرمتمرکز فعال است.

کاظم زاده کمبود نقدینگی، پایین بودن کیفیت تولیدات و متناسب نبودن تولیدات فرش دستباف با سلایق مشتریان و نیز کمبود امکانات زیرساختی را از اساسی ترین مشکلات فعالان این صنعت در این استان برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، تولید سالانه ۱۰۰ هزار مترمربع فرش در خراسان شمالی در حالی صورت می گیرد که سال گذشته عملیات اجرایی نخستین شهرک تخصصی فرش دستباف کشور در بجنورد آغاز شد.

بنا بر اعلام مسئولان شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی تاکنون برای آماده سازی این شهرک دو میلیارد ریال اعتبار هزینه شده اما برای تامین سایر امکانات زیرساختی آن دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار دیگر مورد نیاز است.

قرار است که در سال ۹۲ با تکمیل امکانات زیرساختی در این شهرک تخصصی، کار واگذاری زمین به متقاضیان انجام شود و از طرف دیگر تولید کنندگان نیز می توانند در قالب شرکت های تعاونی، برای ایجاد کارگاه تولیدی فرش در این شهرک، زمین دریافت کنند.

امکانات زیرساختی شهرک تخصصی فرش ایران در بجنورد شامل کارگاه رنگرزی، ریسندگی، به بافی، قالیشویی، کلاس های آموزشی و کارگاه اجاره ای تولید فرش است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×