اخبار نساجی

صادرات سیمان به عراق متوقف نشده است

 

صادرات سیمان به عراق متوقف نشده است

در حالی برخی فعالان بازرگانی از توقف صادرات سیمان ایران به عراق خبر داده‌اند که معاون سازمان توسعه تجارت ایران این موضوع را رد می‌کند.
به گزارش ایسنا، نخستین بار رییس اتاق بازرگانی خرمشهر در هجدهم خرداد امسال از توقف صادرات سیمان ایران به عراق از دهم تیر ماه خبر داد. نجم‌ بیت‌چنعان گفته بود که عراق دیگر سیمان به کشور خود وارد نمی‌کند تا تولید این کالا در این کشور رونق گیرد.

در ادامه نایب رییس اتحادیه صادر کنندگان سیمان خوزستان هم اعلام کرد که طبق بخشنامه صادر شده از سوی وزارت بازرگانی عراق، واردات سیمان به این کشور از دهم تیر ماه ممنوع می‌شود و در نتیجه صادرات سیمان ایران به این کشور متوقف خواهد شد. به گفته صادق سواعدی واردات سیمان به عراق در همه مرزها به جز مرز پرویزخان کردستان عراق ممنوع می‌شود و یکی از دلایل آن حمایت از تولید داخلی و کارخانه‌های تولید سیمان عراق اعلام شده ‌است.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که از دلایل دیگری که باعث شده صادرات سیمان به عراق ممنوع شود، مسائل امنیتی و سیاسی عنوان شده است.

ایسنا ۲۲ خرداد گزارش داد که تعداد زیادی از کامیون‌های حامل سیمان از کارخانه‌های مختلف کشور در مرزهای شلمچه متوقف شده و بلاتکلیف مانده‌اند. این در حالی بود که یونس حسین‌نژادیان، معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان اعلام کرد که توقف صادرات سیمان ایران به عراق با گزارش غیررسمی و شفاهی مدیر گمرک عراق در چذابه به نماینده فرماندار صورت گرفته و هدف از آن حمایت از تولیدات داخلی کشور عراق اعلام شده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

اما در تازه‌ترین اظهارنظر معاون بازاریابی و تنظیم روابط سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که صادرات سیمان ایران به عراق همچنان ادامه دارد و سال گذشته ۵۶۰ میلیون دلار سیمان به عراق صادر شد. به گفته رضا توفیقی سیمان مهمترین محصول صادراتی ایران به عراق در سال گذشته بود.

او البته در اظهارات خود به مشکلات پیش آمده برای صادرات سیمان ایران به عراق و تصمیم تازه دولت عراق مبنی بر توقف واردات سیمان از ایران اشاره‌ای نکرده است.

براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران در دو ماهه نخست ۱۳۹۲ از نظر وزنی و ارزشی ۳۴.۶ و ۳۰ درصد افزایش یافته و به ترتیب به ۱.۵ میلیون تن و ۱۱۹.۶ میلیون دلار رسید.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×