اخبار نساجی

امضای موافقت‌نامه تجاری بین اتاق تهران و ایروان

 

امضای موافقت‌نامه تجاری بین اتاق تهران و ایروان

 

دیدارهای اولین روز حضور هیات ایرانی در ارمنستان

هیات تجار ایرانی که اکنون به سرپرستی یحیی آل‌اسحاق در ارمنستان به سر می‌برد با مقامات، تجار، اعضای اتاق بازرگانی و رئیس آژانس توسعه ارمنستان انجام شد.

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، در این دیدار ابتدا آقای «روبرت هاروتونیان» ضمن خیر مقدم به دکتر آل‌اسحاق و هیات همراه، به روابط بسیار خوب دوجانبه میان ایران و ارمنستان اشاره و از بالفعل کردن فرصت‌های گسترده برای همکاری‌ دو کشور استقبال کرد. او سفر هیات ایرانی را فرصتی مناسب برای شناخت طرفین از یکدیگر و گسترش همکاری‌ها میان دو کشور دانست. «پطروسیان» معاون وزیر اقتصاد ارمنستان که به عنوان نماینده «واهرام آوانسیان» وزیر اقتصاد در این نشست دوجانبه شرکت کرده بود به بیان دیدگاه‌های خود در رابطه با گسترش همکاری‌ها میان ایران و ارمنستان پرداخت.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

یحیی آل‌اسحاق رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز به عنوان سرپرست هیات تجاری ایرانی در ارمنستان به معرفی هیات ایرانی، اهداف سفر و مراودات تجاری بین دو کشور پرداخت. آل‌اسحاق در سخنان خود به تاریخچه روابط مستحکم ایران و ارمنستان اشاره و خاطر نشان کرد که دو کشور ایران و ارمنستان همواره روابط خوب و رو به رشدی داشته‌اند و سطح این روابط نیز بایستی روز به روز گسترده‌تر شود و توسعه یابد. او در ادامه سخنان خود وضع تعرفه ترجیحی بین دو کشور را یکی از موضوعات مهم برای گسترش روابط میان دو کشور دانست و اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران آماده است که هر چه زودتر با وضع تعرفه ترجیحی، روابط میان دو کشور را بهبود دهد و اگر این اراده از سوی کشور جمهوری ارمنستان نیز وجود داشته باشد می‌توان برای کمک به توسعه روابط تجاری دو کشور هر چه زودتر این موضوع را اجرایی کرد.» یحیی آل‌اسحاق هم‌چنین بر مساله حذف روادید میان دو کشور تاکید کرد. او اظهار داشت که ایران در این مساله نیز آمادگی کامل دارد تا هر چه سریع‌تر مقدمات تدوین توافق‌نامه‌ها برای حذف روادید را فراهم و نیاز به اخذ روادید ورود به ایران را برای شهروندان ارمنستان بردارد. او ابراز امیدواری کرد که کشور ارمنستان نیز هر چه سریع‌تر به این امر مبادرت ورزد تا زمینه تسهیل سفرهای تجاری برای بازرگانان و تجار فراهم شود.

در ادامه این نشست «گریگور آراکلیان» سفیر ارمنستان در ایران در سخنانی خواستار ساده‌سازی روابط میان ایران و ارمنستان شد و تاکید کرد بایستی همان‌گونه که فعالیت تجار ایرانی در ارمنستان با سهولت همراه است، تجار ارمنی نیز بتوانند به سادگی در ایران فعالیت کنند. او با اشاره به تعداد بسیار زیاد شرکت‌های ایرانی که در ارمنستان مشغول فعالیت هستند، گفت: «تعداد محدودی شرکت‌ ارمنی در ایران حضور دارند که دامنه فعالیت آنها نیز بسیار محدودی است. من در مقابل درخواست اعطای تسهیلات تجاری بیشتر به شرکت‌های ارمنی در ایران، خواستار وضع قوانین سهل‌تری برای فعالیت تجار ایرانی در ارمنستان هستم.» محمد رییسی سفیر ایران در ارمنستان نیز در سخنان خود با اشاره به سوابق تاریخی و حسن همجواری ایران و ارمنستان و اینکه دو ملت همیشه روابط خوبی با یکدیگر داشته‌اند بر لزوم ارتقا روابط فعلی تاکید کرد.

آندرانیک الکسانیان رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایروان نیز سطح روابط تجاری دو کشور را اندک اما بسیار قابل رشد داشتند و بیان کردند که سطح روابط تجاری دو کشور می‌تواند به خوبی و به سرعت رشد پیدا کند. صادق نجفی رئیس منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس نیز در سخنانی کوتاه اعلام کرد پس از تاسیس منطقه آزاد ارس فرصت‌های بسیار مناسبی برای دو کشور به وجود آمده است و تجار هر دو کشور می‌توانند از این فرصت‌ها به خوبی استفاده کنند. او افزود: «ارزش افزوده زیادی برای تجار و سرمایه‌گذاران ایرانی و تجار و سرمایه‌گذاران ارمنستانی در روند این فعالیت‌ها حاصل خواهد شد.»

پس از سخنرانی‌ها سند موافقتنامه تجاری دو کشور توسط یحیی آل‌اسحاق و آندرانیک الکسانیان روسای اتاق‌های تهران و ایروان امضا شد.
پس از امضای این توافقنامه روبرت هاروتونیان در سخنانی فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری کشور ارمنستان را معرفی و بیان کرد که ارمنستان می‌تواند در تولید، صنعت، کشاورزی و تجارت یکی از کشورهای مهم در منطقه و جهان باشد. او در ادامه به تفکیک درباره جایگاه ارمنستان در هر کدام از بخش‌های مربوطه برای اطلاع سرمایه‌گذاران و تجار ایرانی صحبت کرد.
در ادامه نشست فعالان اقتصادی هر دو کشور در قالب کمیته‌های به گفتگوی رودررو پرداختند.

در هیات ایرانی چهار کمیته کشاورزی و صنایع غذایی به ریاست شاهرخ ظهیری، کمیته تجارت به ریاست محسن بهرامی ارض اقدس، کمیته انرژی به ریاست محمد پارسا و کمیته نفت گاز و پتروشیمی به ریاست تهرانی‌صفا حضورداشتند که به بحث و تبادل نظر با طرف‌های ارمنی پرداختند و راه‌های گسترش همکاری‌ها را بررسی کردند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×