رازهای خرید لوازم خانگی
این نوشته درباره خریدن یا نخریدن یک محصول خاص نیست بلکه بیشتر روی ایده های طلایی انتخاب لوازم خانگی، قیمت معقول و امکاناتی که باید داشته باشند تاکید شده است.
به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، انتخاب لوازم خانگی می تواند هیجان انگیز باشد. وقتی در میان مدل های متنوع گم می شوید و انتخاب بین طراحی های مختلف برای تان سخت می شود، وقتی فروشندگان دست از تعریف و تمجید از مدل تازه به بازار آمده برنمی دارند.
کار جایی سخت می شود که بخواهید با بودجه ای مشخص آشپزخانه تان هم زیبا و مدرن به نظر برسد هم متناسب با نیازتان باشد. اینجاست که راهنمای زیر با مشخص کردن نکات ضروری خرید لوازم خانگی به دردتان می خورد.
این راهنما تنها برای انتخاب لوازم آشپزخانه ایرانی با سلیقه ایرانی مناسب است. زمان خرید به این فکر کنید که قصد ندارید آشپزخانه ای برای یک تبلیغ تلویزیونی داشته باشید؛ در نتیجه بهتر است تا جایی که ممکن است لوازم را بسته به نیازتان انتخاب کنید.
این نوشته درباره خریدن یا نخریدن یک محصول خاص نیست بلکه بیشتر روی ایده های طلایی انتخاب لوازم خانگی، قیمت معقول و امکاناتی که باید داشته باشند تاکید شده است.
ظرفیت لوازم خانگی به اندازه سایز لباستان مهم است
لوازم خانگی را هم باید مثل لباس متناسب با اندازه و نیازتان خریداری کنید. ظرفیت و گنجایش لوازم خانگی رابطه مستقیم با قیمت آنها دارد. هر چه ظرفیت محصول انتخابی تان بالاتر باشد مبلغ بیشتری بابت خرید آن پرداخت خواهید کرد. به علاوه اگر محصولی با گنجایش بیشتر از نیازتان بخرید در طولانی مدت هزینه بیشتری پرداخت خواهید کرد که به لحاظ اقتصادی اصلا به صرفه نیست.
از طرفی نه تنها به خاطر هزینه بلکه به خاطر ابعاد لوازم خانگی هم مراقب ظرفیت آنها باشید. ابعاد لوازم آشپزخانه تان باید کاملا متناسب با فضای آشپزخانه انتخاب شوند. با این کار هم فضای بیشتری به لوازم می دهیدتا بهتر کار کنند و بازده بالاتری داشته باشند و هم خودتان استفاده راحت تری خواهید داشت.
برای مثال حتی اگر بودجه تان به شما اجازه می دهد ماشین ظرفشویی ۱۲ نفره بخرید و آشپزخانه تان فضای کافی برای قرار دادن آن را ندارد سراغ مدل های رومیزی با ظرفیت هشت نفره بروید. کمی اقتصادی تر فکر کنید.
حتی اگر محصول انتخابی تان ظرفیت بالا و قیمت مناسبی دارد، سراغ خرید آن نروید. لوازم خانگی آنقدر متنوع هستند که با جست و جوی کمی می توانید محصولی با ظرفیت و متناسب با نیازتان پیدا کنید.
ظاهربین نباشید؛ به طراحی اهمیت بدهید
یکی از ابتدایی ترین ترفندهای شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی برای جذب مشتری طراحی زیبای بدنه محصولات است. اینکه بخواهیدت طبق سلیقه تان خرید کنید هیچ اشکالی ندارد اما مراقب باشید گول ظاهر لوازم را نخورید. برای داشتن یک آشپزخانه زیبا به رنگ بدنه و نوع طراحی شان دقت کنید و سعی کنید لوازم انتخابی تان هم رنگ باشند.
اگر به فکر خرید ارزان تر یا صرفه جویی هستید مدل هایی با بدنه سفید رنگ را انتخاب کنید که به طور متوسط حدود ۵۰ هزار تومان قیمت ارزانتری دارند اما بیشتر از رنگ به چیدمان گزینه ها و صفحه تنظیمات آنها دقت کنید. خریدن یک لباسشویی با ظاهری بسیار مدرن و چشمگیر لذتبخش است اما تنظیمات دشوار آن و سر و کله زدن با گزینه های متعددش چندان هم لذتبخش نخواهد بود.
هر چه نمایشگر روی بدنه پیشرفته تر باشد یا گزینه های غیرضروری بیشتری روی بدنه طراحی شده باشد قیمت محصول بالاتر می رود. پس باهوش باشید، دقت کنید امکانات و قابلیت هایی که انتظار دارید را روی بدنه ببینید اما بابت امکانات غیرضروری و بلکه هم جذاب پول بیشتری پرداخت نکنید.
خرید از یک برند خاص؟ این اشتباه را نکنید
خرید از برندهای معتبر، با گارانتی و ضمانت رسمی کاملا عاقلانه است اما خرید تمام لوازم آشپزخانه از یک برند چطور؟ خریدن تمام لوازم آشپزخانه تان از یک برند دقیقا مثل این است که بخواهید برای یک تبلیغ تلویزیونی، آشپزخانه ای کامل را به تصویر بکشید. اینکه یخچال و فریزرهای یک برند خاص کیفیت بسیار بالایی دارد دلیل بر این نیست که لباسشویی یا ظرفشویی همان برند هم این کیفیت را داشته باشد یا حتی برای شما مناسب باشد.
حتی در بین محصولات برندهای شناخته شده و امتحان پس داده هم ممکن است لوازمی پیدا کنید که نه تنها کیفیت مناسبی ندارد بلکه اصلا برای استفاده در ایران مناسب نیست. مثلا اجاق گازهای وارداتی به خاطر مصرف بالای برق برای استفاده در ایران مناسب نیستند.
برای خرید هر کدام از لوازم خرد یا درشت آشپزخانه سراغ برند متفاوتی بروید. برای خریدن لوازم خرد آشپزخانه بهتر است برندهای داخلی را انتخاب کنید. این محصولات قیمت ارزانتری دارند اما امکاناتشان تقریبا با مدل های مشابه وارداتی برابری می کند.
تبلیغات برای جذب مشتری است؛ همیشه به آنها اعتماد نکنید
طراحی بدنه یخچال با نگین های تزئینی ونقره، مصرف فقط هفت لیتر آب در هر سیکل شست و شوی ماشین لباسشویی یا تعداد دور دیگ درونی، شست و شوی ظروف تنها در ۱۲ دقیقه، سیستم گردش چندگانه هوا برای ماندگاری دو برابر مواد غذایی در یخچال، جاروبرقی بسیار قوی که حتی قدرت مکش مبلمان را دارد و … همه شعارهای تبلیغاتی هستند.
طراحان تبلیغات آموزش دیده اند تا بدترین محصول را هم طوری به شما معرفی کنند که انگار بهترین و با کیفیت ترین محصول تولید شده در دنیای لوازم خانگی است. اگر از نظر شما استناد به این تبلیغات عاقلانه است احتمالا جزو کسانی هستید که هر دوسال یک بار لوازم آشپزخانه تان را تعویض می کنید یا مکررا با مرکز گارانتی تماس می گیرید و از ایراد لوازمتان شکایت دارید اما از نظر ما بهتر است تنها تبلیغات را به چشم معرفی نگاه کنید و خودتان برای بررسی امکانات و کیفیت این محصولات دست به کار شوید. حتی اگر کارشناس و حرفه ای هم نباشید با یک بار بررسی از نزدیک متوجه ایراداتی می شوید که در تبلیغات ندیده بودید.
رنج قیمت ها؛ رازهایی که باید بدانید
اگر نمی توانید چهار یا شش میلیون تومان بابت خرید یخچال ساید بای ساید هزینه کنید به معنی این نیست که بهترین محصول بازار را از دست داده اید. می توانید مدل هایی را انتخاب کنید که بین دو میلیون و ۵۰۰ هزار تا سه میلیون قرار می گیرند.
به طور حتم این محصولات کیفیتی مناسب دارند و امکاناتشان از حد استاندارد بیشتر است.
برای خرید اجاق گازهای داخلی بیشتر از ۷۵۰ هزار تومان هزینه نکنید اما مدل های وارداتی به درد بخور را از یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۸۰۰ انتخاب کنید چون هزینه بیشتر از این تنها بابت برند خواهد بود نه امکانات.
برای خرید جاروبرقی حتی اگر بخواهید یک مدل با کیفیت و البته مخزن دار را انتخاب کنید به راحتی مدل دهای ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومانی زیادی پیدا خواهید کرد. ماشین لباسشویی و ظرفشویی معمولا باید با کیفیت باشند و طول عمر بالایی داشته باشند پس بابت کیفیت ساخت و بدنه شان بیشتر از امکانات و برنامه های متنوع شست و شوی شان هزینه کنید.
برای خرید لوازم خرد سراغ برندهای داخلی بروید. کامل ترین غذاساز داخلی را می توانید با حدود ۱۰۰ هزار تومان خریداری کنید.