اخبار نساجی

چند درصد واردات ایران چینی است؟

طی سال های اخیر از کشور چین به عنوان یکی از کشورهای فعال طرف تجارت اقتصادی ایران یاد می شده و هم اکنون کشور چین به عنوان بزرگترین مقصد کالاهای غیر نفتی ایران لقب گرفته است.

کشور چین علاوه بر همکاری های اقتصادی که در زمینه های مختلف از جمله توسعه نیروگاه ها، پروژه های معدنی و صنعتی، ساخت مترو و راه سازی با ایران دارد در حال حاضر از روابط خوب تجاری با ایران برخوردار است.

شروع روابط جدی ایران و چین به سال ۱۳۵۱ باز می گردد و می توان در کل روابط تجاری ایران و چین را به سه مقطع زمانی تقسیم کرد که نخستین مرحله به سال ۵۱ تا ۶۰ باز می گردد که در این مدت شاهد روابط تجاری قابل توجهی میان ایران و چین نیستیم.

اما در مرحله سوم از سال ۷۷ به بعد روابط تجاری ایران و چین شتاب‌چشمگیری می گیرد به طوری که حجم مبادلات ایران با چین طی سالهای گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است و رقم مبادلات تجاری دو طرف(نفتی و غیر نفتی) از ۲۰۰میلیون دلار به ۳۰میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ رسیده است.

صادرات‌غیرنفتی ‌ایران ‌به ‌چین‌ طی‌ یک دهه گذشته دچار تحول اساسی و رشد چشمگیری شده است به طوری که طی ۵ ماه نخست سال جاری ۲۱ درصد از کل صادرات غیر نفتی ایران به کشور چین صورت گرفته است.

در بحث واردات در ۵ ماه نخست سال جاری کشور چین با ۱,۳۱۶ هزار تن و ارزش ۲,۲۹۹ میلیون یورو ( معادل ۳,۰۰۲ میلیون دلار) یا ۱۱.۷۶ درصد سهم وزنی و ۱۸.۴۱ درصد سهم ارزشی به عنوان دومین صادرکننده کالا به ایران لقب گرفته است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

همچنین در بحث صادرات در ۵ ماه نخست سال جاری کشور چین با ۱۲,۴۶۸ هزار تن و ارزش ۱,۹۴۴ میلیون یورو ( معادل ۲,۵۴۰ میلیون دلار) یا ۳۹.۵۸ درصد سهم وزنی و ۲۱.۰۱ درصد سهم ارزشی به عنوان بزرگترین مقصد کالاهای غیرنفتی ایران لقب گرفته است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×